Kılıçdaroğlu’ndan Roboski anmasına telefon: Helalleşmemiz lazım

kunteper

Member
CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 34 kişinin öldürüldüğü Roboski katliamında yakınlarını kaybeden ailelerle telefonda görüştü. Kılıçdaroğlu, “İnşallah bütün yaşadıkları sıkıntıları bir biçimde çözeceğim. Evlat acısını biliyorum, evlatların geri gelmesi de mümkün değil lakin onlarla helalleşmemiz lazım” dedi. Roboski’de çocuğunu kaybeden annelerden biri ise Kılıçdaroğlu’na, “Adalet Roboski’ye gelmedi lakin adaletin muştusunu Roboski’ye getirdiler. Bu açıdan hayli memnun olduk” diye konuştu.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve Ankara Milletvekili Levent Gök, Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Roboski köyünde yaşanan katliamın 10. yıldönümünde, katliamda ömrünü kaybedenlerin yakınlarıyla bir arada mezarlık ziyaretinde bulundu.

Ziyaret sırasında Kemal Kılıçdaroğlu da ailelerle telefonda görüştü. Kılıçdaroğlu şunları söylemiş oldu:

“İki pahalı arkadaşımız orada, Roboski’de yaşanan olayı, yaşanan dramı TBMM’de lisana getirdiler. ötürüsıyla kamuoyunun bu mevzuda dikkatini çektiler. Bütün annelerin ellerinden öpüyorum; selamlarımı, hürmetlerimi iletiyorum. Her vakit her yerde onların hakkını hukukunu savunmak bakılırsavimizdir. Bütün annelere keyifli bir yıl diliyorum, mutsuz olmasınlar. İnşallah bütün yaşadıkları meseleleri bir biçimde çözeceğim. Evlat acısını biliyorum, evlatların geri gelmesi de mümkün değil lakin onlarla helalleşmemiz lazım.”

Bir anne ise Kılıçdaroğlu’na CHP’li vekillerin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti lisana getirerek şunları söylemiş oldu:

“Biz, Roboski ismine, gönderdiğiniz heyete teşekkür ederiz. ‘Helalleşme’ dediniz, evet. Evvel helalleşme Roboski’den geçiyor. Biz her vakit sizi dinliyoruz. Çok memnun olduk, buraya gelen heyetle, sizin konuşmanızla. Helalleşmek elbette değerli bir şeydir. Helalleşmek birinci Roboski’den geçmelidir. Adalet Roboski’ye gelmedi lakin adaletin muştusunu Roboski’ye getirdiler. Bu açıdan epey keyifli olduk.” (HABER MERKEZİ)