Kılıçdaroğlu: Yazdığım konuşmayı bir kenara bırakıyorum, epey öfkeliyim

kunteper

Member
CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Seyahat Davası’nda çıkan kararlara reaksiyon gösterdi. Kılıçdarorğlu, “Kılıçdaroğlu, yazdığım konuşmayı bir kenara bırakıyorum, fazlaca öfkeliyim” dedi.

‘GÜZEL AÇIKLAMALARIMIZ VAR’

Kılıçdaroğlu’nun şu açıklamalarda bulundu: “Hiç kimse ümitsizliğe kapılmasın. Hoş ülkemizde barışı iyiliği daima birlikte sağlayacağız. 6 siyasi partinin genel başkanalrı olarak uzun bir çalışma yaptık. kararında bir açıklama da yaptık orada hoş açıklamalarımız var. Siyasi ahlak yasasını çıkaracağımız diye bir çalışmamız var. Ekonomik ve toplumsal kurula işlerlik kazanacağız. Merkez Bankası’nın bağıms8ızlığı teminat altına alınacak. Ayrıyeten cumhurbaşkanlarını seçeceğimiz kişinin niteliklerini de kamuoyuyla paylaşmış olduk. Dün bir karar belirtildi. Seyahat. Seyahat sonucu belirtildi. Kurgulanmış mahkemelerden adalet çıkmaz. Bu cins mahkemelerde birinci kere karşılaşmıyoruz.

Bu ülkenin genel kurmay liderinin bile terörist olarak kurgulanmış mahkemelerden mahpusa atıldığını da gördük. Seyahat nedir? Bizim demokrasi tarihimizde özgürlüğü haykıran gençlerin sesidir. Baskıya isyandır Seyahat. Kendi ülkemizde özgürce yaşamak istiyoruz diyor gençler. Bu kurgulanmış mahkemede Osman Kavala beraat ettiği bir davadan müebbet mahpusa mahkum oldu. Dünyada bu biçimde bir garabet yok. Ancak bizim ülkemizde olur! Zira yargı bağımsız değil. Bizim Vera’ya bir kelamımız var, biz Vera’yı yeniden babasıyla kucaklaştıracağız. Bunu iktidar beşli çetelerin iktidarıdır. iç kimse unutmasın halkın değil milletin değil beşli çetelerin iktidarıdır. Ben devletin nasıl soyulduğunu şu biçimde iade edeyim; bugün farklı bir konuşma ile karşınızda olacağım.”

KONUŞMASINI KISA TUTTU

Kılıçdaroğlu her hafta yaptığı küme toplantısına 1 saate yakın konuşma yapardı lakin bugün yalnızca 10 dakika konuşarak, “Hadi eyvallah arkadaşlar” diyerek konuşmasını kısa kesmesi dikkat çekti. (HABER MERKEZİ)