İmamoğlu’ndan ‘başbakanlığa aday mısınız?’ sorusuna cevap: Zihnimde olmayan hisler

kunteper

Member
İstanbul Büyükşehir Belediye Lideri Ekrem İmamoğlu, cumhurbaşkanlığı adaylığı ve muhtemel başbakanlık adaylığına ait açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı adayının partisinin genel lideri Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu söyleyen İmamoğlu, süreci uzaktan izlemeyeceğini söz etti.

Sözcü’den Hasret Güvem’liye konuşan İmamoğlu, “Türkiye’nin sorunu cumhurbaşkanı adayı kim olacak sıkıntısının fazlaca uzağında, epey ilerisinde ülkenin geleceği meselesi” diyerek şöyleki devam etti:

“Tarihi bir masa kuruldu. 6’lı masa. Bu masa demokrasi ismine genişlemeli. İlla ittifak kavramı ile demiyorum, daha büyümeli. Türkiye’nin başta iktisat olmak üzere birfazlaca alanda tahlil bekleyen sıkıntıları var. Türkiye bunlara odaklanmalı. Bunlara odaklanan bir siyasi akıl şu an var. Çok büyük bir emek veriliyor. Bu emeğin en birinci kişiselyeti CHP’nin genel lideri, genel liderim sayın Kemal Kılıçdaroğlu’dur, ÂLÂ Parti Genel Lideri sayın Meral Akşener’dir ve başka önderlerdir. Bunu hürmetle heyecanla takip ediyorum. Bence bu safhada tartışılmalı.

Partim var benim, ben Cumhuriyet Halk Partiliyim. Güya birinci kere söylemişim üzere de davranılıyor. Hayır aslında tekraren söylemiş oldum fakat beşerler bunu duymak istemiyor. 1.5 yıldır her gün Ekrem İmamoğlu aday mı değil mi tartışması yapılır mı? 1.5 sene hiç durmadı. Bu bize de ziyan veriyor. Topluma da, siyasi akla da ziyan veriyor. Bir CHP’liye kim olsa sorsanız birinci kelamı şüphesiz ki kendi genel liderinin aday gösterilmesinin ister. Ben de CHP’liyim ve benim de adayım genel liderimdir, sayın Kılıçdaroğlu’dur. Ortada bir ittifak, 6’lı masa var. Tahminen bu genişlemeli. Günün sonunda ülke kazanmalı, bir şahsın kazanmasının da manası yok. En gerçek sonucu vereceklerine inanıyorum.”

‘SÜRECİ UZAKTAN İZLEMEM’

Kendini ‘taca ya da auta’ atmadığını, kendi sorumluluğunun da farkında olduğunu belirten İmamoğlu, “Tarihin en epey oyunu almış bir belediye lideri, iktisadın yüzde 45’inin döndüğü İstanbul’da süreci uzaktan izleyen olamaz. Sürece en çok katkıyı sunan, en hayli bilgiyi sunan, en çok motivasyonu sunan kimlik olmak zorunda. İstanbul’da yeterli şeyler olursa, hoş işler yapılırsa, beşerler memnun olursa Türkiye de yeterli olur. Önümüzdeki seçim bir o kadar başarılı olur. Bu, yalnızca İstanbul başarılı olursa ittifak kazanacak manasına gelmiyor. Ankara başarılı olursa bu ittifak başarılı olacak ya da İzmir ya da Adana, Mersin, Antalya, Hatay…” diye konuştu.

BAŞBAKANLIK ADAYLIĞI

İmamoğlı, “2023 daha sonrası için başbakanlığa aday mısınız?” sorusuna ise şöyleki cevap verdi:

“Bunların hiç birisi benim zihnimin köşesinde bir hücremin zerresinde inanın olmayan hisler. Az evvel söylemiş olduğim hislerle ancak dolu dolu yaşıyorum.”

‘BAKAN KARAİSMAİLOĞLU’NUN İBB ADAYI’ OLACAĞI ARGÜMANI

İmamoğlu, eski İBB Genel Sekreter Yardımcısı olan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun İstanbul’a aday olacağı argümanlarının gündeme geldiği soruya ait, “İstanbul ile ilgili konuşmadığı sürece, İBB’nin işlerine karışmadığı sürece muhatabım bile değil. Herkes işini yapsın” karşılığını verdi.