İngilizlerin eğitimi ona emanet… Barzani’den kutlama iletisi

kunteper

Member
İngiltere’de Başbakan Boris Johnson hükümetinin birinci kabine değişikliğini gerçekleştirerek Dışişleri, Savunma, İskan, Milletlerarası Ticaret ve Eğitim bakanlıkları bakılırsavlerinde değişikliğe gitti.

Yapılan kabine değişiklikleri çerçevesinde, aslen Kürt olan Nedim Zahavi İngiltere Eğitim Bakanlığı’na getirildi.

Zahavi, Gavin Williamson’dan boşalan koltuğa oturdu. Williamson, salgını sırasında sene sonu imtihanlarla ilgili yaşanan karışıklık niçiniyle tenkit altındaydı.

Kuzey Irak Bölgesel Kürt İdaresi Başbakanı Mesrur Barzani, bugün resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Zahavi’yi tebrik ettiğini bildirdi.

Rudaw’ın haberine nazaran Barzani, “Bu akşam İngiltere’nin yeni Eğitim Bakanı olan sevgili dostum Nedim Zahavi’yi arayarak tebrik ettim” tabirini kullandı.

Kürt bir aileden gelen Zahavi, 1967 yılında Irak’ın başşehri Bağdat’ta dünyaya geldi. 9 yaşındayken ailesiyle birlikte İngiltere’ye göç eden Zahavi ve ailesi oraya yerleşmişti. Ibstok Okulu’nda eğitim nazarann Zahavi, King’s College’ta Kimya Mühendisliği kısmından mezun oldu.

11 yıl evvel Muhafazakar Parti’den parlamenter seçilen Zahavi, Kuzey Irak’ı da birkaç defa ziyarette bulunmuş ve Kürt siyasi önderleriyle bir epeyce görüşme gerçekleştirmişti.