Kılıçdaroğlu: Sonbaharda seçim olacağını düşünüyorum

kunteper

Member
CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, erken seçim kestirimi yaparak sonbaharı işaret etti. TV100’e konuk olan Kılıçdaroğlu, “Erken seçim olur mu?” sorusuna, “Ben sonbaharda seçim olacağını düşünüyorum. Karakıştan çıkarken bir seçimi tercih etmez Erdoğan. Tercih kendisine ilişkin sonuçta, bu sandık gelecek milletin önüne. Vatandaşa duyurum sağduyulu olun, sokağa çıkmak için tahrik edeceklerdir” dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar şu biçimde:

İSTANBUL HAZMEDEMEYECEĞİ BİR KAYIP OLDU: Erdoğan, İstanbul’u kaybettiğini bir türlü içine sindiremedi. Zira İstanbul’un rantından yararlanıyordu. İstanbul’u Ekrem Bey’in kazanması onları hazmedemeyeceği bir kayıp oldu. Ekrem İmamoğlu kazanmanın ötesinde başarılı bir belediye başkanlığı performansı da sergiledi. Duran bütün metro yatırımlarının kaynağını bularak kontratlarını imzaladı. Tahminen dünyada bu biçimde bir metropol yok. 10 farklı yerde 10 farklı metro inşaatını birden başlattı. Onların durdurduklarını başlattı. Yolsuzlukların da üzerine gitti. AK Parti’nin idaresinde ya da bayan kollarında bakılırsav alan bir epeyce kişinin İBB’den dolar bazında burs alarak nasıl yurt dışına gittiklerini ve bunların belediyede çalışmadıklarını ortaya çıkardı. Bundan da rahatsız oldular.

İÇİŞLERİ BAKANI YOLSUZLUK EVRAKLARINI İSTEDİ: Bunun yanı sıra harikulade bir yolsuzluk evrakları vardı. İçişleri Bakanı devreye girdi, “Yolsuzluk belgelerini bize verin” dedi ve aldı. Hasırın altında bekliyor belgeler. Bu olay bir değil, iki değil, üç değil. Ekrem Bey’in üzerinde baskı kurmaya çalıştılar.

DOZERİN BAŞINDA MI DURACAKTI?: Her kar yağışından daha sonra kentte olağanüstü bir durum vardır. Katıldığı yemekten haberim vardı. Ekrem Beyefendi kıymetli kararlar alırken genel lidere haber verir. Kaldı ki Ekrem Beyefendi gidip dozerin başında mı duracaktı? Hayır, yönetecekti orayı. Binlerce kişi havaalanında sloganlar attı, Türkiye’nin prestijini sorguladı. THY’nin ne kadar yetersiz olduğunu gördü fakat bunlar hiç konuşulmadı, Ekrem Bey’in yemeği konuşuldu.

İZLENİYORUZ: Ben esasen ‘Telefonlarımız dinleniyor’ diye söylüyordum fakat izlendiğimizi de düşünemiyordum. MOBESE de gösterdi ki izleniyoruz. Bu da devletin parti devleti olduğunu gösteriyor.

RAPORLAR YAĞIYOR: Halkın devleti olmaktan, liyakatli ve adaletli bir devletten olmaktan çıkmış, bir kişinin ve ailesinin ferdî egolarına teslim olmuş bir devlet yapısına dönüşmüş olduğunu görüyoruz. Bunun için bürokratlara davet yaptım. Bu hatanın üstüne giden yok. Yargıçlar savcılar konseyini Saray teslim almış durumda. Bürokrasiye yaptığım davet daha sonrası dokümanlar, raporlar yağıyor. Ulaştırma Bakanı TV’ye çıkıp açıklama yaptıktan 15 dk daha sonra bürokratlar gerçek ayrıntıları bize ulaştırdılar. Zira bu ülkede hala dürüst ve ahlaklı çalışan bürokratlar var.

ADALET BAKANI’NIN GİDİŞTEN RAHATSIZ OLUP ÇEKİLDİĞİ SÖYLENDİ: ‘Erdoğan fazlaca güzel bir adam, eksiksiz biri lakin etrafı kötü’ ne derlerse desinler bütün bunların sorumlusu Erdoğan. Devlet ona teslim edilmiş vaziyette. Adalet Bakanları fazlaca fazla konuşmaz. Yeri vakti geldiğinde haksızlıklara karşı bu hakikat değil diye söylerdi. Adalet ıslahatı nasıl olacak diye deklare ettilar ve bunların hepsi de doğruydu. Ancak bunların hiç biri hayata geçirilmedi. Adalet Bakanı’nın gidişten rahatsız olup çekildiği söylendi.

