İslam Partisi’nden laiklik daveti… Gayret başlıyor

kunteper

Member
Afganistan’ın eski Birinci Lider Yardımcısı Abdürreşid Dostum’un oğlu Batur Dostum, Facebook hesabından bir basın açıklamasında bulundu.

Batur Dostum’un açıklamasında, “Afganistan İslam Ulusal Hareketi, tüm vatansever güçleriyle bir arada, toplumsal garanti, yoksulluk ve işsizlikle çaba, kız çocukları ve bayanların eğitim haklarının sağlanması için Afgansitan halkını gayrete katılmaya çağırıyoruz” tabirlerinin kullanılması dikkat çekti.

Afganistan Ulusal İslam Hareketi Merkez Kurulu başlıklı basın açıklamasında şu tabirler yer aldı:

“Sevgili hemşehrilerim, kız kardeşlerim ve kardeşlerim!

Esselamu aleyküm ve rahmetullahi ve berekatuhu;

Her şey yolunda olduğu üzere sevgili ülkemiz Afganistan, bundan evvelki hükümetin düşmesi ve Taliban’ın iktidara gelmesinden daha sonra, son derece acı olaylara bir sefer daha şahit oluyoruz.

Kabil, Nangarhar, Kunduz, Balkh başta olmak üzere ülkenin farklı bölgelerinde ve bilhassa epeyce sevgili Hazara kardeşlerimize ilişkin kutsal yerlere ve eğitim merkezlerine yapılan son müthiş akınlar gerimizde yüzlerce meyyit ve yaralı bıraktı. Bu akınlar saygıdeğer Hazara kabilesine karşı yapılan soykırımın işaretleridir ve devamı felaket bir biçimde olacaktır. Bu vesileyle, son olayların şehitlerine, sağ kalanlarına ve yakınlarına Cenab-ı Allah’tan büyük sabr-ı cemil niyaz ediyorum.”

CANLARIMIZ TERÖRLE GAYRETE HİZMET EDİYOR

Afganistan halkının dşmanlarının Afganistan halkının kanını akıttığını bu sırada ise kimi şahıslar ve medyanın Afganistan Ulusal İslamı Hareket Partisine karşı yanlış ithamlar uyguladığını bunun da dış güçlerin propoganda taktiklerinin esiri haline gelindiğini söyleyen Dostum açıklamasını şöyleki sürdürdü:

“Canlarımız terörle gayret cephesini zayıflatmaya ve bilinen terör destekçilerini temizlemeye hizmet etmektedir.

Afganistan Ulusal İslam Hareketi liderliği, rastgele bir komplo ve komploların yayılmasını ve kimi yanlış şeyleri bu partinin başkanına, üyelerine ve destekçilerine en kuvvetli sözlerle atfederek, terfi ettirerek kınıyor. Afganistan İslam Ulusal Hareket Partisi kuruluşundan bu yana, zorbalığa, otokrasiye, aşırılığa ve teröre karşı her vakit durmuş, demokrasinin genişlemesi, insanların eğitime, sıhhat hizmetlerine erişimi ve güçlenmesi için savaştı.

Afganistan Ulusal İslam Hareketi’nin önderi ve kurucusu Mareşal Abdül Raşid Dostum, siyasi hayatı ve iniş ve çıkışlarla dolu bir hayatı boyunca, Afgan halkının özgürlük, huzur ve refahından öteki bir beklentisi olmamıştır ve bu kutsal maksatlara ulaşmak için hayli savaşmıştır.”

BAYANLARIN HAKLARI İÇİN ÇABA EDİYORUZ

Batur Dostum basın açıklamasını şu sözlerle sonlandırdı:

“Afganistan İslam Ulusal Hareketi, tüm vatansever güçleriyle bir arada, toplumsal teminat, yoksulluk ve işsizlikle gayret, kız çocukları ve bayanların eğitim haklarının sağlanması için Afgansitan halkını gayrete katılmaya çağırıyoruz. Bu süreçte istikrarlı bir hükümet oluşturulması ve Afganistan halkının kullandığı oylar, Afganistan’ın tüm sıkıntılarının en sıradan tahlili olarak kabul edilebilir. Son akındaki şehitlerimizin ruhları için bir kere daha dua ederek bu berbat hücumun faillerini nefretle kınıyorum. Şehitlerin yerleri cennet olsun.

Afganistan Ulusal İslami Hareket Partisi”