Külliye’de imaj sorunu… niçini belirli oldu

kunteper

Member
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye 2023 Doruğu’na görüntü bildiri gönderdi. Görüntü çekiminde yaşanan teknik aksaklıklar dikkat çekti.

3 dakika 38 dakikalık görüntünün 58. saniyesine kadar mavi tonlu bir imaj ekrana verildi devam eden saniyelerde ise daha sıcak ve olağan bir tonla ana manzara ekrana yansıdı.

MAVİ EKRANIN SEBEBİ AŞİKÂR OLDU

Yaşanan aksaklıkların niçini ise sonrasındasında muhakkak oldu. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nden edinilen bilgilere nazaran imgeler evvel doruğun yapıldığı salondan çekildi.

Lakin çekim ve yayın grubunun imgenin “mavi” tonda olduğunu çabucak fark etmesinin akabinde çabucak özgün kayda dönüldüğü aktarıldı.

Düzeltilmiş imaj çabucak sonrasında Cumhurbaşkanlığının Twitter hesabından paylaşıldı.

Görüntüde, Erdoğan’ın yansıtılan soğuk bir imajı “bu biçimdece ülkemiz %1,8 den” tabirlerinin akabinde sona eriyor ve Erdoğan’ın “ülkemiz %7,2” kelamlarıyla birlikte olağan ana ekran manzarasına dönülüyordu.

ÜMİTVAR MÜCADALE VURGUSU

Öte yandan Erdoğan’ın, görüntü bildirisinde iletileri ise şöyleki:

“Dünyamız pek sancılı geçen 2 yılın akabinde koronavirüs salgını ile gayretini artık daha ümitvar bir biçimde sürdürüyor. Başta sıhhat, ulaşım, eğitim ve ticaret olmak üzere biroldukça alanda kademeli olağanlaşma adımlarının atılmaya başladığını görüyoruz. Global iktisat geçen sene yaşadığı daralma daha sonrasında yeniden eski ritmine kavuşurken, üretim ve ihracat da artıyor. İnsan hareketliliğinin bir daha başlaması ile bir arada turizmde de süratli bir toparlanmaya şahit oluyoruz. Aşılamada ve tedavi formlarında kazanılacak mevziye bağlı olarak inşallah bundan daha sonraki sürecin epey süratli gelişeceğine inanıyoruz. Lakin insanlık salgının sıhhat boyutuna dair sıkıntıları çözdükçe, bu sefer salgın kaynaklı farklı meselelerle yüz yüze geliyor. Global enflasyon, tıpkı geçen yılki ekonomik sakinlik üzere bugün insanlığın karşı karşıya bulunduğu en önemli meseledir. Tedarik zincirlerinde meydana gelen kırılma sebebiyle boş kalan raflarda bir daha bu periyoda damga vuran gerçeklerden biridir. Temel besin ve emtia fiyatlarında yaşanan fahiş artışlar salgının en çok mağdur ettiği toplum kısımlarının yükünü daha da ağırlaştırıyor. Bu durum bilhassa Batı ülkelerinde ırkçılığın, İslam düşmanlığının ve yabancı zıtlığının da artmasına yol açıyor. İktisadımızı insanımızı ve yurtharicindeki vatandaşlarımızı da etkileyen bu tehditler karşısında Türkiye olarak kendi evvelarimiz, kendi çıkarlarımız ve gayelerimiz çerçevesinde siyasetler üretiyor ve yürütüyoruz.”

KONTAK KAPATMADIK BİLDİRİSİ

Erdoğan’ın iletisinin devamında, “Geçen sene salgın ötürüsıyla birfazlaca gelişmiş ülke aldığı sert önlemlerle iktisatta kontak kapatırken, biz bu biçimde bir yola başvurmadık. Bir taraftan salgın önlemlerine riayet ederken öbür taraftan da stratejik bölümlerimiz başta olmak üzere üretim süreçlerimizi devam ettirdik. Üreten, istihdam eden, ihracat yapan, yatırım yapan insanlarımızı bu güç devirlerinde yalnız bırakmadık. Verdiğimiz takviye ve teşviklerle yeni fabrikaların kurulmasını sağladık. Gaziantep’ten Konya’ya, Kocaeli’den Hatay’a, Ankara’dan Adana’ya biroldukca kentlerimize yeni üretim tesisleri kazandırdık. bu biçimdece ülkemiz 2020’de yüzde 1,8 büyürken bu yılın birinci iki çeyreğinde yüzde 7,2 ve yüzde 21,7 büyüme oranlarıyla yükseliş trendini sürdürdü. İhracatta tarihimizde birinci kez 212 milyar dolar düzeyini aşarak değerli bir rekora imza attık. Milletlerarası kuruluşlar yüzde 9 iddiasında bulunsalar da biz yılsonu prestijiyle çift haneli büyüme sayılarına ulaşacağımızı düşünüyoruz. olağan olarak büyük amaçlara odaklanırken, burnumuzun tabanındaki problemlere da asla gözümüzü kapatmıyoruz. Vatandaşımızın her birinin yaşadığı meşakkatlerin ve zorlukların farkındayız. Salgın niçiniyle global ölçekte bozulan ekonomik dengelerin yol açtığı maliyetleri içeriye en az biçimde yansıtmak için gereken önlemleri alıyoruz. Tarım mamüllerinde çok yüksek alım meblağları belirleyerek; çiftçimizi ve üreticimizin müdafaaya çalıştık. Kamudaki emekçi ve memurların fiyatlarında yaptığımız artışlarla da çıtayı bir haydi yüksek tuttuk. Elektrik ve doğalgaz fiyatlarındaki maliyet satış oranlarında devlet olarak önemli düzeyde sübvansiyon yapıyoruz. Toplumsal yardım sistemimizi aktif biçimde işleterek geliri olmayan ve epeyce düşük gelirli vatandaşlarımıza takviye oluyoruz. Kadim devlet anlayışımızın tezahürü olan bu siyasetlere önümüzdeki devirde de devam edeceğiz. Her krizin hem de yeni fırsatlara kapı araladığı gerçeğine uygun biçimde felaket tellallarına prim vermeden gözlerimizi gayelerimizden bir an olsun ayırmadan Türkiye’yi üretim ihracat, yatırım ve istihdam temelleri üzerinde yükseltmeyi sürdüreceğiz. Turkuaz Medya tarafınca düzenlenen Türkiye 2023 Tepesi’nin bizlere bu gayretimizde katkı sunacağına inanıyorum. Programın ülkemiz milletimiz ve ekonomimiz için hayırlara vesile olmasını diliyor emeği geçen tekrar tebrik ediyorum.” sözleri yer aldı.