Nagehan Alçı’dan “Azov” savunması

kunteper

Member
Habertürk TV’de Mehmet Akif Ersoy’un sunduğu “Nedir Ne Değildir” programında konuşan Habertürk müellifi Nagehan Alçı dikkat çeken sözler kullandı.

Rusya-Ukrayna savaşının konuşulduğu programda Nagehan Alçı, Ukrayna ordusunun neo-Nazi kümesi olarak bilinen Azov Taburunu savundu.

Ukrayna’da neo-Nazi damarının olduğunu kabul eden Nagehan Alçı lakin bunun savaşa münasebet olarak gösterilemeyeceğini lisana getirdi.

Ayrıyeten neo-Nazilerin Ukrayna’da tüm orduda olmadığını da lisana getiren Habertürk müellifi, “Bugünkü direnişi neo-Nazi üzerinden tanımlamak pek mantıklı gelmiyor” sözlerini kullandı.

PROŞENKO İLE RÖPORTAJDA KAMUFLAJ GİYMİŞTİ

Nagehan Alçı’nın, Ukrayna’da olduğu müddette askeri üniformasıyla fotoğraf çektirmesi büyük reaksiyon çekmişti.

Fotoğrafın içeriğinde eski Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko’yla bir röportaj olması reaksiyonları artırmıştı.

Poroşenko ülkesi Ukrayna’daki turuncu ihtilalin finansörü ünlü fon yöneticisi George Soros’a “Özgürlük Nişanını” şahsen takdim eden isimdi.

2015’e ülkesinde ağırladığı George Soros’a, “Sizin son senelerdaki faaliyetleriniz, Ukrayna’da yaşanan demokratik değişimlere yardımcı oldu. Bu yüzden bu yüksek mükafatı bugün size takdim etmek benim için büyük onur” diyordu.