Kılıçdaroğlu’ndan çalışanlara ‘Kadro’ kelamı

kunteper

Member
Kılıçdaroğlu, Sivas’ta bir otelde gerçekleştirilen Sivil Toplum Örgütleri, Kanaat Liderleri ve Muhtarlarla Buluşma Toplantısı’na katıldı.

Basın kapalı gerçekleştirilen toplantının akabinde Kılıçdaroğlu, otel çıkışında Karayolları 16. Bölge Müdürlüğünde taşeron olarak çalışan çalışanların problemlerini dinledi.

İşçilerin takım talebi üzerine Kılıçdaroğlu, “Kadroyu hak ediyorsunuz. Sesinizi dillendireceğim, her yerde söylemiş oldum, bir daha söylüyorum. Devlet taşeron çalıştırmaz, devlet sigortalı, takımlı personel çalıştırır.” dedi.

Taşeron emekçilerin hakkının teslim edilmesi gerektiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

“ötürüsıyla hakkını da teslim eder, o denli mevsimlik, şudur, budur değil. Daha evvel takım talebinde bulunan taşeron personeller vardı. Onlarla ilgili tam 3 yıl gayret ettim, takımlarını aldılar. Sizler için de uğraş edeceğim, yalnızca Karayollarında değil, Sıhhat Bakanlığı ve başka alanlarda da çalışan epey sayıda taşeron personeli var. Hepinizin sendikalı olmasını isterim, hepinizin hak sahibi olmasını isterim. Her birinizin bir gelecek kaygısı taşımamasını isterim, bunun uğraşını vereceğim. Hiç kaygı etmeyin. Onlar ‘nasıl olurda bunlara takım vermeyiz’ diye formül arıyorlar. Hepsini halledeceğiz, hiç tasa etmeyin.”

Kılıçdaroğlu, sonrasındasında kara yoluyla Yozgat’a hareket etti.