Kılıçdaroğlu ‘Z kuşağı’yla buluştu: Erdoğan’ın hududunu bozacağım, onu birlikte indireceğiz

kunteper

Member
CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu Antalya’da gençlerle buluştu. Kılıçdaroğlu, Muratpaşa Türkan Şoray Kültür Merkezi’ndeki “Z Jenerasyonu Atatürk’ü Anlatıyor” etkinliğinde Antalyalı genç müzikçi Görkem Durmaz ile toplumsal medya fenomenleri Murat Sakoğlu ve Asena Kızılarslan’ın takipçilerinden gelen soruları yanıtladı.

“İlk sefer Cumhuriyet tarihinde ve birinci kere dünya tarihinde bir seçimle bir otoriter idaresi göndereceğiz. 6 milyon 300 bin genç Türkiye’nin yazgısını değiştirecek” diyen CHP önderi, konuşmasına şu biçimde devam etti: “ötürüsıyla sizin önümüzdeki seçimlerde dünya siyaset tarihine bu biçimde bir armağanı verme imkanınız var. Gençlerin ümitsizliğe kapılma hakkı yoktur. Bir, umudunuzu yeşerteceksiniz ve büyüteceksiniz. Umudunuzu ne kadar büyütürseniz o kadar kuvvetli kelam sahibi olursunuz. Ülke yeterli yönetilmiyor, ben de biliyorum siz de biliyorsunuz. Bilgisayarın fiyatı bu olur, oyun konsolunun fiyatı şu olur, bir sürü şey… Bunların tamamını ithal ediyoruz, temel problemimiz o. Türkiye niye kendisi üretmiyor? Üniversiteleri var, araştırma üniteleri de var. Lakin siz üniversiteden, farklı düşündü diye üniversite hocalarını KHK ile atarsanız o üniversite, üniversite olmaktan çıkar. Üniversiteyi üniversite yapan; tartışmaların odak olmasıdır. Üniversitede her türlü niyetin özgürce tartışılmasıdır.”

‘TARİH YAZACAKSINIZ’

Programın sonunda Kılıçdaroğlu, gençlere “Sizler yatağınızda rahat rahat uyurken ben sabah 04.30’da kalkacağım, hale gideceğim” dedi. Bunun üzerine gençler “Cumhurbaşkanı ile aranız nasıl?” diye sordu. Kılıçdaroğlu’nun karşılığı ise şöyleki oldu: “Erdoğan’la mı? Onun sonlarını bozacağım ve hiç merak etmeyin, sizler nitekim de önümüzdeki seçimlerde tarih yazacaksınız. birlikte indireceğiz” dedi. (ANKA)