İnce’den Kılıçdaroğlu’na davet: İstanbul’u ver Türkiye’yi al

kunteper

Member
Memleket Partisi Genel Lideri Muharrem İnce, çeşitli ziyaretler için Kayseri’ye gitti. Basın toplantısı düzenleyen İnce, partisinin hazırladığı kampanyayı deklare etti, gündemi kıymetlendirdi.

Partilere “Kriz var, siyasi partiler 2022 yılında hazine yardıma almasınlar” diye seslenen İnce, ‘Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayının sorulması üzerine şu biçimde konuştu: “Ben cumhurbaşkanı aday adayıyım. Sandığı koyacağız, partimizin kaç üyesi olursa oy kullanacak. Sandıktan kim çıkarsa o, aday olacak. Tahminen oburu çıkacak, bilmiyorum. Bütün siyasi partilere benim teklifim; üyelerinizin önüne sandığı koyun…

Hedef seçimi kazanmak değil mi? Yok İstanbul’a veremezmişiz. İstanbul’u ver Türkiye’yi al kardeşim, alabiliyorsan daha sonra da ‘İstanbul’da Belediye Meclisi’nde çoğunluğumuz yok, AK Parti’ye geçer’ deniyor. Geçsin. Sen seçim kazanmak istiyor musun? ‘Kazanırız fakat İstanbul belediyesini kaybederiz, Meclis’te çoğunluğumuz yok’. Geçsin AK Parti’ye. Al bakılırsavden, cet bir kayyum. Yapamıyor musun? Ben mi öğreteceğim size, bunları bilmiyor musun? Sizin derdiniz üzüm yemek mi, bağcıyı dövmek mi? Evvel onu söyleyin.”

‘BANA YAPTIKLARINI SİZE DE YAPMASINLAR’

Muharrem İnce, ‘Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı’ olarak ismi geçen belediye liderlerine da seslendi: “Adı geçen belediye liderlerine da sesleniyorum; dikkatli olun, bana yaptıklarını size yapmasınlar. Sandıkları boş bırakırlar, haberiniz olsun. Ben baştan söylüyorum…

Ben 2018 yılında aday olduğumda ekonomik şartlar bu biçimde değildi. Erdoğan bu kadar yıpranmamıştı. CHP idaresi de ‘Nasılsa kazanamaz bu, başımızdan da defedelim’ deyip sandıklara sahip çıkmadılar. Para harcamadılar. Oy verdiklerinden de şüpheliyim. ‘Kaybetsin, diye çalıştılar’ demiyorum. Bu epeyce savlı olur. ‘Nasılsa biz kazanamayız, günü kurtaralım’. Hatta bir orta ben kampanyayı hızlandırınca koruktular. ‘Eyvah geliyor galiba bu’ dediler.” (DHA)