Kılıçdaroğlu haklı çıktı

kunteper

Member
MetroPOLL Araştırma’nın Kurucusu Özer Sencar toplumsal medya hesabından Mart ayına ait elektrik ve doğalgaz faturaları ile ilgili bilgileri paylaştı. Özer Sencar, yaptığı paylaşımda “Seçmenlerin yaklaşık beşte biri elektrik ve doğalgaz faturalarını ödeyemiyor. Ödeyebilenlerin de büyük kısmı hayli zorlandığını söylüyor” açıklamasında bulundu.

Özer Sencar’ın yayınladığı bilgilere nazaran elektrik ve doğalgaz faturalarını ödeyemediğini belirten vatandaşlar %19’luk bir bölümü oluşturuyor. Faturalarını ödeyebilen fakat hayli zorlandığını belirten vatandaşların oranı ise %57 düzeyinde. Faturaları ödeyemediğini belirten vatandaşların oranı Şubat ayında %14.4 iken bu oran Mart ayında 18,6 oldu. “Ödeyebiliyorum lakin hayli zorlanıyorum” yanıtını veren vatandaşların oranı ise şubat ayında 58,2 iken Mart ayında 57,0’a düştü.

KILIÇDAROĞLU HAKLI ÇIKTI

2022 yılı içerisinde art geriye elektrik faturalarına gelen artırım daha sonrasında CHP başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bu artırımlara reaksiyon göstermişti. Kılıçdaroğlu faturasını ödeyemeyen insanların sözcüsü olmak ve hükümete geri adım attırmak istediğini söylemişti. birebir vakitte “Zamlar geri alınıncaya dek faturaları ödemeyeceğim” diye konuşmuştu. 2,5 aydır elektrik faturasını ödemeyen Ana muhalefet partisi başkanının elektriği dün kesildi.

Kılıçdaroğlu konutunun elektrikleri kesildikten daha sonra şu açıklamalarda bulunmuştu:

“Büyük bir toplumsal sarsıntının ortasındayız. Saraylı eşkiya holdinglerin cepleri dolacak diye halkın elektrik üzere besin üzere temel hakları gasp edildi bu ülkede. Elektrik dağıtım şirketlerinin büyük kısmını beşli çeteye verdiler.

Cengiz Holding, 8 yılda kamudan tam 2 milyar 295 milyon 311 bin lira kıymetinde 37 farklı elektrik ihalesi almış. Cengiz gibiler paralarına para katarken; milyonlar faturalarını ödeyemeyecek hale geldi. Aç gözlü çetelere karşı halk epeyce öfkeli. Dünyada bu girdabın ortasında. Tüm dünyada güçlü azınlıklar halkların toplumsal, siyasi refahını baltalıyor. Vatandaştan alıyorlar, alıyorlar, servetlerine servet katıyorlar.Dünyanın en varlıklı 26 insanın serveti dünya nüfusunun yarısına eşit. Zenginler daha güçlü, fakirler daha fakir hale getirildi.Bu zenginler servetlerinin yüzde 1’ini paylaşsalar okula gidemeyen bütün çocukların eğitim masrafları karşılanır. Zengini daha varlıklı, yoksulu daha yoksul yapan bu sistem artık miadını doldurdu. Neoliberalizm artık can çekişiyor. kolay insanların öfkesine yenilmek üzere neoliberalizm. İmkansız görünen fikirlerin vakti gelmiştir. Devletler insanların temel muhtaçlıklarını karşılamakla yükümlüdür. Neoliberalizmin sonu gelmiştir.”