Kılıçdaroğlu tartışmasında DÜZGÜN Parti Sözcüsü Güçlü’den açıklama: Vekilimizin ferdî görüşü

kunteper

Member
DÜZGÜN Parti milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, CHP önderi Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili kelamlarına gelen “iktidarı takviye oluyor” tenkitlere karşılık verdi. Ağıralioğlu, “Sağ seçmenin isteksizliği var diyorum her insanın eli belinde. Tayyip Bey’in en çok görmek istediği aday kim? Konuşmalarından çıkardığımız, Sayın Kılıçdaroğlu’nu karşısında görmek istiyor. Ben bu kabil bir tenkidin merkezinde oturacak olsam itiraz etmem” dedi.

Ağıralioğlu’na reaksiyon gösteren CHP Küme Başkanvekili Engin Altay, UYGUN Parti Genel Lideri Meral Akşener’i işaret ederek, Güzel bir görüntü değil. Çocuğun kulağı çekilecekse meskenin reisi çeker” halinde konuştu. Ağıralioğlu ise “Tam olarak bu üsluptan endişelenir seçmen. Biz, kulak çekmeyi ve çektirmeyi yanlışsız bulmadığımız için YETERLİ Parti’deyiz” karşılığını verdi.

Son olarak tartışma hakkında açıklama yapan GÜZEL Parti Sözcüsü Kürşad Şiddetli, niyet özgürlüğüne değer verdiklerini vurguladı. Kuvvetli, “Biz özgürlükçü, fikirlerin zenginliğini temel alan bir çoğulcu parti meydana getirmeye çalışıyoruz. Sayın Ağıralioğlu’nun açıklaması kendi şahsî görüşüdür” dedi.

‘SAĞ SEÇMENİN İSTEKSİZLİĞİNİ LİSANA GETİRDİM, HERKESİN ELİ BELİNDE’

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, cuma günü Karar TV’de yaptığı açıklamada CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun muhtemel cumhurbaşkanlığı adaylığı hakkında konuştu.

Kılıçdaroğlu’nun adaylığıyla ilgili daha evvelki kelamlarına açıklık getiren Ağıralioğlu, “Sağ seçmen biraz kaygılıdır, oy geçişkenliklerinde birazcık kapalıdır, bu isteksizliği görmemiz lazım. Bu değerli ve küçük bir telaş yani kaybetme korkusu. Kaybedebiliriz tasasını dillendirdim. Özensiz davranırsak kaybedebiliriz. Zannedersiniz ki Tayyip Erdoğan’ı tahammülsüzlükle suçlayanlar müsamaha abideleri. Bunların içlerinden bir canavar çıkıyor çabucak. Ben sağ seçmenin isteksizliği var diyorum her insanın eli belinde” dedi.

‘TAYYİP BEYEFENDİ EN ÇOK KILIÇDAROĞLU’NU ADAY OLARAK GÖRMEK İSTİYOR’

Programın sunucu Gülay Erdemli’nin “bu biçimde da Yavuz Ağıralioğlu AKP’ye kompliman yapıyor diyorlar” kelamları üzerine Ağıralioğlu, şu karşılığı verdi:

“Peki en çok Tayyip Bey’in görmek istediği aday kim? Konuşmalarından çıkardığımız, yıllardır ısrarla ve inatla Sayın Kılıçdaroğlu’nu karşısında görmek istiyor. Ben bu kabil bir tenkidin merkezinde oturacak olsam bu biçimde bir tenkitte, korkuda niçin bulunayım ki? Yani Tayyip beyin en çok görmek istediği aday Sayın Kılıçdaroğlu’ysa benim sizin söylemiş olduğiniz ithamın altında olmamı sağlayacak olan şey nedir? Hiç itiraz etmemek. meğer ben kaybetme korkusunu dillendiriyorum. Diyorum ki, telaşlı davranıyorum. Bu seçmen isteksizliğini göz arkası etmesek mi yani bunu görmemiz lazım falan diyorum. Oo Yavuz Ağıralioğlu, iktidar cenahının kulisini şey yapıyor. İktidar cenahının kulisi en epey görmek istediği adayı, en çok görmek istediği biçimde, bu biçimde karşısında muhatap görmek istiyor.”

‘BANA ETTİKLERİ LAFLARI MİLLET DÜŞMANLARINA EDEMEDİLER’

Kendisine yönelik yansıların nezaket sonunu aştığını belirten Ağıralioğlu, “Benim artık adayla ilgili bir rezervim yok ki. Sağ seçmenin oy isteksizliğini konu ediyorum. ötürüsıyla tam olarak üstüne bastınız, onu kastediyorum. Arkadaşların tahammülsüzlüğünden iş bana bu biçimde bir suçlama yapmaya kadar geldi. Nezaketsizliğe bakın. Hükümete istişareye kapalı diyenlere bakın. Hükümete farklı seslere tahammülü yok diyenlere bakın. Bize demokrasi vaat edenlere bakın ne hoş dünya ya. her insanın eli belinde. Bana dedikleri lafların onda birini devlet, millet düşmanların söyleyemediler” diye konuştu.

