Meral Akşener ABD yolcusu

kunteper

Member
İYİ Parti’nin iktisat siyasetlerinde belirleyici rol oynayan Bilge Yılmaz Habertürk muharriri Sevilay Yılman’a konuştu. DÜZGÜN Parti’nin yurt dışı seyahatleriyle ilgili bilgi verdi.

Sevilay Yılman’ın işte o yazısı:

İkinci bilinmeyen husus ise Ocak ayından itibaren planlanan Amerika ve Avrupa ziyaretleri.

“Laf lafı açar” derler ya!

İşte o denli bir anda… CHP Önderi Kılıçdaroğlu’nun evvel Amerika daha sonra da İngiltere’ye yaptığı ziyaretleri yorumlamasını istediğimde bu mevzu gündeme geldi.

“Biz de gideceğiz… Bir kısmında Genel Liderimiz da olabilir. Çalışmalarımız, planlamalarımız devam ediyor” deyince…

Ben de; “Kemal Bey’in ziyaretlerine iktidar cephesinden ‘icazet almaya’ gitti yorumları yapıldı. Birebir yorumların DÜZGÜN Parti için yapılmasından telaş duymuyor musunuz?” sorusunu yönelttim.

Bunun üzerine şu biçimde bir yorum yaptı Bilge Yılmaz;

“Ne münasebet! olağan olarak ki gidilecek yurt dışına… Gidilmek zorunda! Hangi parti olursa olsun… Muhalefetteki tüm partilerin yurt dışına gidip ne istediklerini, neyi planladıklarını ve nasıl yapacaklarını anlatması siyaseten en hakikat tutumdur. Sonuçta Türkiye ‘Muz Cumhuriyeti’ değil! Ülkenin iktidarını yönetmeye aday iseniz, bunu dünyaya anlatmak, tanıtmak zorundasınız! AK Parti de emsal formülü izlememiş miydi? Onlar da 2002’de iktidara gelmedilk evvel hem Amerika’ya hem Avrupa ülkelerine gidip nasıl bir iktidar hedeflediklerini, kendilerinin kim olduklarını, ne düşündüklerini, nasıl bir Türkiye hayal ettiklerini anlatmadılar mı? Bugün bu yolu muhalefetin izlemesi niye olağandışı karşılanıyor? Amerika ya da Avrupa ya da başka diğer ülkeler niye tanımasın, bilmesin kimlerin Türkiye’nin yönetimini yönetmeye aday olduğunu? O niçinle CHP Genel Başkanı’nın ziyaretlerine farklı manalar yüklemek hem şık değil birebir vakitte âlâ niyetli. Kemal Beyefendi son derece hakikat bir adım attı. Lakin ben olsaydım o adımlardan randıman elde edecek bir altyapı oluşturur o denli giderdim. Olağan her yiğidin yoğurt yiyişi öteki ancak iktidar değiştiğinde Türkiye’ye yatırım yapacak insanlara teknik bir sunum yapılmalı. Biz daha kapsamlı ve daha kuvvetli görüşmeler planlıyoruz. Daha teknik ve daha matematiksel sunumlar yapacağız…”

Araya girip; “örneğin Biden ile Akşener’in görüşmesi üzere bir plan var mı?” dedim.
“hemen çabucak o denli bir netlik yok ancak olursa da niye olmasın? Biden ve ABD’nin idaresi niye Türkiye’nin yeni idaresine aday olan bir siyasi parti ve başkanıyla tanışmasın?” karşılığını verdi.