Kara kaplı defterden gelen mıntıka paklığı

kunteper

Member
2006 yılında Emniyet Amiri rütbesi ile Ardahan/Posof İlçe Emniyet Müdürlüğü nazaranvini yürütürken, savcının daha sonradan “Vallahi klasörler epey uzundu, okuyamadım lakin Ardahan’daki polisler senin epey makûs biri olduğunu ve kesinlikle tutuklanman gerektiğini söylemiş olduler” dediği bir iddianame ile tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildiğim gün benim ömrümde dönüm noktası olmuştu.

O gün epeyce sevdiğim ve ömrümde büyük yer tutan mesleğimden ayrılmaya karar vermiştim. Bana yapılanları kaldıramazdım.

daha sonradan mahkeme esnasında görüldü ki o klasörlerde benim ile ilgili tek bir söz dahi geçmiyordu! O gün bu kumpası kuranların bir kısmı bugün cezaevinde yahut meslekten ihraç oldu.

TAŞIN ALTINDAN FETÖ ÇIKTI

Yaşadığım hayal kırıklığı ve öfke hayli büyüktü. niye ve kim tarafınca kurban seçilmiştim? yıllar daha sonra gördüm ki aslında o periyotta emsal duruma düşürülen yalnızca ben değildim. Bir “kara kaplı defterde” kaydı olanlar o devirde uydurma soruşturmalar ile misal biçimde istifaya yahut emekliliğe zorlanmıştı! O periyotta meslekten ayrılanların büyük bir kısmının bugün iş insanı yahut epeyce büyük şirketlerde kıymetli nazaranvlerde çalışan üst seviye yöneticiler olduğunu daha evvelki yazılarımda aktarmıştım. Emniyetten özel kesime büyük bir nitelikli insan/beyin göçü yaşanmıştı.

daha sonradan ortay çıktı ki bir devir ne isterse alan FETÖ’cüler, Emniyette kendilerince bir “temizlik” yapmışlardı. Bunun daha büyük bir operasyonun bir modülü olduğu ise çabucak sonrasında anlaşıldı.

FETULLAHÇILAR’A NE OLMUŞTU?

Bugün kamuoyunun yakından tanıdığı, cezaevinde yatan yahut firarda olan polis kökenli FETÖ’cülerle bizim tıpkı yatılı okulda tam 8 yıl bir arada okumaktan kaynaklanan farklı bir hukukumuz vardır. Zira senelerca birebir sırayı, tıpkı yatakhaneyi ve birebir yemekhaneyi paylaştık; tıpkı havayı soluduk. Kimileri ile dünya görüşleri ortada olmaksızın arkadaştık.

Kendi yaşadıklarıma bir mana vermeye çalışırken vakit ortasında büyük resmi görmüştüm. Hazırlanan bir müddetç vardı ve bu süreçte yapılacak hukuksuzlukları görmeyecek ve hatta şahsen ifa edecek adanmış, inanmış ve asla sorgulamayan şahıslar vazife almalıydı. Bizler daha sonradan ortaya çıkacak olan bu yasa dışı işlere razı gelmeyeceğimiz üzere pürüz de olabilirdik!

İşte bu yüzden önce bir “mıntıka temizliği” yapılmış ve yoldaki “taşlar” temizlenmişti!

Emniyette bâtın bir el tarafınca senelerca korunan, yurtdışına eğitime gönderilen, her vakit en ballı nazaranvlerde çalışan Fethullahçılar için ise geri ödeme vakti gelmişti!

“HAPSE GİRECEKSİNİZ!”

Ergenekon, Balyoz, MİT operasyonu, Kozmik Oda üzere operasyonlar hukuk mantığına uymayan bir biçimde süratle arkası arkasına yağıyordu. Uydurma kanıtlar ve medya manipülasyonu ile devletin kıymetli kurumları tek tek operasyona uğruyordu. Bildiğimiz devlet yapısı bir el tarafınca süratle değiştiriliyordu!

Milletin güvendiği anlı ulu isimlerin kimileri ise ya susuyor ya da mevcut değirmene su taşıyordu!

İşte tam da bu günlerde görüşebildiğim kimi Fethullahçı arkadaşlarıma, bir operasyonun kesimi olduklarını, yanlış ve hukuksuz işler yaptıklarını ve bu yüzden bir gün kesinlikle mahpusa gireceklerini söylüyordum.

Tabii ki o güç zehirlenmesi, kibir ve artık yollarımızın epey farklı olduğunu yüzümüze vuran öfke dolu bakışlar ile bizi dinlemek bir yana daha da düşman oldular. Şu artık fazlaca netti ki, aslına bakarsanız hiç bir vakit yakın olmasak da biz artık birebir yatılı okulda, tıpkı havayı soluyan arkadaşlar değildik!

Ama doğal ki vakit beni haklı çıkardı: Bugün o arkadaşlarımızdan kimileri cezaevinde, kimileri firarda, birçoğu ihraç oldu ve hatta kimileri da yaşadıkları gerilime dayanamayıp geçirdikleri hastalıklar kararında vefat ettiler.

O gün kazanan taraftaydılar lakin orta vadede kaybettiler ve bize yaptıkları üzere, onların da hayatları savruldu.

Karma, her zamanki üzere işledi!

Bekledikleri o uzun vadeye ise zannettiklerinin yahut verilen vaatlerin tersine, hiçbirimizin ömrü yetmez!

SİYASETE YAKINLIK BÜROKRASİYİ HIRPALAR

kimi vakit ortasında yaşadığı ortam insanın körleşmesine, ortamdaki havaya uymasına, yanlış işlere ses çıkarmamasına ve daha da berbatı alet yahut ortak bulunmasına yol açabilir.

Ama insan evvel kendine ve ailesine karşı sorumlu olmalıdır. Bugün oraya buraya dağılmış, zorluklar ortasında hayat gayreti veren, verilen kelamlar üzerine yurt dışına kaçmak isterken eziyet çeken ve hatta hayatlarını kaybeden aileler, maalesef aile reislerinin o günkü kibir ve aymazlığının bir kararıdur.

Daha evvelki bir yazımda da yazdığım üzere siyasetin hedefi bürokrasi üzerinden kendi ajandasını uygulamaktır. Bürokrasiyi kullanıp, hatta manipüle edip istediğini almak ister. Burada gücünü ve yetkisini Anayasa ve kanunlardan alan bürokratların bu çizgi dışına çıkmaması temeldir.

Bugün dahi görülen, bürokrasi tarafınca yapılan kimi prestij suikastlarının, vazife tarifinin dışına çıkan uygulamaların yahut yapılan haksızlıkların kendini siyasetin şehvetine kaptırmış olmaktan kaynaklandığını düşünüyorum.

örneğin Amerikalıların lisanımıza kazandırdığı “yargısal taciz” terimi demokrasimiz için bir ayıptan fazlasıdır. Zira kararında birfazlaca insanın hayatı hiç hak etmediği biçimde oradan oraya savrulmaktadır.

Siyasetçiler tıpkı kalsa bile, siyaset bir gün kendini yenileyecek; bürokratlar için “korunaklı” sanılan koltuklar kesinlikle el değiştirecektir.

Şunu bir daha söylemek zorundayım:
Kamu hizmetinin neresinde bakılırsav almış olursa olsun, hukuksuz ve etik dışı iş yapanlar için bugün değilse bile bir gün hesap verme günü kesinlikle gelecektir.

Feramuz Erdin