Mustafa Sarıgül: NATO’yu vazifeye davet ediyorum

kunteper

Member
Türkiye Değişim Partisi Genel Lideri Mustafa Sarıgül, üç gün evvel 6 kişinin vefatına niye olan patlamanın gerçekleştiği İstiklal Caddesi’ni ziyaret etti. Sarıgül, vefat edenlerin anısına karanfil bıraktıktan daha sonra bir açıklama yaptı.

İşçileri Bakanı Süleyman Soylu’nun Amerika’nın taziyesini reddetmesini ‘son derece anlamlı’ bulduğunu söyleyen Sarıgül, “Bütün ayrıntılar ortaya çıkarılmalıdır. Şırnak’tan, Batman’dan, Silopi’den Cizre’den, Mardin’den değil Beyoğlu’ndan bütün ulusuma, bütün demokratik dünyaya şöyleki aktarmak istiyorum. Kürt yurttaşlarım ve Türk yurttaşlarım kardeştir. Kalleş olan Amerika’dır. Bütün bilgilerinı araştırılmasını istiyorum. Teröristlerin Yunanistan’a kaçma teşebbüslerini üzerinde duruşmasını istiyorum.”

‘NATO’YU MİSYONA DAVET EDİYORUM’

“Bütün siyasi parti genel liderlerini buraya gelmeye ve terörü lanetlemeye davet ediyorum” tabirlerini kullanan Sarıgül, “Bütün televizyonlarda her akşam terörün konuşulması teröre hizmet etmektir. Demokrasi içerisinde her şeyimizi çözmeliyiz. NATO’yu bakılırsave davet ediyorum. Türkiye’de niye terör olayı oluyor? Tam turizmim fevkalade bir noktaya geldiği bir ortamda terör olması son derece anlamlıdır” dedi. (HABER MERKEZİ)