Kemal Kılıçdaroğlu: Bu ülkenin gençleri demokrasiyi getirecek

kunteper

Member
CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ÂLÂ Parti Genel Lideri Meral Akşener ile bir arada Çankaya Belediyesi’nin düzenlediği Dostluk ve Barış Mükafatları Töreni’ne katıldı. Dostluk ve Barış Mükafatı eski Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreou ve sanatçı Zülfü Livaneli’ye verildi.

Kılıçdaroğlu, merasimde yaptığı konuşmada, şunları söylemiş oldu:

TÜRKİYE, DÜNYADAKİ DEMOKRASİ KRİZİNİN GÖBEĞİNDE: Çok hoş bir gecedeyiz. Bu hoş gecede iki hoş beşere; Çankaya Belediyesi’nin düzenlediği bir milletlerarası ödül kararı mükafatları teslim edilecek. Hikmet Çetin Genel Liderimiz konuşurken, “Dünya bir demokrasi krizinin arasında’ diye söz etti. Türkiye bu krizin göbeğinde. Lakin ben bu ülkenin gençlerine güveniyorum. Bu ülkenin gençleri muhakkak bu demokrasi krizini aşacaklar. Bu ülkeye nitekim de demokrasiyi getirecekler.

YURT DIŞINDA ÇEKTİĞİNİZ HASRETİ KENDİ ÜLKEMİZDE ÇEKERDİK: Bir siyasetçi, bir de sanatçı kimliği ağar basan iki kıymetli insan bu mükafatı alıyor. Bir siyasetçi ile sanatkarın yan yana, barış ve dostluk mükafatı alması epey kıymetli. İkinizin de büyük ıstıraplar çektiğini biliyorum. Sizler yurt haricindeyken, biz sizin kasetlerinizi zımnî gizil dinlerdik, zira yasaktı. Fakat büyük bir keyifle dinlerdik. Biz de sizin yurt haricinde çektiğiniz hasreti aslında kendi ülkemizde çekerdik.

GAZİMİZE KELAM VERİYORUM, BU KUŞKUYU KALDIRACAĞIZ: Barış ve dostluk aslında son derece değerli iki kavram. Barışı içselleştirmek aslında, dostluğu içselleştirmek aslında dünyayı sevmek, doğayı sevmek demek. Çankaya Belediye Liderimiz konuşurken, Atatürk’ün portresi vardı. Sayın Akşener’e dedim ki, “Ben bu portreyi birinci sefer görüyorum”. Biraz korkuyla ve biraz kuşkuyla bakan bir portreydi o. Bugünün Türkiye’sine bakıyormuş üzere geldi bana. Ben Gazi’mize kelam veriyorum. Bu kuşkuyu kaldıracağız. Hoş bir Türkiye’yi Millet İttifakı olarak birlikte inşa edeceğiz. Barış ve dostluk daim olsun. Barışı ve dostluğu her yerde ve her ortamda savunacağız.