Kılıçdaroğlu’ndan ‘köstebek’ karşılığı: Erdoğan…

kunteper

Member
CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Kemal Beyin köstebeği kim?” haberlerine cevap verdi. Halk TV’den İpek Özbey’in sorularını yanıtlayan CHP başkanı, “Saray’da köstebeğiniz var diyorlar, kim o?” sorusuna “Erdoğan” dedi.

Millet İttifakı fikrinin birinci nerede oluştuğunu anlatan Kılıçdaroğlu, “2017’de merhum Erbakan’ın mevt yıldönümü merasiminde. Saadet Partisi’nin bir merasimi vardı. O merasime gidip katıldım. ÂLÂ Parti’nin kurulmasının akabinde demokrasi kültürüne büsbütün karşıt olarak parlamentoya girmemesi için yapılanlar karşısında demokrasi neyi gerektiriyorsa o denli davrandım. Bunlar bizi bir ortaya ve bir noktaya getirdi, daha yakın ve samimi olduğumuzda ‘Evet demokrasi hepimiz için gerekli, ortak hissede üzerine siyaseti inşa edebilmeliyiz’ diye düşündük. Türkiye ortak paydasını kaybetti. Yani birinci vakit içinderda Erbakan’ın mevt yıldönümünde aklınıza düştü” tabirlerini kullandı.

O görüşmede kendisini en epey neyin etkilediği sorusunu yanıtlayan Kılıçdaroğlu, “Siyasete girdikten daha sonra şunu gördüm. AK Parti telaffuzlarıyla toplumu aldatıyordu. Bu aldatmayı biz gereğince geniş kitlelere duyuramıyorduk. Zira kuvvetli bir toplumsal takviye vardı ardında. Medyası, AB ile yaptığı kontratlar, gerisinden bunların hiç birinin gerçek olmadığı, gayenin var olan demokratik sistemi değiştirerek farklı bir kozmosun içine Türkiye’nin sokulması, tek adam sistemine girilmesi bunların farkındaydık” dedi.

Özbey’in, “Ne vakit farklı partiler olarak hareket edeceksiniz?” sorusuna Kılıçdaroğlu, “Türkiye bir daha inşa edilir, demokrasi, medya özgürlüğü, yargı bağımsızlığı gelir, kuvvetler ayrılığı oturur, bu biçimde her parti kendi olarak hareket eder, ancak evvel Türkiye’nin düzlüğe çıkması lazım. Yaşadığımız olaylar, derin sıkıntılar bize şunu gösteriyor: Sorun bir parti sorunu olmayı oldukcatan aştı, sorun artık bir Türkiye problemidir. Ortaklaşa almamız gereken temel kararlar var” karşılığını verdi. (HABER MERKEZİ)