Karbulut
Member
Sabah Gazetesi’nin Magazin eki muharriri Sonat Bahar, bugünkü köşesinde Hürriyet Kelebek müellifi Orkun Ün’ü amaç alarak müzikçi Cem Belevi’ye sahip çıktı. Bahar, müzikçi İrem Derici’yi aldattığı için bağlıları biten Cem Belevi’yi eleştiren Ün’e geçmiş periyotlardaki gece hayatı ve magazin dünyasını hatırlattı.
CEM BELEVİ’NİN ELEŞTİRİLEN RÖPORTAJI
Orkun Ün, 26 Ekim’de köşesine Cem Belevi’nin röportajını taşımış ve müzikçiye tenkitler yöneltmişti. Ün, Belevi için şu tabirleri kullandı:
“İrem Derici ile bir bağ yaşayan daha sonra ‘aldattığı’ için ilgisi biten Cem Belevi’nin röportajını okudum. söylemiş oldukleri değil fakat söylemedikleri ilgi çekiyor Belevi’nin.örneğin İrem’den hiç bahsetmemiş.
Üstüne “bir müddetdir aşk yok yaşamımda” demiş. “Aşkı bulamıyorum fakat arıyorum” demiş.
Hatta “Aşk dediğin şey kavuşamamaktır” falan üzere beylik laflar etmiş. Ya gel de gülme…
Evet evet aşk kavuşamamaktır tamam, haydi o denli olsun senin için fakat…
Kimse niçin sormamış “E İrem Derici?” diye? Niçin ısrar etmemişler “Siz bu bayanla bir arada değil miydiniz” diye?
İleride bu röportajını ‘keşke yapmasaydım’ diye hatırlayacaktır Cem Belevi…
Zira yaşattığı travma daha sonrası bir özür dilemesi ya da yaşadığı hoş günlere ithafen bir selam çakması gerekirdi İrem’e…”
GÜNAYDIN BELEVİ’YE SAHİP ÇIKTI: ÇANTACILAR
Orkun Ün’ün yazısına Günaydın’daki köşesinden karşılık veren Sonat Bahar, geçmiş devirlerdeki gece ömrü ve magazini hatırlatarak Kelebek muharririne sert çıktı. Ün için “Çantacı” tabirini kullanan Bahar, yazısında şunları söylemiş oldu:
“Kimsin ve hangi yetkinliktesin de benim ya da Cem Belevi’nin ne yapması, ne demesi, ne sorması gerektiğine karar veriyorsun?
“Bunu sorsaymış, Cem de bu biçimde deseymiş…” Miş miş miş de muş muş muş…
Sen karşına alıp, söyleşi yapınca sorarsın tatlım. Biz de okuruz.
Bayılıyorum bu daha sonradan olma gazetecilere. Ahkamkesergiller, çantacılar…
Araştırma yok, üretme yok, edebi bir paha yok. Sabah uyan, kahveni al laptopının yanına, güya dünyayı kurtarıyormuş üzere bir havaya gir, üreten insanların işleri üzerinden yaz babam yaz…
Ne kolay oldu bu işler… tıpkı vakitte Hürriyet üzere bir gazetede!
Bu yazdıklarını tıpkı eki paylaştığın Onur Baştürk ya da Savaş Özbey yazsa kale alacağım da, seninki komik duruyor.
Sen Acun Ilıcalı güzellemelerine devam et… Buralara hiç bulaşma!”
CEM BELEVİ’NİN ELEŞTİRİLEN RÖPORTAJI
Orkun Ün, 26 Ekim’de köşesine Cem Belevi’nin röportajını taşımış ve müzikçiye tenkitler yöneltmişti. Ün, Belevi için şu tabirleri kullandı:
“İrem Derici ile bir bağ yaşayan daha sonra ‘aldattığı’ için ilgisi biten Cem Belevi’nin röportajını okudum. söylemiş oldukleri değil fakat söylemedikleri ilgi çekiyor Belevi’nin.örneğin İrem’den hiç bahsetmemiş.
Üstüne “bir müddetdir aşk yok yaşamımda” demiş. “Aşkı bulamıyorum fakat arıyorum” demiş.
Hatta “Aşk dediğin şey kavuşamamaktır” falan üzere beylik laflar etmiş. Ya gel de gülme…
Evet evet aşk kavuşamamaktır tamam, haydi o denli olsun senin için fakat…
Kimse niçin sormamış “E İrem Derici?” diye? Niçin ısrar etmemişler “Siz bu bayanla bir arada değil miydiniz” diye?
İleride bu röportajını ‘keşke yapmasaydım’ diye hatırlayacaktır Cem Belevi…
Zira yaşattığı travma daha sonrası bir özür dilemesi ya da yaşadığı hoş günlere ithafen bir selam çakması gerekirdi İrem’e…”
GÜNAYDIN BELEVİ’YE SAHİP ÇIKTI: ÇANTACILAR
Orkun Ün’ün yazısına Günaydın’daki köşesinden karşılık veren Sonat Bahar, geçmiş devirlerdeki gece ömrü ve magazini hatırlatarak Kelebek muharririne sert çıktı. Ün için “Çantacı” tabirini kullanan Bahar, yazısında şunları söylemiş oldu:
“Kimsin ve hangi yetkinliktesin de benim ya da Cem Belevi’nin ne yapması, ne demesi, ne sorması gerektiğine karar veriyorsun?
“Bunu sorsaymış, Cem de bu biçimde deseymiş…” Miş miş miş de muş muş muş…
Sen karşına alıp, söyleşi yapınca sorarsın tatlım. Biz de okuruz.
Bayılıyorum bu daha sonradan olma gazetecilere. Ahkamkesergiller, çantacılar…
Araştırma yok, üretme yok, edebi bir paha yok. Sabah uyan, kahveni al laptopının yanına, güya dünyayı kurtarıyormuş üzere bir havaya gir, üreten insanların işleri üzerinden yaz babam yaz…
Ne kolay oldu bu işler… tıpkı vakitte Hürriyet üzere bir gazetede!
Bu yazdıklarını tıpkı eki paylaştığın Onur Baştürk ya da Savaş Özbey yazsa kale alacağım da, seninki komik duruyor.
Sen Acun Ilıcalı güzellemelerine devam et… Buralara hiç bulaşma!”