Kılıçdaroğlu: Türkiye’nin prestijine darbe vuran açıklama

kunteper

Member
ANKARA – CHP başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TÜİK’in deklare ettiğı enflasyon sayıları ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Osman Kavala’ya ait Avrupa Konseyi’nin kararlarına dair sarf ettiği, “Bizim mahkemelerimize hürmet duymayanlara biz de hürmet duymuyoruz” tabirlerini kıymetlendirdi. Erdoğan’a reaksiyon gösteren CHP önderi, “Bu ülkede demokrasinin olmadığını biz biliyoruz lakin Erdoğan bu ülkede demokrasinin olmadığını bütün dünyaya ilan etti” dedi.

‘TÜİK’İN SAYILARI GERÇEĞİ YANSITMIYOR’

CHP önderi Kemal Kılıçdaroğlu, ‘Kadın İstihdamı’ temalı çalıştayın akabinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. TÜİK’in deklare ettiğı enflasyon sayılarının düşük olduğunu belirten CHP önderi, “Pazara gidince, alışveriş merkezlerine gidince fiyatları görüyorsunuz. Elektrik faturaları bunun en büyük delilidir. Elektriğe yüzde 127 artırım gelmiş fakat enflasyon oranına bakıyorsunuz yüzde 50 civarında. Gerçeği yansıtmıyor. Gerçek mutfakta” dedi.

Hazine Bakanı Nureddin Nebati’nin, “Enflasyon nisan ayında yüzde ellinin altında zirve yapacak. Enflasyonun yüzde elliyi goreceğine inanmıyorum. Umarım yanılmam” kelamları Kılıçdaroğlu’na hatırlatıldı. Nebati’nin yanılmadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, “TÜİK Onun istediğinin biraz altında göstermiş, Nebati Beyefendi üzülmesin diye” dedi.

ERDOĞAN’IN AÇIKLAMALARI: ERDOĞAN BU ÜLKEDE DEMOKRASİNİN OLMADIĞINI TÜM DÜNYAYA İLAN ETTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Avrupa Kurulu’nun iş insanı Osman Kavala ile ilgili ihlal sürecini başlatmasına reaksiyon gösterdiği ve “Bizim mahkemelerimize hürmet duymayanlara biz de hürmet duymuyoruz” tabirlerini kaydettiği kelamları Kılıçdaroğlu’na hatırlatıldı. Erdoğan’ın açıklamalarına reaksiyon gösteren CHP önderi şunları söylemiş oldu:

“Bu açıklama Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin prestijine darbe vuran bir açıklamadır. Bu açıklama şunu gösteriyor. ‘Bizim ülkemizde anayasa, hukuk, yasalar yok. Biz memleketler arası kontratları tanımayız. Biz yalnızca kendi ülkemizde ülkemizi dilediğimiz üzere yönetir dilek ettiğimiz mahkemeden dilek ettiğimiz sonucu çıkartırız’ manasına geliyor. Şayet siz bir anayasa yapmışsanız, o anayasaya göre AİHM kararlarına uyacaksanız, ‘bunu zarurî olarak bütün yargının uygulaması gerekiyor’ demeniz gerekirken ‘hayır bunlara uymayacağım’ derseniz, ‘Bizim ülkemizde otoriter idare var, ben ülkemi istediğim üzere yönetirim, siz ne derseniz deyin’ manası çıkar. Bu Türkiye’nin prestijine, demokrasi gayretimize vurulmuş darbedir. Bu ülkede demokrasinin olmadığını biz biliyoruz ancak Erdoğan bu ülkede demokrasinin olmadığını bütün dünyaya ilan etti. Bu da bizim açımızdan kritik bir müddetç.”

‘O ÇOCUĞUMUZU ÇOK SEVİYORUM’

Trabzon’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mitinginde kendisine ‘hain’ diyen çocukla ilgili soru sorulduğu sırada CHP başkanı, “O sevgili evladımızı fazlaca seviyorum. Gözlerinden öpüyorum. Hiç kimse merak etmesin” dedi. (DUVAR)