İNTİKAM HİSSİYLE BUNLARDAN BİR FARKINIZ KALMAZ: Devr-i Sabık diye bir ifadeyi gerçek bulmuyorum. Devletin adaletle yönetilmesi gerekiyor. İktidar olduğunuz için intikam hissiyle yola çıkarsanız bunlardan bir farkınız kalmaz. var ise bir yolsuzluk olağan olarak saptayacaksınız. Dokümanlarını dokümanlarını koyarsınız, bağımsız yargıya gönderirsiniz. Bir intikam hissinden yola çıkarak hırsla kinle öfkeyle yola çıkarsanız evvel kendiniz kaybedersiniz.

Erdoğan karşıma çıksa reyting yüksek olur: Erdoğan karşıma çıksa reyting yüksek olur. O bana istediği soruyu sorsun. Ben ona 5-6 soru soracağım. Kâfi ki karşıma çıkma yüreği göstersin lakin gösteremez. Dilek ederse soruları önce de verebilirim. İsterse yanıtlarını prompter’la hazırlasın.

ALTI BAŞKAN BİR ORTAYA GELECEĞİZ: Millet İttifakı kendi ortasında tutarlılığı olan görüş birliği sağlamış bir ittifak. Çok yakında altı önder bir ortaya geleceğiz. HDP’nin Millet İttifakı’nda olma talebi yok. Bu sürecin bu biçimde olması lazım. Cumhurbaşkanı uzlaşmayı sağlar, demokrasinin faziletlerini anlatan faziletli konuşmalar yapar, devletin adaletli yönetilmesini sağlar. Cumhurbaşkanının şahsi egolardan arınması lazım, gücün esiri olmaması lazım.

PARLAMENTER SİSTEM: Devlette denetlenmeyen hiç bir kurum yoktur. Her kurum kesinlikle denetlenir. Çağdaş demokrasilerde bu bu biçimdedir. Şu anda kontrol dediğimiz mekanizme yok. Sayın Erdoğan dedi ki ‘Biz Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne uymayacağız’ Anayasayı çiğniyorsunuz. Erdoğan bütün dünyaya, ‘Bizim ülkemizde Anayasa var fakat benim sonucumdan daha sonra’ demek istiyor.

GÜZEL KORUNDUĞUMU DÜŞÜNÜYORUM: Bana ihbar gelmiyor. aslına bakarsan bana gelmez. Ancak ben muhafaza var, nazaranvli polis arkadaşlar var. Bunlar ellerinden gelen çabayı gösteriyor. Büyük ihtimalle ihbar gelirse polis arkadaşlara duyuruluyordu. Korunma derseniz uygun korunduğumu düşünüyorum.

TÜRKİYE’NİN KALDIRABİLECEĞİ BİR TABLO DEĞİL: esasen Hazine ve Maliye Bakanı esasen yüzde 50’nin altında olacağını söylemiş oldu. TÜİK de ‘Enflasyon yüzde 50 olmasın, altında olsun’ diye bir açıklama yaptı. Sayısı küçük gösteriyorlar lakin olağanüstü bir sorun başladı. Evvelce besinde görüyorlardı, artık mesken oturup doğal gaz elektrik parası öderken artırımı görüyorlar. Kaç kişinin elektriğinin doğal gazının ve elektriklerinin kesildiğini açıklamalarını isterim. Bu tablo Türkiye’nin kaldırabileceği bir tablo değil. Geçmişte bol bol borç aldılar, özelleştirme yaptılar, satacak fabrika kalmadı kimse de para vermiyor.

SENİN SURİYE’DE NE İŞİN VARDI?: Libya ile bağlantılar yanlış kuruldu. Taraf olduk, iki tarafı barıştırmalıydık. Suriye’yle barışacağız. Bütün problemleri çözeceğiz. Suriyeliler ülkelerine dönecek. Rusya 33 askerimizi şehit etti. Hesap sormak yerine hesap vermeye gidildi. Türkiye’yi kimse ciddiye almıyor artık. Erdoğan’ı kimse ciddiye almıyor artık. Dış siyaset ulusal olmak zorundadır. Senin Suriye’de ne işin vardı? Hâkim güçlerin talimatıyla oraya girdiniz. 3 milyon 600 bin Suriyeli bizde artık. “Biz verdiğimiz kelamı tutamadık, çekiliyoruz buradan” demeleri gerekiyordu. “Biz hâlâ burada kalacağız” diyorlar. (HABER MERKEZİ)