Karamollaoğlu’ndan ‘büyüme’ yorumu: Kimin umurunda

kunteper

Member
Saadet Partisi Genel Lideri Temel Karamollaoğlu, TÜİK bilgilerine bakılırsa Türkiye iktisadının bu yılın ikinci çeyreğinde yüzde 21,7 oranında büyümesine ait, “Son vakit içinderda ulusal gelirimiz yüzde 20 küsur artmış. Pekala bunu vatandaş hissediyor mu, gidip çarşı pazara sormak lazım. Sen daha memura verdiğin maaşla bile bir sene evvelki farkı kapatamazken artık yüzde 20-23 artmışsın kimin umurunda” dedi.

Temel Karamollaoğlu, partisinin haftalık basın toplantısında konuştu. Karamollaoğlu, konuşmasının başında yeni isimli yılın başlangıcına dikkat çekti ve “Bu ülkenin adalete muhtaçlığı var. Ben inşallah bu isimli yılın, adaletin gerçekleşeceği bir yıl olması temennisiyle iyi olmasını istek ediyorum. İnşallah bunun gerçekleştiğini hepimiz birlikte görürüz” dedi.

Karamollaoğlu’nun konuşmasından satırbaşları şu biçimde:

ULUSAL GELİRİMİZ YÜZDE 20 KÜSUR ARTMIŞ, PEKALA BUNU VATANDAŞ HİSSEDİYOR MU: “Ekonomideki sayılara baktığımızda, arkadaşlarımız bilhassa bizim ne biçimde olduğumuzu gösterme babında dış borç stokunu bir grafikle ortaya koymuşlar. Bunlar iktidara geldiğinde 2003 yılında devletin brüt borç stoku 283 milyar liraymış. 2017’den daha sonra aniden bu borç stokları almış başını gitmiş. Şu anda 2021 yılı temmuz itibariyle 2 trilyon 32 milyar lira dış borcumuz var. Yüzde 600 artmış dış borç. Artık birileri ‘büyüdük’ diyor. Siz sayılarla oynamayı o kadar adet haline getirdiniz ki kurumları değiştiriyorsunuz, hesap metotlarını değiştiriyorsunuz, bu yetmiyor insanları da değiştiriyorsunuz, bu sayıları ortaya koyanlar sizin istediğiniz ramakları kamuoyuna duyuramadıkları vakit başlarına gelmedik bela kalmıyor. Her şey güllük gülistanlık. Son vakit içinderda ulusal gelirimiz yüzde 20 küsur artmış. Pekala bunu vatandaş hissediyor mu, gidip çarşı pazara sormak lazım. Sen daha memura verdiğin maaşla bile bir sene evvelki farkı kapatamazken artık yüzde 20-23 artmışsın kimin umurunda? Bu söylenen sayılar artık milleti tatmin etmiyor. Devlet şu anda âlâ yönetilmiyor. Ehil beşerler değil Sayın Cumhurbaşkanı’nın kelamından çıkmayan beşerler vazifeye getiriliyor yalnızca. Devlet bu biçimde yönetilmez arkadaş! Şimdiye kadar ben gerçekleri söyleyen insanların makamda kaldıklarına ben hiç şahit olmadım.

İŞSİZLİK FONU BU GİDİŞLE BİR BUÇUK SENE daha sonra SIFIRLAYACAK: İşsizlik Fonu diye bir fon var. Bu, bilhassa çalışanlar işsiz kaldıkları vakit bu fondan desteklenirler. Bunun üçte biri erimiş. Bu gidişle bu, bir buçuk sene daha sonra sıfırlayacak. Öteki amaçlar için kullanılıyor, personeller için değil. Merkez Bankası’nın ihtiyat akçesine bile el attılar. Artık temeller sarsılıyor zira Merkez Bankası iktisadın temelini oluşturur. Dere yataklarına yapılan ruhsatsız binalara af getirilip oralardan birtakım yararlar temin ettiler, artık o binaların hepsi gitti lakin vatandaş borçlu.

HÜKÜMETİN ÜZERİNE DÜŞEN, SUÇLULARI TESPİT EDİP CEZALANDIRMAK: Bakanlık yapmış olan bir insan, Sayın Erdoğan Bayraktar, motamot şu sözleri kullandı: ‘Dosyamda ne var ise hem tapeler hem teknik takip doğrudur’. Birileri, kabahati kendisi üstlendi üzere algıladı ancak o diyor ki ‘Hayır. Dikkatli okunsun, benim oradaki argümanlarım doğrudur.’ Hükümetin üzerine düşen de bu tezlerin üzerine gitmek ve burada gerçekten suçluları tespit edip onları cezalandırmaktır.