ALTAY: KONUTUN REİSİ KULAĞINI ÇEKER

Dün akşam TV100 yayınına katılan CHP Küme Başkanvekili Engin Altay, Ağıralioğlu’nun kelamlarıyla ilgili olarak, “Her konutun çocuğunun kusuruyla ilgili kulağı çekilecekse meskenin reisi çeker. Ben ne diyeyim daha bu bu biçimde olmalı, bunu bekliyoruz da, en azından ben. Sayın Genel Liderimiz bu biçimde şeylere takılmaz, epey net söyleyeyim. Lakin ben bunu bekliyorum” dedi.

Gürkan Hacır’ın “Yavuz Ağıralioğlu’na parti ortasından bir uyarısı gelmesini mi?” sorusuna Altay, “Yani. Bugün benim dinlediğim görüntü, güzel bir görüntü değil. Çocuğun kulağı çekilecekse konutun reisi çeker, diğer konutun reisi çekmez. Bana sorsanız Sayın Temel Karamollaoğlu’nun kazanma talihi var mı, yok demem. Ya da başka genel liderlerle ilgili. Denmemeli bu biçimde bir şey. Altı başkanın altısını da gözümüz üzere korumalıyız. Hem siyasi nezaket hem masaya itimadı sarsmama meselesi” diye konuştu.

AĞIRALİOĞLU: KULAK ÇEKTİRMEYİ YANLIŞSIZ BULMADIĞIMIZ İÇİN YETERLİ PARTİ’DEYİZ

Programın akabinde Twitter hesabından Altay’a karşılık veren Yavuz Ağıralioğlu, “Kendileri üzere düşünmeyenlerin kulağının çekilmesini istemek, iktidar argümanı olan bir parti için pek güzel ve de saygın bir heves değildir! Tam olarak bu üsluptan endişelenir seçmen. Biz, kulak çekmeyi ve çektirmeyi hakikat bulmadığımız için UYGUN Parti’deyiz!” tabirlerini kullandı.

söylemiş olduklerinin yanlışsız anlaşılmasını isteyen Ağıralioğlu, “Herkes bilir ki biz, cesurlar hareketiyiz. Şahsiyetimiz ve tabiatımız icabı, nezaketle ve kimseyi kırmadan yapmaya çaba ettiğimiz siyaseti de memleket, millet hizmeti görürüz. Tasalarımızı ve hassasiyetlerimizi duymayanlar, kulaklarını güzel açmalı ve denileni gerçek anlamalı” dedi.

ZORLU: BİZ FİKİRLERİN ZENGİNLİĞİNİ TEMEL ALIYORUZ

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Şiddetli, bu akşam Halk TV’de yayınlanan ve Yavuz Ağıralioğlu’nun açıklamalarının değerlendirildiği “Asıl Mesele” programa telefonla katıldı.

Parti idaresinin Ağıralioğlu ve Engin Altay’ın kelamlarını nasıl değerlendirdiği sorulan Kuvvetli, “Altılı masa Türkiye’nin kurtuluşudur. Bunun altını çizelim. Burada hiç bir tartışmaya mahal yok. Biz demokrasiyi fazlaca içselleştiren ve Sayın Genel Liderimizin da bu hususta büyük bir hassasiyeti var. Biz özgürlükçü, fikirlerin zenginliğini temel alan bir çoğulcu parti meydana getirmeye, bunu da Türkiye’de hakim kılmaya çalışıyoruz kendi adımıza” dedi.

Açıklamaların Ağıralioğlu’nun şahsî görüşleri olduğunu belirten Kürşad Güçlü, “Milletvekilimiz Sayın Ağıralioğlu’nun açıklaması kendi şahsî görüşüdür. ‘Sayın Akşener’den bir açıklama gelir mi, gelmez mi?’ diye bir sorunuz olmuş. Biz aslına bakarsanız bir süre evvel benim aracığımla bunun altını çizmiştik. Sayın milletvekilimizin kendi değerlendirmesidir” biçiminde konuştu.

‘ALTILI MASANIN GELECEĞİ KONUSUNDA KAYGI OLMASIN’

“Ama bu çeşit düşlerin ortaya temalıyor olması altılı masanın geleceği açısından bir telaşa sevk etmesin” diyen Şiddetli, “Çünkü biz ne yaptığımızı fazlaca güzel biliyoruz. Bir sefer altılı masada önderlerin bir ortaya geliş biçimi, geleceği inşa etme amaçları bu çeşitliliği ve zenginliği ayakta tutabilme zorunluluğunu da bize yüklüyor. Bu büyük bir sorumluluk. Biz bu çeşitliliği ayakta tutmayı başarabilirsek aslına bakarsanız milletimizin karşısına yeni bir iktidar maksadı ile çıkıldığında ülkemizin zenginliğini, çeşitliliğini, farklılıklarını yönetmek konusunda bu imtihanı muvaffakiyet ile atlatmış olacağız” dedi. (HABER MERKEZİ)