MEB’ten yüz yüze eğitim açıklaması

kunteper

Member
Ulusal Eğitim Bakanı Mahmut Özer, afet bölgelerindeki tüm vilayet ve ilçe ulusal eğitim müdürleriyle görüntü konferans sistemiyle bir ortaya geldi. Bakan Yardımcıları Ahmet Emre Bilgili, Petek Aşkar, Sadri Şensoy ile ilgili ünite amirlerinin de katıldığı görüşmede Bakan Özer, afet bölgelerinde bulunan eğitim kurumlarındaki çalışmalarda gelinen son duruma; hasar tespiti, bakım ve tamir çalışmalarına ait yetkililerden bilgi aldı. Afetlerde ömrünü kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen Özer, eğitim topluluğuna geçmiş olsun temennisinde bulundu.

Yurdun dört bir yanında olduğu üzere afetten etkilenen bölgelerde de öğrenci, öğretmen ve velilerin hep yanında olduklarını belirten Bakan Özer, şunları kaydetti:

“Çalışma arkadaşlarımız, afetzedelerin barınma gereksinimlerinden okullarımızın eksikliklerinin giderilmesine kadar ne gerekiyorsa yapılması için alanda. Öğretmenlerimiz ve danışmanlarımız, rehberlik ve ruhsal dayanak ile yaraların sarılması için çalışmalarını sürdürüyor. Mesleksel ve teknik anadolu liseleri ve mesleksel eğitim merkezlerimizin yemekhaneleri vatandaşlarımıza kahvaltı ve akşam yemeği sunuyor. Kelam konusu bölgelerde öğrencilerin okullara erişimi ve devamı konusunda eza yaşamamaları için gerekli önlemler alındı. Vilayetlerimize gerekli kaynak transferi tamamlandı. Eğitim öğretimin başlayacağı tarihe kadar tüm okullarımızın yeni periyoda hazır olacağından kimsenin kuşkusu olmasın.”

Öğrenci ve öğretmenlerin her türlü kırtasiye gereksiniminin da karşılanacağını tabir eden Özer, afetlerin akabinde gereksinimlerin tespiti, temini ve ilgililere ulaştırılması, yangın ve selden etkilenen canlıların tedavisi, müdahale gruplarının kullandığı araçların temin, tamir ve bakım çalışmaları üzere bir fazlaca alanda istekli olarak vazife alan tüm öğretmenler ve Bakanlık işçisine teşekkür etti.