MÜSPET İCRAATLAR OLURSA ONU LİSANA GETİRMEKTEN İFTİHAR DUYARIZ
: Ulusal imkanlarla gerçekleştirilen Akıncı Taarruz İnsansız Hava Aracı şu anda göklerde. Ben bundan dolayı Bayraktar ailesini bir bütün olarak tebrik etmeyi bir görev olarak görüyorum. Ülkemize bir güç kazandırdılar. İnşallah bundan daha sonra yapılacak olan çalışmalar bu gelişimin üzerine daha büyük mefkurelerin inşa edildiği bir devir olur diye düşünüyorum. Biz Ulusal Görüş Hareketi olarak, geçmişte de her vakit bu çalışmaları takdirle karşıladık. İmkanlarımız olduğu vakit takviye verdik, bu mevzuyu gündeme getirmeyi bir görev addettik. Biz, bu iktidar periyodunda yapılan müspet icraatlar olursa her vakit onu lisana getirmekten iftihar duyarız. Bizim vazifemiz yalnızca tenkit etmek değil; ikaz etmek fakat müspet işleri, atılan müspet adımları da tebrik etmek bizim nazaranvimiz. Bu hususun da bilinmesinde şüphesiz yarar vardır diye düşünüyorum. Bunlara paralel olarak Tokyo Paralimpik Oyunları’nda kadromuzun gösterdiği muvaffakiyetleri, aldıkları madalyaları da önemsiyorum. Orada madalya alan gençlerimizi bilhassa tebrik etmeyi de bir görev görüyorum.

İSMİNE TALİBAN DEYİN, NE DERSENİZ DEYİN BURADA AFGANLAR KAZANDI: Afganistan şu anda dünyanın gündeminde. Şunu çabucak söz edelim ki ABD, Afganistan’da 20 yıllık bir zulümden daha sonra yenildi ve Afganistan’ı terk etmek mecburiyetinde kaldı. 11 Eylül hadiseleri münasebet gösterilmiş, o periyodun ABD Lideri tarafınca da tam bir haçlı seferberliği ilan edilmişti. Bu haçlı seferi sonucunda Afganistan işgal edildi. Afganistan’da da Afganlar direndi. İsmine Taliban deyin, ne derseniz deyin burada Afganlar kazandı sonunda. 20 yıl sürdü fakat şunu da kimse unutmasın bunların en büyük kaygısından biri, ‘Bizim Guantanamo’da azap ettiğimiz adamlardan bir kısmı artık bu hükümette bakan olacakmış.’ olağan olarak olacak. 20 yıldır hâlâ suçluluğu ispat edilememiş beşerler var Guantanamo’da. Bu bir insanlık hatasıdır. Bu kabahati işleyen bir ülke, kimseye örnek olamaz. ABD pılını pırtısını toplayamadan Afganistan’ı terk etti.

TÜRKİYE, İRAN, PAKİSTAN ÜZERE ÜLKELERE BÜYÜK MİSYON DÜŞÜYOR: Şu anda Afganistan’da bir karışıklık var. İktidara gelen, ismine Taliban deyin, Mücahit deyin, kim olursa olsun devlet idaresini bilmeyen beşerler. Anladığımız kadarıyla bunların ortasında tahsilliler var, bilgili olanlar var lakin devlet yönetmek, hele ki Afganistan’da sıfırdan bir devleti bir daha inşa etmek kolay bir şey değil. Yaklaşımlar bile kıymetli. Bundan dolayı ümit ediyorum ki Taliban daha mantıklı, daha mutedil bir çizgi takip eder. Kendisine dayanak olabilecek ülkelerde de seçici davranır. Oradan gelecek makul tekliflere olumlu bir reaksiyon gösterir. Şu anda iktidara gelmiş olup da çabucak hemen kendi idaresini kuramamış olan mücahitler bundan daha sonra ümit ediyorum ki her insanın takdir edeceği bir idare anlayışını ortaya koyar. Bilhassa başlangıçta Türkiye, İran, Pakistan üzere ülkelere büyük bakılırsav düşüyor. Aslında D8’lerin tamamının, aslında bütün İslam ülkelerinin harekete geçmesi icap eder. Şu anda ABD’nin çekilmesinden, Batı’nın bütünüyle Afganistan’dan dışlanmasından dolayı o boşluğu Rusya, Çin doldurma hevesinde. olağan olarak onlar da kendi menfaatlerini önceleyecekler. Bundan dolayı artık Türkiye, İran, Pakistan başta olmak üzere bütün D8 ülkelerine büyük bakılırsav düşüyor. Ancak burada birinci adımı atacak olan yeni Afgan hükümeti olacaktır.

TÜRKİYE UĞRAŞ GÖSTERMELİDİR: Afgan hükümetinin, mevcut idarenin talebi üzerine Silahlı Kuvvetlerimizi oradan çekmek aslında müspet bir adımdır. Zira o güne kadar bizim kuvvetlerimiz NATO’yu temsilen orada bulunuyordu. Zihinlerde bu her vakit bir kaos meydana getiriyordu. Artık Türkiye’ye bir daha bir davette bulunulduğunda, Türkiye bunu gerçekleştirmek için kesinlikle uğraş göstermelidir. Birinci maksat burada istikrarın sağlanması ve akan kanın durması olmalıdır.” (HABER MERKEZİ)