Kılıçdaroğlu: Doları taşıyanlar aşikâr; yanında gezenler

kunteper

Member
CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’da Konut nazaranvlileri Sendikası’nı (Konut-Sen) ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, Konut-Sen Genel Lideri Uğur Gözel ve sendika üyeleri ile görüştü. Kılıçdaroğlu, “Apartman bakılırsavlileriyle yaklaşık 2,5 yıldır ilgileniyoruz. Tıpkı taşeron çalışanlarıyla ilgilendiğimiz üzere. Onların evvel sendika kurarak örgütlenmelerini ve bir ortaya gelmelerini fazlaca dilek ettim. Bu çerçevede elimizden gelen bütün uğraşları gösterdik. 1 milyonu aşkın apartman nazaranvlisi arkadaşıma seslenmek isterim; moralinizi bozmayın, Türkiye hoş ve büyük bir ülke. Sizin meseleleriniz var biliyorum. Sizin meselelerinizi çözmek benim boynumun borcudur, çözeceğim” dedi.

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Türkiye’yi çift paralı bir ülke olmaktan çıkartarak dış ticaretle iştigal edenler haricinde her insanın işini de tasarrufunu da Türk lirasıyla yaptığı bir yer haline getirmek için herkesten takviye istiyoruz” kelamlarının hatırlatılması üzerine, şöyleki konuştu:

“Demek ki Sayın Erdoğan Türkiye’de çift paranın kullanıldığını kabul ediyor. Yani bir taraftan döviz bir taraftan Türk lirası. Yeterli de memleketi bu hale kim getirdi? Bu şikayeti yapan kişi evvel sesini beşli çeteye duyurması lazım. Dolar bazında garantiler verildi. Köprülerin, yolların bedelleri var. bununla birlikte yüksek mevduat sahiplerine de dolar üzerinden kur garantisi verildi, nasıl oluyor bu? Vatandaşın cebinde dolar mı var? Doları taşıyanlar belirli; yanında gezenler. Beşli çetenin kim olduğunu yalnızca ben değil bütün dünya biliyor. Kurtarmak istiyorsan evvel beşli çeteyi çağıracaksın. Diyeceksin ki ‘yolları, köprüleri doları bitiriyorum, hepsi Türk lirası olacak’ diyeceksin. Vatandaşı kandırmasınlar, herkes gerçeği biliyor. Apartman vazifelilerinin dolarları mı var? İnsaf kardeşim 21’inci yüzyılda yaşıyoruz.”

Kılıçdaroğlu, partisinin Genel Lider Yardımcısı Veli Ağbaba’nın ”Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı muhakkak oldu; fakat seçim tarihinin aşikâr olmasını bekliyoruz” açıklamasına ait de “Millet İttifakı, adayımızı belirleyecek. Hiç kimse en ufak bir kaygı duymasın. 13’üncü cumhurbaşkanı, Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı olacak” dedi. (DHA)