Kılıçdaroğlu: Helalleşmeye gereksinimimiz var

kunteper

Member
CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Sultanbeyli’deki Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde düzenlenen üye iştirak merasimine katıldı. Kılıçdaroğlu’na CHP Küme Başkanvekili Engin Altay, İstanbul Büyükşehir Belediye Lideri Ekrem İmamoğlu ve CHP İstanbul Vilayet Lideri Canan Kaftancıoğlu da eşlik etti. Kılıçdaroğlu merasimde yaptığı konuşmada birlik ve birliktelik iletisi verdi.

“BİZİM HELALLEŞMEYE VE KUCAKLAŞMAYA MUHTAÇLIĞIMIZ VAR”

Yeni bir müddetcin başladığını vurgulayan CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Sultanbeyli’yi biliyorum, 12 yılım İstanbul’da geçti. 3 evladımın hepsi İstanbul doğumlu. Yabancısı değilim. Sultanbeyli’nin CHP için sıkıntı bir ilçe olduğunun da farkındayım. Buraya epeyce geldim, vatandaşlarla konuştum. Ortamızda bir duvar vardı. O duvarın yıkılması lazımdı. Bizim de kusurumuz var. Yeteri kadar çalışmadık, onların kederleriyle yeteri kadar dertlenmedik, onların çayını, kahvesini içmedik. Ankara’dan bize oy verin dedik. Şundan emin olunmasını isterim, yeni bir müddetcin başladığını hepiniz bilin lütfen. Bizim hengameye gereksinimimiz yok. Birbirimize bağırmaya gereksinimimiz yok. Helalleşmeye ve kucaklaşmaya muhtaçlığımız var. Bir ortada olmaya muhtaçlığımız var” dedi.

“HERKESİN İNANCI BAŞIMIN ÜSTÜNDE”

Kılıçdaroğlu, “Çok ayrıştığımızı biliyorum. Etnik kimlik, inançlar, ömür stili üzerinden siyaset yapıldı. Bunlar milleti ayrıştırdı. her insanın kimliği benim başımın üstüne. Tıpkı havayı mı teneffüs ediyoruz, birebir bayrağın altında mıyız hiç bir sorun yok. Hiç kimse anne babasını seçme özgürlüğüne sahip değil fakat hepimiz ecdadımızla gurur duyarız. her insanın inancı başımın üstüne, her insanın inancına hürmet gösteririm. Allah ile kul ortasına girme hakkımız yok. Benim onun inancını sorgulama hakkım da yok, hürmet duymam gerekir ve hürmet duyacağım. Başörtüsü bir periyot en büyük sıkıntıydı. Sana ne kardeşim. O konutta ekmek var mı? evvel onu çözeceksin” diye konuştu.

“SAĞ ELİN VERDİĞİNİ SOL EL GÖRMEYECEK”

Aile dayanakları sigortasını hatırlatan Kılıçdaroğlu, “İktidar olduğumuzda aile dayanakları sigortasını getireceğiz. hiç bir ailenin geliri minimum fiyatın altında olmayacak. Bunun kanunu çıkacak. Türkiye 1971 yılında bunu çıkarmayı taahhüt etmiş fakat bugüne kadar çıkmamış, çıkarmıyorlar. Sen bana oy vereceksin demişler. Biz yardımı bu biçimde yapmıyoruz. Sağ elin verdiğini, sol el görmeyecek. Beyefendiler yardım yapıyorlar televizyon kanallarını çağırıyorlar yardım ettiklerini söylüyorlar. Ekrem lider kelam vermişti, süt vereceğiz diye. Geldi belediye lideri oldu ve bunu dağıtmaya başladı. bir süre daha sonra tenkit geldi, hani sen süt dağıtacaksın diye. halbuki aylardır dağıtıyordu fakat onlarınki üzere değil. İdeolojimiz bu. Bu inanca kültüre, ideolojiye inandıktan daha sonra yolumuza devam edeceğiz” formunda konuştu.

“ÖZGÜRCE ELEŞTİRMEK İÇİN CHP’YE OY VERECEKSİNİZ”

Kılıçdaroğlu, “Sevgili gençler, önümüzdeki seçimin mukadderatını sizler belirleyeceksiniz. 6 milyon 300 bin genç birinci defa oy kullanacak, siz adalet mi, demokrasi mi istiyorsunuz bu biçimde oyunuzu CHP’ye vereceksiniz. Her gencimizin bu ülkenin büyümesinde katkısı vardır. Onlar özgürlük istiyorlar, tweet attıkları vakit başım belaya girer mi diye dehşete kapılmak istemiyorlar. Beni özgürce eleştirebilmeniz için, başıma bir şey gelmeyecektir garantisine sahip olacağınız için oyunuzu CHP’ye vereceksiniz, rahatça eleştirebileceksiniz” diye konuştu.

Odatv.com