Külliye’den Atatürk çıkışı: Kırmızı çizgi

kunteper

Member
Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Hukuk Siyasetleri Konseyi Başkanvekili Mehmet Uçum dikkat çeken açıklamalarda bulundu, “Atatürk benim kırmızı çizgimdir” dedi.

TV100’de Candaş Tolga Işık ile Az Evvel Konuştum’a konuk olan Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Hukuk Siyasetleri Şurası Başkanvekili Mehmet Uçum çarpıcı açıklamalarda bulundu.

CANAN KAFTANCIOĞLU KARARINI DEĞERLENDİRDİ

CHP İstanbul Vilayet Lideri Canan Kaftancıoğlu ile ilgili Yargıtay sonucunı yorumlayan Uçum, “Sonuçta 5 başka kabahatten ceza aldı diye biliyorum kelamını ettiğiniz hanımefendi. Yargıtay onun 3 adedini onadı, 2 adedini bozdu. Manipülatif bir şey olsa tümü üzerinden bu süreç yürür.” dedi.

“50+1 İSTİKRARDIR”

Seçimlerdeki 50+1 tartışmalarına da değinen Uçum, “50+1’den vazgeçilemez” diyen Uçum, “50+1, Türkiye’de hem siyasi istikrarın hem toplumsal istikrarın garantisidir. Türkiye’de rastgele bir Cumhurbaşkanı adayının 50+1 alabilmesi için Türkiye’nin her bölümüne hitap etmesi lazım.” sözlerini kullandı.

“YARGIDA TARİKAT ÖRGÜTLENMİYOR MU” SORUSUNU YANITLADI

“Adaletin tarafsız olmadığı” savları yanıtlayan Uçum, “HSK, yargı yönetiminin en üst konseyidir. Artık ‘FETÖ’nün boşalttığı yeri öbürleri doldurdu’ demek, HSK’nın bu yapısına da Meclis iradesine de ve bu irade de aktif olan partilere de önemli bir haksızlık olur” tabirlerini kullanırken, Candaş Tolga Işık’ın, “Mehmet Beyefendi, “Yargıda tarikat örgütlenmiyor artık” diyebiliyor musunuz gönül rahatlığıyla?” sorusuna da karşılık vererek, “Örgütlenmesine kimse müsaade veremez, mümkün değil” formunda konuştu.

“CUMHURİYET, LAİKLİK, ATATÜRK ÜZERİNE KURULACAK”

Dünya görüşü ile ilgili soruyu da yanıtlayan Uçum, “Ben yurtsever sol demokrat bir adamım, Atatürk hepimizin kırmızı çizgisidir, Türkiye benim kırmızı çizgimdir, Cumhuriyetin birikimleri benim vazgeçilmezimdir. Yeni Anayasa çalışması bu birikim üzerine kurulacak. Cumhuriyet, laiklik, Atatürk üzerine kurulacak” dedi.