MHP Bayraklı’dan muhalefete ‘bayrak açacak’

kunteper

Member
ANKARA – MHP Genel Lider Yardımcısı Semih Yalçın “Adım Adım 2023, İlçe İlçe Anlatma ve Aydınlatma Toplantıları” başlıklı yazılı açıklama yaptı.

2023 seçimlerine hazırlık kapsamında çalışmaların devam ettiğini anlatan Yalçın 4-6 Şubat’ta Kızılcahamam’da Merkez İdare Şurası (MYK) ve Merkez Disiplin Heyeti (MDK) üyeleri ile milletvekillerinin, 11-13 Şubat günlerinde de vilayet liderlerinin katılacağı toplantılar yapılacağını kaydetti. Bu toplantıların akabinde “Adım Adım 2023; İlçe İlçe Anlatma ve Aydınlatma Toplantıları” teması altında yeni bir faaliyet takvimi planlandığını belirtti.

‘ARIZALI MUHALEFETE KARŞI BAYRAK AÇILDIĞI İLAN EDİLECEK’

Doğu Akdeniz ve Ege bölgesindeki ilçelerinde ağırlaşacak Anlatma ve Aydınlatma toplantılarının birincisinin 18 Şubat Cuma günü İzmir’in Bayraklı ilçesinde başlayacağını söz eden Yalçın şunları söz etti:
“Anlatma ve Aydınlatma Toplantıları, devletin bekasına ve milletin bütünlüğüne dönük bir siyasi seferberlik daveti içermektedir. Toplantılarda, Türkiye’yi ve bilhassa de siyaseti bir daha dizayn ederek yasal idaresi değiştirmek isteyen global emperyalizmin çıkarları doğrultusunda hareket eden arızalı muhalefete karşı partimizce bayrak açıldığı ilan edilecektir. Ulusal iradenin 2023’te bir kere daha tecellisi yolunda milletimiz, MHP’de ve bu iradeyi temsil eden Cumhur İttifakının siyasi bayrağı altında toplanmaya davet edilecektir.”

‘CUMHUR İTTİFAKININ YALNIZCA BİR SİYASİ MUKAVELEDEN İBARET OLMADIĞINI ANLATACAĞIZ’

Toplantıların, Cumhur İttifakını mecburî kılan ulusal mutabakat yerini dağıtmak isteyen iş birlikçi muhalefet anlayışına karşı, MHP teşkilatlarının tuttuğu bayrak nöbetinin göstergesi olacağını söyleyen Semih Yalçın şöyleki devam etti:

“2022 yılında da vatandaşlarımızla konuşup halleşmeye devam edeceğiz. Geleceğe dair ümitleri canlı, birlik ve birlikteliğimizi canlı tutacağız. Doğruları söyleyecek, gerçekleri haykıracağız. CHP ve bağlaşıklarının kirli oyunlarını bozacak, tezgâhlarını dağıtacağız. Ahde vefa, sorumluluk ve prensipli siyaset anlayışından taviz vermeyeceğiz. Cumhur İttifakının yalnızca bir siyasi kontrattan ibaret olmadığını sabırla anlatmayı sürdüreceğiz. Anlatma ve Aydınlatma Toplantılarında; Cumhur İttifakı’nın, Cumhuriyet’in ikinci yüzyılına istikamet verecek siyasetler üstü bir ulusal mutabakat projesi olduğunu yenidenlayacağız. Cumhur İttifakı olarak, yüzüncü yılını idrake yaklaştığımız Cumhuriyet’e sahip çıkacağız. Cumhuriyet’e sahip çıkma bakılırsavimizi büyük bir iştiyak ve ciddiyetle sürdüreceğiz. Onu ve bağımsız Türkiye’yi, kurucu çizgisinden saparak global aktörlerin maşası hâline gelen CHP ile ortaklarının insafına bırakmayacağız.” (DUVAR)