Mithat Sancar’dan Aydın Ayaydın açıklaması: Tümüyle palavra

kunteper

Member
HDP Eş Genel Lideri Mithat Sancar, CNN Türk’te Ahmet Hakan’ın sunduğu Tarafsız Bölge programında kendisiyle konuştuğunu söyleyerek açıklamalarda bulunan eski CHP Milletvekili Aydın Ayaydın’ın açıklamalarına reaksiyon gösterdi. Sancar, “Kendisi anlattı, kendisi dinledi. Tek satır yorum yapmadım” tabirini kullandı.

Aydın Ayaydın 2 Ekim’de T24’te kaleme aldığı ‘İşte size 2023 Cumhurbaşkanı adayları’ başlıklı yazısında HDP’nin cumhurbaşkanı adayının Başak Demirtaş olacağını yazmış, yazısının sonuna eklediği, “Derken birden uyanıverdim. Sabah uyanınca bütün bu yazdıklarımın pembe bir hayalden ibaret olduğunu gördüm” notu ise tartışma yaratmıştı.

Aydın Ayaydın dün Ahmet Hakan’ın programına konuk oldu. Mithat Sancar ile havaalanında tesadüfen karşılaştığını, aday belirleme ve ittifak sorularını yönelttiğini tabir eden Ayaydın, “Millet İttifakı bileşenleri ortak bir aday üzerinde anlaşırsa katkı verebileceklerini söylemiş oldu. ‘Ortak adaya dayanak vereceksek bizim de o masada olmamız lazım’ diyor. Milletvekili seçimlerinde hiç bir ittifakın ortasında olmayacaklarını net bir biçimde söylemiş oldu” sözlerini kullandı.

Ayaydın, Hakan’ın, “Millet İttifakı ortak aday konusunda HDP’yi masaya çağırmazsa ne yapacaklar?” sorusuna da “Kendi adaylarını gösterecekler. Sayın Sancar’a ‘bu yüzden sizin ve Pelvin Buldan’ın ismi geçiyor aday olur musunuz?’ dediğimde yanıt vermedi. HDP’ye açılan bir dava var, ‘Bu davada sizlerin de siyasi yasaklı olmanız isteniyor. Sizin kulislerinizden aldığım bilgi Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş’ın ismi geçiyor. Başak Demirtaş’ın adaylığı sizin içinizde konuşuluyor mu?’ diye sorduğumda evet de demedi hayır da demedi” diye karşılık verdi.

MİTHAT SANCAR: MÜDAFAAM VE DANIŞMANIM ŞAHİTTİR

Yeniçağ Muharriri Orhan Uğurluoğlu, programdan daha sonra arayıp konuştuğu Mithat Sancar’ın açıklamasını bugün ‘Rüya değil kumpas çıktı’ başlığıyla köşesine taşıdı. Orhan Uğurluoğlu, Mithat Sancar’ın şu kelamlarını aktardı:

“Orhan Beyefendi, CNNTürk yazınızı okudum ben de sizi arayacaktım lakin toplantılar niçiniyle geciktim. Uygun ki siz aradınız da gerçeği anlatma talihim doğdu. İstanbul Havaalanı’nda otururken yanıma gelen ancak tanımadığım kişi, ‘Hocam merhaba ben Aydın Ayaydın’ dedi. Uçağım kalkmak üzere buyurun oturun dedim. Süratle bir şeyler anlatıyordu. Aklımda kalan tek şey, “Erdoğan’ın hocasıyım diploması düzmece değil” dediğidir. Kendisi anlattı, kendisi dinledi. Tek satır yorum yapmadım. 3-5 dakika sürdü ki vedalaşıp ayrıldım. Benim adıma söylemiş oldukleri tümüyle palavradır. Müdafaam ve danışmanım şahittir.” (HABER MERKEZİ)