Kılıçdaroğlu’nun TÜİK ziyareti daha sonrası bu görüntü gündem oldu

kunteper

Member
Bugün bilgi almak için TÜİK’ten randevu talebinde bulunan CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, toplumsal medyadan bir paylaşım yaptı. Kılıçdaroğlu, “TÜİK’ten randevu istedim, vermediler. Saat 11.00’de geliyorum, haberiniz olsun” sözlerinin yer aldığı tweet’inden daha sonra tam belirttiği saatte TÜİK’in Ankara binası önünde hazır bulundu.

BASIN AÇIKLAMASI YAPTI

TÜİK’in sitesinde “Bilgi talepleriniz için Ankara’da bulunan Merkez Teşkilatımıza gelebilirsiniz” yazmasına karşın içeri alınmayan Kılıçdaroğlu, basın mensuplarına kapı önünde açıklamalarda bulundu.

“bu biçimdesine bir tabloyu cumhuriyet tarihinde görmedik.” diyen CHP önderi, “Burası enflasyon oranlarını açıklıyor. Aylık 3,51 yıllık 21. Bu sayılar inanç vermiyor. Şayet TÜİK sayıları küçültüyorsa memura daha az vereceğim, emekliye daha az vereceğim, çalışana daha az vereceğim. Bu manaya geliyor. Haklarını savunmayacaksam ben niye siyaset yapıyorum.” tabirlerini kullandı.

“BEN KEMAL, GELİYORUM” REPLİĞİ GÜNDEM OLDU

Kılıçdaroğlu’nun TÜİK ziyareti ve daha sonrasında yaşanılanlar akıllara 1976 yılında çekilen “Hınç” sinemasından bir sahneyi akıllara getirdi. Sinemada Cüneyt Arkın’ın “Ben Kemal geliyorum” repliğinin yer aldığı görüntü, kısa müddette toplumsal medyada gündem oldu.