Kılıçdaroğlu velilere bu biçimde seslendi: Ulusal Eğitim’i zorlayın

kunteper

Member
CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafınca Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü ötürüsıyla düzenlenen, “Farkındayız Yanınızdayız” aktifliğine katıldı.

Aktiflikte konuşan Kılıçdaroğlu, haftada 40 saat ders görmesi gereken çocukların 2 saat ders gördüğünü belirterek, “40 saat ders görmesi gereken bir çocuğa siz iki saat ders veriyorsanız, bu çocuğu toplumsal devlet olarak gözden çıkarmışsınız demektir. Bu cins aileler, evlatlarına 40 saat ders vermiyorsa Ulusal Eğitim Bakanlığı; tazminat davası açın, hak arayın, biz de takviye verelim, mahkemede tanıklık yapın, Ulusal Eğitim Bakanlığı’nı zorlayın” tabirlerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, şunları söylemiş oldu:

“GÖRÜNMÜYOR BU AİLELER”

Bu toplantılara her katıldığımda, yeni şeyler öğreniyorum. Sorunu yaşayanı dinlemek kadar pahalı bir şey yok. Zira sorunu yaşayanı dinlerseniz, sağlıklı ve dengeli tahliller üretirsiniz. Bu problemleri çözmemiz lazım. Meseleleri çözecek kurumun ismi toplumsal devlet. Hani var ya Anayasa’da, değiştirilmesi dahi teklif dahi edilemeyen unsurlar içinde yer alan, ‘Türkiye Cumhuriyeti Devleti, demokratik, laik, toplumsal hukuk devletidir.’ Toplumsal hukuk devleti, yani toplumsal devlet; problemli olan, sorunu çözmekte yetersiz kalan; bu ekonomik de olabilir fiziki manada da olabilir, yetersiz kalan bireyleri, aileleri o meseleden kurtarmaktır. Geliri olmayan ailelere gelir sağlamaktır. var ise daima bakabileceği bir kişi, bir manisi var ise, onun en az yük getireceği ortamı sağlamaktır. Bu tıp sıkıntılarla ilgili sağlıklı dataları derlemektir. Kaç otizmli çocuğumuz var, bilmiyoruz. Görünmüyor bu aileler.

“HER TÜRLÜ TÜZEL DAYANAĞI VERİRİZ”

Eğitim hakkı dramatik bir olay. En az 40 saat, haftada; ders görmesi lazım, ancak 2 saat görüyor. Ulusal Eğitim Bakanlığı, hakikaten ulusal bir bakanlık mı, değil mi o da tartışılabilir bu çerçevede. 40 saat ders görmesi gereken bir çocuğa siz iki saat ders veriyorsanız, bu çocuğu toplumsal devlet olarak gözden çıkarmışsınız demektir. bu biçimde bu toplumsal devlet değil. Lütfen, hukukçu dayanağı isterseniz, hukukçu takviyesi de veririz. Bu tıp aileler, evlatlarına 40 saat ders vermiyorsa Ulusal Eğitim Bakanlığı; tazminat davası açın, hak arayın, biz de dayanak verelim, mahkemede tanıklık yapın, Ulusal Eğitim Bakanlığı’nı zorlayın. Ulusal Eğitim Bakanlığı 40 saat ders versin. Batı, uygar ülkeler emsal olaylar hakkında dava açarlar, bu davaları daima kılarlar. Sonunda Yargıtay’a ve AİHM’e gidecek. AİHM’de dönüp bakacaktır, ‘Anayasa’nızda toplumsal devlet yazıyor. Engelliye haftada iki saat ders mi verilir, verilmez diyecek.’ Ve her bir aileye tazminat öngörür. Devlet bu tazminatı ödemekten kaçınacağı için sizin evlatlarınıza 40 saatlik dersi öngorecektir. Bu ortam sağlanmayan aileler dava açabilirler, haklarını arayabilirler. BM’nin dünya kadar mukavelesi var, buradan yola çıkabilirler. Örgütleriniz var, bu örgütlerden dayanak alabilirler. ötürüsıyla bizim siyasetçi olarak, yapacağımız katkı var ise sunmaya her vakit hazırız. Hukuksal manada takviye isterseniz gerekirse memleketler arası alanlardan da yardım alarak her türlü tüzel takviyesi size verebiliriz. Siyasi iktidarın sizin talepleriniz yerine getirmek için, haklı olduğunuz davalarda; sesinizi duyurmanıza da ortam hazırlamış oluruz.