Kılıçdaroğlu’ndan yeni helalleşme çıkışı: Tek tek sıraladı

kunteper

Member
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin küme toplantısında konuştu.

“Hafta sonu bir görüntü ile milletimize seslenme muhtaçlığı duydum” diyen Kılıçdaroğlu şunları söylemiş oldu:

“Ben evimden mütevazi hayatımdan mutluyum. Ne yapayım konvoyları, sarayları. Ülkemizin makus tarihini kırabiliyor muyum? Kırabiliyorsam ben iktidar olayım. Ben ülkemize iktidar olmaktan epey iz bırakan biri olarak anılmak istiyorum. Bizden daha sonra gelecek 100 tane iktidara da ülkeye bir şeyler ekleyerek yürüsün istiyorum.

Batıda nasıl iktidar değiştiğinde korku hayatıyorsa bu biçimde bir Türkiye olsun istiyorum. Yaralarımızı sarmak istiyorum. Yaralar hala açık. Bizim gördüğümüzü, yaşadığımızı milletimizin çocukları gelecekte yaşamamalı.

Helalleşme ile hukuku karıştıranlar oldu.

Hukuk öbür; kim ne hata işlediyse karşılığı oburdur. Hukuk ile helalleşmeyi karıştırmamak lazım. Ben gelecekte bu ülke çocuklarının gerimden bu ülkeyi barıştırdığımı söylemelerini istiyorum. Hangi strateji çocuklarımızın geleceğinden daha kıymetli.

Açık yaralar var, biliyorum güç olacak lakin katiyen yapacağız.

28 Şubatçıların açtığı yaraları kapatıp helalleşeceğiz.
İkna odalarına sokulan başı kapalı kızlarımızla, Roboski’yle helalleşeceğiz.
Sivas, Kahramanmaraş mağdurlarıyla, Diyarbakır Hapishanesi mahkûmlarıyla, mahallerinden sürülen Romanlar’la, varlık vergileri altında inleyen azınlıklarla, 6-7 Eylül mağdurlarıyla, mahkemelerde süründürülen askerlerimiz ve aileleriyle, Ali İsmail Korkmaz’ın ailesiyle, Soma ile, darbeciler bir sağdan bir soldan gencecik çocuklarımızı astı, bu insanlarımızla helalleşeceğiz.
9 yaşındaki Oğuz Arda Sel’in annesiyle, Ahmet Kaya ile helalleşeceğiz.
Bir gün çocuklarımız geçmişe baktığında ‘helal olsun onlara’ diyecek. Laik, demokrat, müreffeh, Atatürkçü ülkede yaşayan çocuklarımız teşekkür edecekler. Birisinin yapması gerekiyordu, nasip bize oldu.”