Nebati: Enflasyonu tek haneye indireceğiz

kunteper

Member
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Ziraat Bankası Tarım Ekosistemi Buluşması ile Finansal Kurumlar Birliği 10. Olağan Genel Konseyi’ne katıldı. Nebati, burada yaptığı konuşmada, yüksek enflasyona ait, “Para ve maliye siyasetlerimizin faal kullanılmasıyla önümüzdeki periyotta tek haneye indireceğiz” dedi.

Nebati, ”Enflasyon problemini basiretli ve ferasetli iş insanlarımızla, milletimizle elbirliğiyle çözeceğiz” diye konuştu.

Nebati’nin açıklamalarından öne çıkanlar şu biçimde,

ENFLASYON MESELESİNİ EL BİRLİĞİYLE ÇÖZECEĞİZ: Global enflasyon sıkıntısıyla karşı karşıya kalmış olsak da ülkemizde enflasyon ataletini daima birlikte yeneceğiz. Enflasyonla gayrette önceliğimizdir. Para ve maliye siyasetlerimizin aktif kullanılmasıyla önümüzdeki devirde tek haneye indireceğiz. Enflasyonla gayret timlerimiz biroldukca bölümde kontrolleri sürdürüyor. Enflasyonist ortamı fırsatçılığa çevirenlere müsamaha göstermeyeceğiz. Bakanlığımız süreçleri izliyor ve denetliyor. İnsanlarımız ahlaki olgunluk sahibidir. Enflasyon meselesini el birliğiyle çözeceğiz, bundan kuşku duymuyorum. Dün farklı dallardan insanlarımızla farklı toplantılar gerçekleştirdik. Tek gündemimiz enflasyondu. İş insanlarımız ellerini taşın altına koyacaktır. Gerekli tüm adımları atıyoruz. Enflasyonu basiretli ve ferasetli iş insanlarımızın da atacağı adımlarla yeneceğiz. Uygun niyetli tüm teşebbüsleri bakanlık olarak destekleyeceğiz.

KARAMSARLIĞA DALMIYORUZ: Ben ülkemin toprağına erken yaşta aşık oldum bir çiftçi olarak, toprağın rahmetini erken yaşta öğrendim. Topraktan geldik, toprağa döneceğiz inancını lisana getirmek kadar hoş bir şey var mı? Biz çiftçiler, çabucak hemen nazaranmediğimiz mahsulleri biçeceğimize inanarak, ter döker, emek sarf ederiz. Bu alın terini büyük mevlam rahmete dönüştürür. AK Parti olarak bizler de tıpkı bir çiftçi üzereyiz. 20 yıldır inanarak, ter döküyoruz. Çok şükür, elhamdülillah inandığımız sonuçlara da ulaşıyoruz. Ağlamıyor, şikayet etmiyor, karamsarlığa dalmıyoruz. (HABER MERKEZİ)