Mermili tehdit iddiası: Şikayetçi oldu, soruşturma başlatıldı

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
Mermili tehdit iddiası: Şikayetçi oldu, soruşturma başlatıldı
Karacasu Ülkü Ocakları binasında tehdit ve şantaja maruz kaldığını iddia eden eski ülkücü Aydın Turan, emniyete gidip şikayetçi oldu. MHP İlçe Başkanı M.U. ve Ülkü Ocakları İlçe Başkanı G.A.’nın da bulunduğu binada susturucu takılan tabancayla ayaklarının ortasına kurşun sıkıldığını öne süren Aydın Turan, İl Ocak Başkanı T.Ş.’nin kendisini tehdit ettiği iddiasında bulundu. Olayın ardından başlatılan soruşturmada Ülkü Ocakları binasında Olay Yeri İnceleme ekipleri inceleme yaptı. Aydın Turan ifadesinde “Bende Belediye Başkanının uygunsuz görüntüleri olduğunu iddia ettiler. 'Belediye başkanını sana yedirmeyiz’ dediler. Ya bu görüntüleri verirsin ya da 50 bin lira ödersin. Aksi halde ölürsün dediler. Görüntü olmadığını söyledim, ertesi gün de dükkanıma geldiler” şeklinde beyanda bulunduğu öğrenildi. "ÜLKÜ OCAĞI ÖNÜNDE HAVAYA ATEŞ AÇTI"Öte yandan Aydın Turan'ın Ülkü Ocağında tehdit edildiği iddia ederek tepki göstermek için pompalı tüfekle havaya ateş açması ise olayı başka bir boyuta taşıdı. İlçede gergin geçen gecenin ardından bir gün sonra Ülkü Ocakları İlçe Başkanı G.A, ilçeye davet ettiği yaklaşık 50 ülkücüyle, tehdit edildiği iddia edilen esnafın dükkanına gitti. Sosyal Medya hesaplarından esnaf ziyareti olarak lanse edilen eylem sırasında bazı ocak mensuplarının küfürlü bir şekilde Aydın Turan'ın nerede olduğunu sorarken çevre esnaflar da Ülkü Ocakları mensuplarına tepki gösterdi. İlçe esnafları, sanayiyi basar şekilde esnaf dükkanına gidilmesini doğru bulmayıp olaya tepki gösterirken, Ülkü Ocakları ile bir esnaf arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Aydın Turan’ın iş yerinde olmaması sebebiyle Ülkü Ocakları mensupları sanayiden ayrılsa da çok sayıda ocak mensubu ilçenin çeşitli yerlerine dağıldı. Esnafların şikayeti üzerine olayların büyüyebileceği ihtimali üzerine ilçeye çevik kuvvet çağrıldı. “BELEDİYE BAŞKANINI SANA YEDİRMEYİZ”Yaşanan olayların ardından Aydın Turan'ın emniyette verdiği ifadesinde, “Odada Aydın Ülkü Ocakları Başkanı ile ikimiz kaldık. ‘Sana Belediye Başkanını yedirmeyeceğim’ dedi. Ben ne Belediye Başkanı dedim. Elindeki belgeleri, resimleri, videoları istiyorum’ dedi. Bende elimde kimseye ait ve Belediye Başkanına ait hiçbir görüntü belge yoktur’ dedim” şeklinde konuştu. “BANA 50 BİN LİRA CEZA KESMİŞLER”Aydın Turan ifadesinin devamında, “İl Başkanı belinden tabancayı çekti. İçeride ses yükselince yardımcısı M.U. içeri girdi. Bana, 'Otur lan' diyerek sinkaflı küfür etti. İl Başkanı T.S. bir silah daha çıkardı, ucuna susturucu takarak bana ve arkadaşlarıma küfür etti. ‘Bu memlekette sizi barındırmayacağım’ dedi. O anda sandalyede otururken bacaklarımın arasına ucuna susturucu takmış olduğu silahla ateş etti. Silahtan çıkan mermi bana isabet etmedi, mermi nereye gitti görmedim. Boş kovanı da görmedim. Cebinden bir mermi daha çıkardı. ‘Al şu kurşunu cebine koy’ dedi ve yardımcısı M.U’yu gösterdi. ‘Ona 50 bin TL borcun var, görüntüler gelmezse parayı yardımcıma ödüyorsun. Ödemezsen bu mermiyi ya kendine sık ya da ben sıkmaya geleceğim" dedi. Ayrıca bana sinkaflı küfürlerde bulundu." TÜM ESNAFLARIN İÇİNDE KÜFRETTİLERAydın Turan, “Kuyucak’tan Ülkü Ocakları Başkan yardımcısı olduğunu söyleyen bir kişi beni aradı. Sen kimsin Ülkü Ocakları önünde silah atacak, Karacasu’ya geliyoruz, seninle görüşeceğiz dedi. Ben de gelin dedim. Onun ardından T.Ş. aradı. ‘Ocağa geç' dedikten sonra küfürler etmeye devam etti. ‘Benim yerim yurdum belli buyur gel’ dedim. Ondan sonra ben işe montaja gittim. Buharkent, Kuyucak, Nazilli, Karacasu Ülkü Ocakları Başkanları meydandan yürüyerek dükkanıma gelmişler. Dükkanımın önünde ‘Nerede bu' diyerek küfürler etmişler. Kimseyi tehdit edemez, silah atamaz’ demişler” dedi. “İLK İFADEMDEN SONRA ARAYIP YİNE TEHDİT ETTİ”Turan, “Emniyet Amirliğinde hakkımda meskun mahalde silah atmaktan işlem yapıldı ve bu konuyla ilgili ifademi verdim. Olayda kullandığım pompalı tüfeği rızam ile emniyete teslim ettim. Ben emniyetten sonra evime geçtim. Evde otururken T.Ş. aradı. ‘Ne oldu lan, korktun mu’ dedi. ‘Ben kimseden korkmadım korkak olan sizlersiniz’ dedim. T.Ş. ‘Ben oraya geliyorum, devlet de hükumet de benim şikayetçi olsan dahi baskı yapar örtbas ederim, kimse bana ve teşkilatıma bir şey yapamaz, ben tek başıma Karacasu’ya geliyorum. Senin üstünden geçeceğim’ dedi ve telefonu kapattı. Ardından T.Ş. vermiş olduğum telefondaki ekran görüntülerindeki mesajları attı. T.Ş.’nin bana vermiş olduğu 7,65’lik mermiyi rızam ile teslim ediyorum. Olay bu şekilde gerçekleşti. Ben bu olaylardan ötürü, T.Ş., G.A. ve M.U.’tan davacı ve şikayetçiyim. Benim ve ailemin başına bir şey gelirse onlar sorumludur” dedi. BAŞKAN İNAL'LA BULUŞTULAR İDDİASIÖte yandan Ülkü Ocakları Aydın İl Yönetiminin Aydın Turan ile ilk görüşmesinden önce Belediye Hizmet Binasında Belediye Başkanı Zeki İnal’la bir araya geldikleri iddia edildi. Turan'ın şikayetçi olduğu isimlerin ifadelerinin alınmasıyla soruşturmanın devam ettiği kaydedildi. Ülkü Ocakları yönetiminin ise, bazı vatandaşlara ait uygunsuz fotoğrafları temin ettiği ve şantaj olarak kullandığı gerekçesiyle Aydın Turan’ı ocağa çağırdıklarını söyleyerek kendilerini savundukları öğrenildi.

ALINTIDIR