Mithat Sancar Halk TV’de: Annemin epey hoş sesi vardı

kunteper

Member
HDP Eş Genel Lideri Mithat Sancar, Halk TV’de Serhan Asker’in sunduğu Görkemli Anılar programının konuğu oldu. Sancar programda halay çekip türkü söylemiş oldu.

Programda annesinin en sevdiği ve söylemiş olduği türkünün çalınmasıyla duygulanan Sancar, türkünün kıymetini ve annesi Münire Sancar’ı şu biçimde anlattı: “Annem yalnızca epey sevmekle kalmıyordu. Çok da hoş söylüyordu. Annemin hayli da hoş sesi vardı. Biliyorsunuz mayıs ayında kaybettik. Açıkçası ben Mardin-Arap külçeşidinin yaşayan hafızası olarak görüyordum onu. Yaşı epeyce da ileri değildi. 78 yaşında kaybettik kendisini. Ben üçüncü çocuğuyum lakin ortamızda 20 yaş fark vardı. Zira erken evlenmişti. İki ablamdan daha sonra ben doğdum ve kendisiyle daima sohbet ettiğimde bana daima Mardin’in Arap külçeşidinin inceliklerini anlatırdı. Sesi gerçekten çok hoştu. Türküleri hayli hoş okurdu.”

Annesinin “bütün mahallenin mevlidçisi” olarak anlatan Sancar, “Sabiha türküsünü ondan her dinlediğimde yeni bir kıta ekliyordu. Daima canlanıyordu. örneğin biz 3-4 kıtasını biliriz. Fevkalade bir aşk şiiridir. ömrümde dinlediğim en etkileyici aşk şiiridir. Her bir detayı o kadar özel yazılmıştır ki doğrusu her açıdan etkileyici. Annemin bunu söylemiş olduği kayıtlar elimizde var. Kına gecesi söylenen Arapça ‘Henne’ müziğini ablamın oğlunun düğününde salonda ışıklar söndürülmüştü, kendisine buyruğu vaki yapıldı. ‘Henne’ müziğini bir söylemiş oldu, herkes büyülenmişti. Annemin kaybı, benim için Mardin hafızasının kıymetli bir kesiminin da yitirilmesi demek. Benim benliğim ve kimliğimin de hayli değerli bir modülü. Kendisini hasretle, minnetle ve rahmetle anıyorum” tabirlerini kullandı.