Kılıçdaroğlu’ndan HDP çıkışı

kunteper

Member
CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, HDP İzmir Vilayet Başkanlığı’na yapılan silahlı akın kararında Deniz Poyraz’ın hayatını kaybetmesinin akabinde “Bu gece, bu ülkenin mert ve vatansever savcılarına son defa sesleniyorum” diyerek, “Soruşturma açmazsanız, daha epeyce provokasyonla karşı karşıya kalacak ülkemiz” davetinde bulundu.

CHP Önderi Kemal Kılıçdaroğlu, HDP İzmir Vilayet Başkanlığı’na yapılan silahlı taarruz kararında Deniz Poyraz’ın hayatını kaybetmesinin akabinde bir kınama ve başsağlığı bildirisi paylaşmıştı. Kılıçdaroğlu gece yarısında ise toplumsal medya hesabından bu kere görüntü iletisi yayınlayarak cumhuriyet savcılarına seslendi. Kılıçdaroğlu’nun konuşması şöyleki:

“İyi geceler. Biraz konuşmamız lazım. Sabah Rumeli kökenli gençlerimizle buluşmuştum. İnanın epeyce memnundum. Rumeli’yi, Balkanlar’ı, gelecek planlarını, vatanımızı konuştuk. daha sonra, Deniz’i öldürdüler. İstiyorlar ki, bu ülkede hiç bir genç memnun olmasın. Kaçan kaçsın, kalan da ölsün. Kahvaltı ederken Deniz’i öldürdüler, sevgili halkım. Katlettiler kızımızı. Onun için bu gece, namuslu savcılara son çağrımı yapacağım. Bu gece, bu ülkenin mert ve vatansever savcılarına son defa sesleniyorum: ‘Biliyorum, azınlıkta kalsanız da hala vatansever olanlarınız var. Hala oradasınız. Partileştirdiler, savcılıkları lakin hepinizi hala bitiremediler. Az kaldınız lakin oradasınız. Hala kalbiniz bu ülke için çarpıyor. Biliyorum bu talebim tüm emeğinize mal olabilir. Sürebilirler sizi. Men edebilirler mesleğinizden, ancak bununla birlikte biliyorum ki, içiniz içinize sığmıyor. Siz bu ülkenin evlatlarısınız. Atatürk’ün ruhu hala içinizde yaşıyor. Bu ülkenin namuslu evlatları, vaktimiz süratle daralıyor. Soruşturma açmaz iseniz, daha hayli provokasyonla karşı karşıya kalacak ülkemiz. Daha epey Denizlerin canına kastedilecek. Unutmayın. Dünyada bizi haydut devlet pozisyonuna düşürmek isteyen düşmanlarımız da var. Onların dümenine siz de istemeden su taşımış olacaksınız. Onların dümenine su taşıyan kırk haramilere susarak siz de dayanak olacaksınız. Birinci soracağınız soru ‘10 milyon avroyu Ankara’da kimin için istediler?’ İşte o sorunun cevabı sizi Deniz’in katillerine kadar da götürecek. Güzel geceler.”