Kılıçdaroğlu: Mesken iktisadını yok eden kurumlar, zincir ve kilit depolasınlar

kunteper

Member
ANKARA – CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, yeni yılla birlikte elektrikten doğalgaza bir epey kaleme gelen artırımın akabinde ‘ev işçisi kadınlarla’ partisinin genel merkezinde bir ortaya geldi. ‘Ev işçisi kadınların’ yaşadıklarını anlattıkları açıklamada Kılıçdaroğlu, randevu talep ettiği kamu kurumlarının kapısına kilit vurulmasına atıf yaparak, “Ev iktisadını yok eden kurumlara teklifim çokça zincir ve kilit depolasınlar kendilerine. Her kim sofradan çalıyorsa bedelini ödeyecek” dedi.

‘MESELE ARTIK İÇ EKONOMİ’

Yeni yılla bir arada yaşanan artırımları anlatan Kılıçdaroğlu, “Bu iş artık siyasetten çıkmıştır. Bu iş makro ekonomik dataları konuşmaktan da çıkmıştır. Artık Türkiye’de iktisat parayla bağlı olmaktan da çıktı. Kimse para kazanmıyor bu ülkede” dedi.

İktisadın masaya ekmek koyup koymamakla ilgili olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “Mesele artık iç iktisattır yani hanenin sofrasıdır. Toplumun yapı taşıdır ailenin sofrası. O sofrayı ne değerine olursa olsun korumak zorundayız. Erdoğan Türkiye’sinde bilhassa tek çalışanlı mesken hanımlı haneler yıkımın eşiğindedir. Bu hanelerimizin insanları artık inançta değildir. Birincil önceliğim hane iktisadını yani iç ekonomiyi korumak olacaktır. Bayanların ekonomik meselelerini siyaset gayretlerimizin en önünde tutacağım” tabirlerini kullandı.

‘YETER ARTIK İSYAN EDİYORUM’

Konut işçisi bayanlar CHP başkanının kelamlarının akabinde yaşadıklarını anlattı. Konutunda tenceresini kaynatamadığını belirten bir mesken işçisi bayan, “Geçinemiyoruz. Aldığımız bir maaşla ocağımızı yakamıyoruz, doğalgazımızı yakamıyoruz. Isınamıyoruz. Market önünden geçemiyoruz ki canımız bir şey isteyecek alamayacağız diye. Pazara gidemiyoruz. İnanın geçinemiyoruz. Ne yapacağımızı şaşırdık. Konutumuzu döndüremiyoruz. Bir karanlıktayız ve yardım edecek el bulamıyoruz. İş yok çocuklarımız işsiz. Tencerelerimiz boş” dedi.

İktidara seslenen bir öbür mesken işçisi bayan, “Artık kâfi yaşamak bizim de hakkımız. Kâfi artık isyan ediyorum. Benim de işsiz bir evladım var. Ben de hayli güç koşullarda yaşıyorum. Umutlarımızın ‘bizim elimize verilmesini iktidardan talep ediyorum” diye konuştu.

‘YÖNETEMİYORSANIZ GİDİN’

Eşinin engelli olduğunu belirten bir öteki konut işçisi bayan ise, “Akşam saatlerini bekliyoruz pazara gitmek için. Onu da yapamıyoruz. Markete gidemiyoruz. Evvelden bakkallarımız vardı. Gidip yazdırabiliyorduk. Artık o talihimiz yok. Komşularımızın kapısını çalamıyoruz. Bir damla yağ verin diyemiyoruz. Kâfi artık insan üzere yaşamak bizim de hakkımız. Bizim beklentimi yok artık. Lambadan AKP’den beklentimiz yok. Şu anda beklentim farklı. Başa gelecek insanların bize yardımcı olacağına inanıyorum. Yönetemiyorsanız gidin. Lütfen gidin artık” diye konuştu.

Üç çocuk annesi bir öbür mesken işçisi bayan ise, “Çocuklarım okuyor ancak istediği üzere eğitim aldıramıyorum. Çocuklarımın istediği üzere hiç bir şey olmuyor. Eşime yardımcı olmak için iş istedim, istediğim üzere iş de bulamadım” dedi.

Eşi tarafınca terk edildiğini, konuttan atıldığını belirten bir başka konut işçisi bayan çocuğuyla yaptığı açıklamada, “Yağ bile alamıyorum marketten. Nasıl geçineceğiz bilmiyorum. Kendi canımıza mı kıyalım artık onu da bilmiyorum. Çocuklarım bir şey istiyor alamıyorum. Dün yağ almak için komşudan 30 lira para aldım. Çocuklarıma yemek yapmak için. Bu hükümet başımızdan gitsin yoksa millet artık gidiyor” sözlerini kaydetti.

‘AİLELERİN KÜÇÜK ÇOCUKLARI BİLE POLİTİzE OLDULAR’

Bayanların yaşadıklarını anlatmasının akabinde konuşan CHP önderi Kemal Kılıçdaroğlu, “Toplumdaki değerli rollerine karşın Erdoğan’ın konut hanımlarını ve tek gelirli haneleri artık hafifçee aldığı epey açıktır. Onların çığlığını saraydan duymak zordur natürel ki” dedi.

Konut hanımlarını görmezden gelinse de hayli iş yaptığını, iktisadın bozulmasının akabinde hanelerin planlanmasını konut hanımlarının yaptığını belirten CHP önderi, “Aileler besin güvensizliğiyle de uğraş edecek 2022’de. Bu ailelerin küçük çocukları bile politize oldular. Siz de görüntüleri görüyorsunuz. 9,10 yaşında çocuklar ailelerinin her gün katlandığı zorlukların son derece farkında. Kral Şakir çizgi sinemalarını konuşmasını gereken çocuklar Erdoğan’ın aymazlığını konuşuyorlar” dedi ve kelamlarını şu sözlerle sürdürdü:

TÜİK MAKYAJ YAPA YAPA KUAFÖRE DÖNDÜ: Enflasyon müthiş durumda. Bakın yarın enflasyon sayıları açıklanacak. En makyajlı hali bile müthiş olacak. TÜİK artık makyaj yapa yapa kuaföre döndü. Lakin o bile bir yere kadar sayılarla oynayabiliyor. Bu tek gelirli konut hanımlı ailelerin ekonomik güvenliğini sağlamamız lazım. Ben bu ailelerin mutfağında ve masasında bir sandalye istiyorum. Besin sorunu yaşanan her ailenin iktisadında, bu ekonomiyi yönetmekte zorlanan mesken hanımlarının yanında olacağım. 2022’de en büyük önceliğim bu olacak.

HER KİM SOFRADAN ÇALIYORSA BEDELİNİ ÖDEYECEK: Saray hükümetinin bir ahlak sorunu var. Konut hanımları çocuklarının eğitimi, beslenmesi, besin güvensizliğiyle ilgili kabus yaşarken bu saray yarattığı yoksulluğu din soslu vatanseverlik ile sümen altı etmeye çalışmaktadır. 2022’de konut hanımlarını daha da zora sokacak her ne olursa işte orada olacağım. Konut iktisadını yok eden kurumlara teklifim çokça zincir ve kilit depolasınlar kendilerine. Her kim sofradan çalıyorsa bedelini ödeyecek.