Kılıçdaroğlu’ndan Man Adası açıklaması: Yargıtay daha ne desin?

kunteper

Member
CHP Genel Lideri Kılıçdaroğlu’nun Man Adası’nda milyonlarca dolarlık hesaplarının olduğu savı üzerine açılan davalarda çıkan tazminat kararları Yargıtay’dan döndü. Yargıtay kararları üzerine açıklama yapan Kılıçdaroğlu, “Bir ülkeyi yöneten kişinin ailesinin, devlete vergi vermemek için Man Adası’nda şirket kurması, Türkiye’ye para transferi yapması kabul edilemez” dedi.

Cumhuriyet’ten İklim Öngel‘e konuşan Kılıçdaroğlu, “Devletin harcamalarını ve halka sunulacak hizmetleri finanse etmek üzere vatandaştan vergi istiyorsun, bunun için yasa çıkarıyorsun; lakin vergi cennetlerinden para transfer edip, vergi ödememenin yollarını arayan yakınlarına ortam hazırlıyorsun” sözlerini kullandı. 2006’da çıkarılan Kurumlar Vergisi Yasası’na dikkat çeken Kılıçdaroğlu, bununla “vergi cennetlerine yapılan ödemelerde stopaj uygulaması” konusunun düzenlendiğini belirterek bunun uygulanmadığını söylemiş oldu.

Kılıçdaroğlu şu sözleri kullandı:

“Çünkü uygulanması için, Erdoğan’ın imzasıyla, ‘Vergi Cennetleri’ listesinin yayımlanması gerekiyor. Bu listenin yayımlanmaması yalnızca Erdoğan ailesine değil, uyuşturucu ve insan kaçakçılarına da hizmet ediyor. Hem vergi vermemelerini birebir vakitte yasadışı yollarla elde ettikleri paraları aklamalarını sağlıyor. Bir ülkeyi yöneten kişi, kendi ülkesine bile isteye bu biçimde bir kötülük yapar mı? Bu kötülük karşısında benim susmam mümkün mü? Asla! Ayrıyeten, benim sözlerimin tamamı evraklara dayanıyor. aslına bakarsanız Yargıtay da sonucunda ‘sözlerimin olgusal desteklerinin olduğunu’ söyleyerek bunu kabul ediyor. Dahası Yargıtay benim açıklamam için, ‘Bu açıklamada kamu faydası var’ diyor, daha ne desin?” (HABER MERKEZİ)