Muharrem İnce tarihi imgeleri birinci defa Odatv’ye anlattı: “senelerdır bu görüntünün peşindeydim”

kunteper

Member
Memleket Partisi Genel Lideri Muharrem İnce‘nin 1997 yılında Siyaset Meydanı’ndaki imgeleri ortaya çıktı. 24 yıl evvelki manzaralarda İnce, FETÖ dershanelerinden ve katsayı yanlışından bahsediyor.

İNCE ODATV’YE ANLATTI

İnce tarihi görüntüyü birinci sefer Odatv’ye anlattı. Bir din dersi sorusunun 4 matematik sorusu kadar puan getirdiğini fark ettiğini kaydeden İnce Odatv’ye şunları anlattı:

“Bir gün dershanede oturuyorum iki çocuk imtihan sonuç evrakını getirdi bana. Bakıyorum, 10 soru yapan 15 soru yapandan daha fazla puan almış. ‘Bu olamaz bir kusur var’ dedim, daha sonra araştırdım. Toplumsal ve din sorularının katsayısına baktım. 4 matematik sorusu yaptığınızda bir din dersi sorusuna denk geliyor. Acayip bir fark var ortada bunu Türkiye’de birinci ben gündeme getirdim. O güne kadar katsayıları açıklamıyorlardı… Bu programdan daha sonra bakanlık soruşturma açtı bana ‘sen fizik öğretmenisin bu biçimde bir açıklama yapamazsın’ diye.”

AKPINAR DA ORADAYDI

Sanatçı Metin Akpınar
ve devrin Ulusal Eğitim Bakanı Nevzat Ayaz ile Siyaset Meydanı‘nın galasında denk geldiklerini aktaran İnce, liselere geçiş imtihanında katsayıların açıklanmasına sebep olan süreci şu biçimde söz etti:

“Nevzat Ayaz, Ulusal Eğitim Bakanı’ydı. Bu Siyaset Meydanı’nın galası yapılıyordu. Vatandaş olarak beni de çağırdılar. Metin Akpınar, Ayaz ve ben birebir masadaydık. Akpınar’ın da katkılarıyla durumu anlattım mevzudan habersizdi. daha sonra katsayılar belirtildi ve düzeltildi. Ve liselere geçiş imtihanında katsayılar kamuoyuna belirtildi.”

FETÖ’NÜN OYUNU

Liselere geçiş imtihanı üzerinden FETÖ ile çabayı veren birinci kişi olduğunu söyleyen İnce şunları aktardı:

“Belki de burada fen liselerine girişte, FETÖ ile birinci çabayı yapan benim. 4 tane din dersi sorusu soruluyor; 16 puan. Bir matematik sorusu 1 puan… Bu 4 din dersi sorusunu biliyorlar, hangi din dersi sorusu sorulacak, onları çalıştırıyorlar çocuklara ve 16 puan önden başlatıyorlar.”

YILLARCA ARADIM

İnce senelerca bu görüntüyü aradığını belirterek “Ben senelerca bu görüntünün peşindeydim. Ali Kırca’yı aradım hatta ATV’yi sel basmış bulamadık dediler. Nasıl olduysa birisinde varmış çıkarttı ortaya ben yılladır bunun peşindeydim” dedi.

SONRAKİ GÜN NASIL GEÇTİ?

İnce’ye görüntüde bahsetmiş olduğu, ‘sabah dersim var’ tabirlerini sorduk ve sonraki günü anlattı:

“Bir broadway otomobilim vardı, onunla gitmiştim yolda otomobil arıza yaptı. Sabah 5’e hakikat gelmiştim, hiç uyumadan derse girmiştim. 8 saat de dersim vardı. Lavabado saçlarımı yıkadım meskene gidememiştim zira.”

GÖRÜNTÜDE NE VAR?

İnce görüntüde “sadece bunun için geldim” diyerek liselere geçişte yaşanan katsayı yanlışından ve FETÖ dershanelerinden bahsediyor. İnce şu sözleri kullanıyor:

“Profesörlerin koltuğunu sağlam görmediğim için soruyorum. 25 yıl daha sonra bu program yapılırsa benim yerimde kimin oturduğu kıymetli değil. Lakin Prof. Zafer Üskün’ün yerinde kimin oturduğu değerli. Bedri Baykam’ın yerinde kimin oturduğu değerli. Zira sanatkarlar ve bilim adamları toplumun önünde olan insanlardır. Ben vatandaş olarak burada bulunuyorum. Ve bu durumda milletvekili İsmail Köse’nin hissesi olduğuna inanıyorum. Artık 8’inci sınıfa giden bir çocuğumuz var. Çocuğunuzu imtihanlara hazırlıyorsunuz, fen lisesine sokacaksınız. 10 tane toplumsal ve 4 tane din sorusu… 14 sorudan aldığı puan. Bir de 40 matematik sorusundan aldığı puan var. Katsayılar açıklansın, açıklamıyorlar… 14 tane soruyu yapan, 40 tane matematik yapandan daha fazla puan alıyor. Ben yalnızca bunun için geldim, yarın 8 saat derse gireceğim. Saat 8:30’da Yalova’da olmam lazım. Artık bakınız bu niye kaynaklanıyor. Fen liseleri, en güzel çocukların eğitildiği yerlerdir. Yani profesör olacak olan bu çocuklardır. Bilim adamı olacak olan, sizin yerinizde olacak olan bunlar. Yani 40 matematiği yapan açıkta kalacak, 14 tane toplumsal sorusunu yapan fen lisesine girecek. Artık bu Fetullah Gülen’in dershaneleri var. Bu çocuklar fen lisesi hazırlık kurslarında yetiştiriliyor. halbuki merkez sağ içerisindeki bu cins dinci örgütlenmeleri yıllardır destekleyen ulusal eğitimle ilgili bu tıp planları Refah iktidara geldi de mi yaptı?”

Hazar Şahsuvar