Kevin De Bruyne, Manchester City'nin Dönüşünden Sonra En İyisinin Yakınında Değil

oKMaDeM

New member
Kevin De Bruyne, Manchester City orta saha oyuncusunun beş aylık sakatlıktan sonra geri dönmesinin ardından henüz en iyi seviyesine “yakın bile olmadığını” itiraf etti. De Bruyne, Pazar günü FA Cup üçüncü turunda City'nin Huddersfield'e karşı aldığı 5-0'lık galibiyetin ikinci yarısında yedek kulübesinden çıktı. Premier Lig'de sezonun açılış gününden bu yana ilk kez ağustos ayında Burnley'e karşı forma giyen Belçikalı yıldıza, son 33 dakika verildi ve Jeremy Doku'ya City'nin beşinci golünü atarak hızla eski rutinine geri döndü. De Bruyne, geçen sezonun üç galibiyet sezonunun son aşamalarında kendisini etkileyen bir problemin ağırlaşmasının ardından diz arkası kirişinden ameliyat oldu. De Bruyne, kondisyona geri dönse de tam hıza ulaşabilmek için zamana ihtiyacı olduğunu söyledi. “Çok çalıştım ve geri döndüğüm için mutluyum. Kendimi iyi hissettim, bu yüzden mutluyum ama hâlâ olmam gereken yere yakın değilim” dedi.

“Son birkaç haftadaki sürecin iyi bir devamı. Kendimi iyi hissettim, hareketler iyiydi, yaptığım işte rahattım ve gerçekten aradığım tek şey buydu.”

“Beş ay uzak kaldıktan sonra bu alkışları almak size daha fazla güç veriyor. Her maçta oynamak istediğim anlar olacak ama aklımın bir köşesinde kendime bakmam gerektiğini biliyorum.

“Ocak ayının daha az maçımız olması iyi bir şey. Çok fazla maç oynamayı beklemiyorum ve önümüzdeki hafta Newcastle büyük bir maç, bu yüzden yedek kulübesine geri dönmeyi umuyorum.”

De Bruyne, Pazar günü Etihad Stadyumu'nda City taraftarları tarafından geri dönen bir kahraman gibi karşılandı.

Onun yokluğunda City sezonun büyük bölümünde elinden gelenin en iyisini yapamadı.

De Bruyne'nin tekrar takıma dönmesiyle, Şampiyonlar Ligi ve FA Kupası'nı korumak için mücadele etmenin yanı sıra eşi benzeri görülmemiş bir dördüncü başarılı Premier Lig şampiyonluğu için tekliflerini artırmaları bekleniyor.

Sakatlık De Bruyne için bir darbe olsa da, son yıllarda kulüp ve ülke için yaptığı yoğun program göz önüne alındığında canlandırıcı dinlenmenin uzun vadeli bir destek olabileceğine inanıyor.

“Dürüst olmak gerekirse bir bakıma keyif aldım. Başlangıçta büyük bir darbe oldu ama dört ya da beş ay sahalardan uzak kalacağımı biliyordum” dedi.

“Yani ilk tepkiden sonra çalışırken çok çalışmam gerektiğini düşündüm ama sonra ailem ve arkadaşlarımla yapamadığım şeylerin tadını çıkarabildim.

“Belki biraz tazelenmek iyi oldu. Molaya ihtiyacım yoktu ama bu dezavantajı avantaja çevirmek için kullandım.”

(Bu hikaye Haberler personeli tarafından düzenlenmemiştir ve ortak yayından otomatik olarak oluşturulmuştur.)

Bu makalede bahsedilen konular