Kabine toplantısı ne vakit, saat kaçta? Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan kritik ‘Kabine’ açıklaması!

Melek

Global Mod
Yetkili
Global Mod
Ağustos ayında uygulanacak Kabine toplantısı, yangın ve sel felaketleriyle ilgili olarak biroldukça bakanın alanda olması niçiniyle ertelenmişti. Bu kapsamda milyonlarca vatandaş, son devirde toplantının gerçekleşeceği tarihi bekliyordu.

Dün akşam bir kanalda katıldığı ortak canlı yayında gündeme ait soruları yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bakanlar Heyeti Kabine Toplantısı için de tarih verdi.

Koronavirüs pandemisi sürecinde hem kısıtlama ve önlem kararlarının verildiği birebir vakitte salgın sürecine ait değerlendirmelerin yapıldığı görüşmede, vaka artışı, yüz yüze eğitim üzere biroldukça hususun kıymetlendirilmesi öngörülüyor.

Bu noktada ”Kabine Toplantısı ne vakit, hangi gün yapılacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan saat kaçta açıklama yapacak?” sorularına karşılık aranmaya başlandı.

Pekala, Kabine toplantısı ne vakit? Bakanlar Heyeti Kabine Toplantısı hangi gün, saat kaçta yapılacak? İşte ayrıntılar…

KABİNE TOPLANTISI NE VAKİT, SAAT KAÇTA?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün akşam katıldığı canlı yayında Türkiye’nin gündemine dair kıymetli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı açıklamada, “1 gün müsaadeyle birinci kez bakan arkadaşlarım yarın Kabine toplantısı için Ankara’ya gelecekler, daha sonra tekrar bölgeye gidecekler.” tabirlerini kullandı.

Bu açıklamaya göre, Bakanlar Şurası’nın 19 Ağustos Perşembe günü yani bugün saat 13.30’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanması bekleniyor.

Koronavirüsle gayret ve son periyottaki doğal afetler ile yeni eğitim-öğretim yılı hazırlıkları görüşmede öncelikli başlıklar içinde yer alacak. Afganistan’daki son gelişmeler de toplantının gündeminde olacak.

TOPLANTI GÜNDEMİ

görüşmede son devirde artan yeni hadise ve ı sayıları ele alınacak, aşılama süreci pahalandırılacak.

Sıhhat Bakanı Fahrettin Koca; vilayet il hadise sayıları, hastanelerdeki son durum, ağır bakım doluluk oranı, aşılanmadaki son durum hakkında ayrıntılı bir sunum yapacak. Bakan Koca, ayrıyeten Bilim Heyeti’nin gerçekleştirdiği son görüşmedeki tekliflerini sıralayacak.

Olay sayılarının denetim altında tutulması için bilhassa kapalı ve kalabalık yerlere aşı olmayanların ya da HES kodunu göstermeyenlerin girişlerinin engellenmesi üzere önlemlerin masaya yatırılması bekleniyor.

Toplantıya birinci defa katılacak Ulusal Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in de görüşmede bir sunum yapması bekleniyor. Özer, 6 Eylül’de yüz yüze eğitim için kapılarını açacak okullarda alınacak önlemler hakkında bilgi verecek.

Türkiye’de genelinde meydana gelen orman yangınları ile Batı Karadeniz’de yaşanan sel felaketinin de ele alınacağı görüşmede, Afganistan’daki gelişmeler de masaya yatırılacak.