Kılıçdaroğlu: Ulusal paramızı bile dolara mahkum ettiler

kunteper

Member
Kemal Kılıçdaroğlu, Elmadağ Belediyesi Kültür Merkezi Amfi Tiyatro Meydanı’nda halkın da iştirakiyle yapılan toplu açılış ve temel atma merasiminde konuştu. Merasime, CHP Genel Lider Yardımcısı Seyit Torun, GÜZEL Parti Genel Lider Yardımcısı Koray Aydın, Ankara Büyükşehir Belediye Lideri Mansur Yavaş, CHP Genel Lider Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, CHP Ankara Milletvekili Murat Buyruk, CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, Elmadağ Belediye Lideri Adem Barış Aşkın, Çankaya Belediye Lideri Alper Taşdelen, Yenimahalle Belediye Lideri Fethi Yaşar, CHP Bayan Kolları Genel Lideri Aylin Nazlıaka da katıldı.

Kılıçdaroğlu şunları söylemiş oldu:

BAYRAĞIMIZ VE VATANIMIZ BİRSE 84 MİLYON KUCAKLAŞMAK ZORUNDAYIZ: Dikkatinizi çekti mi bilmiyorum. Belediye Liderimiz, konuşma yaparken hiç bir ayrım yapmadığını söylemiş oldu. Sayın Koray Aydın da toplumun bilhassa kutuplaştırıldığını ve bu kutuplaşmanın bir beka sorunu olduğunu söylemiş oldu. Nitekim de bayrağımız ve vatanımız birse, kırmızı çizgimizse biz, 84 milyon insan kucaklaşmak, birlikte olmak zorundayız. Belediye lideri arkadaşlarıma şu talimatı vermiştim: ‘Kesinlikle, oy versin yahut vermesin herkese eşit davranacaksınız. Yoksul mahalleler var ise oraya müspet ayrımcılık yapacaksınız.’ ötürüsıyla Belediye Liderimiz da bu ideolojiden yola çıkarak size hizmet ediyor. Bizim belediye liderlerimiz yalnızca CHP’nin belediye liderleri değil. Millet İttifakı’nın belediye liderleridir. ötürüsıyla kucaklarını daha geniş açmak ve toplumun her bölümünü kucaklamak zorundadırlar.

SİZDEN YALNIZCA BİR ŞEY İSTİYORUM; HİÇBİR ÜMİTSİZLİĞE KAPILMAYACAKSINIZ: Biliyorum, güç günlerden geçiyoruz, hayat pahalılığını biliyorum. Yatağa aç giren çocukların olduğunu biliyorum, pazar artıklarından bir şeyler toplamaya çalışan aileleri biliyorum. Sizden yalnızca bir şey istiyorum; hiç bir ümitsizliğe kapılmayacaksınız. Ümitsizlik bize yakışmaz. Hoş ülkede huzur ortasında birlikte yaşamak istiyoruz. bir arada ve birlikte yaşarsak aşamayacağımız hiç bir sorun yoktur.

BİRLİKTEN KUVVETİN DOĞDUĞUNU EN YETERLİ ELMADAĞLILAR GÖRÜYOR: Belediye Lideriniz genç, yetenekli bir arkadaşımız. Taşı sıksa suyunu çıkaracak. Büyükşehir Belediye Liderimiz ve öbür belediye liderlerimizle birlikte çalışıyorlar. berabern kuvvetin doğduğunu en düzgün Elmadağlılar görüyor ve şahit oluyor. Demek ki bir arada çalışmanın, gücü ortaklaştırmanın kendine bakılırsa artıları var. Biz, bu biçimde yapmak istiyoruz.

TÜRK LİRASINI YİNE PRESTİJLİ BİR PARA HALİNE GETİRMEK BİZİM BOYNUMUZUN BORCU OLACAKTIR: İktisat sıkıntı durumda, biliyorum. Bütün bu problemleri biliyorum lakin bütün bu sıkıntıların hepsi aşılacak. Bizim ulusal paramızı bile dolara mahkum ettiler. Hepinizin huzurunda Millet İttifakı olarak kelam veriyoruz. Türk lirasını bir daha prestijli bir para haline getirmek bizim boynumuzun borcu olacaktır. Elin oğlunun parası kıymetli de bizim paramız niye yerlerde sürünüyor? Bütün bunların hepsini aşacağız, bir arada aşacağız. Attığımız her adımın hesabını bu millete vereceğiz. Size hesap vermek, namuslu bir siyasetçi için, bizim boynumuzun borcudur ve o siyasetçinin nazaranvidir. Harcanan her kuruşun hesabını belediye liderlerimiz veriyorlar. Belediye lideri arkadaşlarıma şunu söylemiş oldum: ‘Harcadığınız para sizin paranız değil, milletin parası. Milletin parasıysa millete hesabını vereceksiniz.’

Bu hoş toplantının şu biçimde bir artısı da oldu. Belediye Liderimiz bir spor salonu istedi. bu biçimdece bu işi de bağladık burada. Mansur Lider işi biraz daha büyüttü. ‘Sadece spor salonu değil, Elmadağlılar ne istiyorsa tamamını yapacağız’ dedi.

Fakirlik baht değildir. Şayet bir kişi açsa açlığını gidermek her insanın bakılırsavidir. ötürüsıyla bu çerçevede hareket ediyorlar. İnşallah goreceksiniz, Millet İttifakı’nın 13. Cumhurbaşkanı Türkiye’nin bütün problemlerini azimle, kararlılıkla, müsamahayla çözecektir.”

(ANKA)