Kayseri’de eski eş katili, cinayetin üstüne çiğköfte yiyip nargile içti

Melek

Global Mod
Yetkili
Global Mod
Kayseri’nin Kocasinan ilçesinde, 2 Nisan’da, Fatma Abravcı’nın yol kenarında cesedi bulundu.

Yapılan incelemede Abravcı’nın, 30 yerinden bıçaklanarak öldürüldüğü belirlendi.

Vilayet Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Cinayet Ofis Amirliği grupları, cinayet şüphelisinin yakalanması için çalışma başlattı.

ARAÇLAR TAKİBE ALINDI

Bu kapsamda 50 kilometrelik alandaki 4 bin 500 saatlik güvenlik kamerası imgeleri incelenerek, olay yerinden geçen araçlar takibe alındı. 10 bin araç ise Plaka Tanıma Sistemi (PTS) ile denetim edildi.

ESKİ EŞ TUTUKLANDI

Yapılan çalışmalarda olay yerinden geçen arabalardan birinin, Fatma Abravcı’nın 6 yıl evvel boşandığı Yasin Tatay’a ilişkin olduğu belirlendi. İkinci evliliğini yapan Tatay, Melikgazi ilçesindeki meskeninde yakalanarak, gözaltına alındı. Tatay, emniyetteki süreçlerinin akabinde sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ ÖMÜR UZUNLUĞU MAHPUSU İSTENDİ

Yasin Tatay hakkında yürütülen soruşturma tamamlanarak iddianame düzenlendi ve Kayseri 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. Tatay hakkında ‘tasarlayarak ve canavarca hisle eziyet çektirerek taammüden öldürme’ kabahatinden ağırlaştırılmış ömür uzunluğu mahpus cezası istendi.

AİLE VE TOPLUMSAL HİZMETLER BAKANLIĞI AVUKATI DA DAVAYA KATILDI

Kayseri 1’inci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın birinci duruşmasına tutuklu sanık Tatay, cezaevinden Sesli ve Manzaralı Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katılırken, sanık avukatı ile ölen Fatma Abravcı’nın şikayetçi 2 ağabeyi ve erkek kardeşi ile kız kardeşi duruşma salonunda hazır bulundu. Aile ve Toplumsal Hizmetler Bakanlığı avukatı da davaya müdahil oldu.

“KORKTUĞUM İÇİN KAÇTIM”

Pişman olduğunu söyleyen sanık Yasin Tatay, “Fatma, telefonla arayarak, nafaka parasını istedi. Akabinde buluştuk. Otomobile bindi. ‘Başka bir yere gidelim’ dedi. Araç içerisinde daima tartıştı. Hakaretler etti. ‘Sen erkek misin?’, ‘Adam üzere nafakayı ödeyeceksin’ ve ‘Bana mesken tutacaksın’ dedi. Daima bağırdı. Olay yerine gittiğimizde de, balık tutmak için daima otomobilimde yer alan balık çantamı karıştırdı ve bıçağı buldu. Ne olduysa o sırada oldu. bu biçimde olsun istemezdim. Yaptığım aksiyondan dolayı fazlaca pişmanım. Kaç kere bıçakladığımı hatırlamıyorum. Yardım etmek istedim. Hastaneye götürmek istedim. Ama korktuğum için kaçtım. Bilerek ya da isteyerek yaptığım bir şey değil. Pişmanım.” tabirlerine yer verdi.

“CİNAYET daha sonraSI ÇİĞ KÖFTE YİYİP, NARGİLE İÇMİŞ”

Şikayetçi taraf avukatı Zülküf Aslan ise, sanık Tatay’ın olayı soğukkanlılıkla işlediğini öne sürerek, “Sanık cinayeti büyük bir soğukkanlılıkla işlemiştir. Olay yerinden kestirme yollarla meskenine gidebilecekken, güzergahını daima değiştirip meskenine ulaşmıştır. Meskenine geldikten daha sonra eşi F.T.’nin verdiği söze bakılırsa çiğ köfte alarak karnını doyurmuş, akabinde da nargile yakmıştır. ondan sonrasında da uyumuştur. ondan sonrasında sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu gün kanıtları karartmak ismine arabasını yıkatmıştır. Sanığın aksiyonu büsbütün tasarlamadır. Bu yüzden ‘tahrik’ indirimi uygulanmamalıdır. Sanığın cinayette kullandığı bıçak kurban bıçağıdır. Maktulün vücudunda yer alan bıçak darbelerinin 17’si öldürücü niteliktedir.” dedi.

DURUŞMA ERTELENDİ

Mahkeme heyeti verdiği orta kararla, sanık Yasin Tatay’ın tutukluluk halinin devamına karar vererek, dinlenmeyen şahitlerin dinlenmesine ve kimi eksikliklerin giderilmesine karar vererek, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.