İmamoğlu: Değişimde yarın kimin ne rolde olacağının ehemmiyeti yoktur

kunteper

Member
İstanbul Büyükşehir Belediye Lideri Ekrem İmamoğlu, Trabzon’a giderek kimi ziyaretlerde bulundu. İmamoğlu, kentte düzenlediği basın toplantısındaki cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili bir soru üzerine, “Değişime muhtaçlık vardır. Değişimde kimin ne rolde olacağının bir değeri yoktur. Değerli olan bu değişimi hazırlamaktır. İki parti bakılırsavini en uygun biçimde yapmaktadır. Bizim de şu an bir bakılırsavimiz var. Dünyanın en hoş kenti İstanbul’a hizmet etmek. 16 milyon İstanbullunun belediye başkanıyım” dedi.

İmamoğlu, Büyükada’daki Vapur İskelesi’nde Türkiye Gençlik Vakfı’na (TÜGVA) verilen alanın tahliyesine ait valilikte bir toplantı yapıldığını belirterek, “Toplantının kararı bana iletildi. Toplantının kararı gereği İstanbul Valimiz Ali Yerlikaya’nın beni arayacağı iletildi. Nezaketen valimiz beni arayana kadar basına bir bilgi vermeyi uygun görmüyorum” dedi.

Trabzon’a gelme niçininin, Eylül 2020’de Covid-19 niçiniyle vefat eden İSTAÇ A.Ş. Genel Müdürü ve eski Gümüşhane Belediye Lideri Mustafa Canlı ile Aralık 2020’de vefat eden Trabzonspor yöneticisi Özkan Sümer’in ailelerini ve kabirlerini ziyaret etmek olduğunu söyleyen İmamoğlu, Canlı ismine Ulusal Eğitim Bakanlığı’na ilişkin olacak Bilim Sanat Merkezi’ni Gümüşhane’ye kazandıracaklarını söylemiş oldu.

İmamoğlu’nun açıklamalarından satır başları şöyleki,

İKİ LOKOMOTİF SİYASİ PARTİ MİSYONUNU EN UYGUN HALDE YAPMAKTADIR: (Cumhurbaşkanlığı seçimleri) Benim tek konsantrasyonum İstanbul’a fazlaca kıymetli hizmet yapan büyükşehir belediye lideri olmak. Tabi ki siyasi başkanlar yorumlarını yapar, yollarını çizer, taraflarını ortaya koyar. Burada bizim elbette duyduğumuz, dinlediğimiz iki değerli ses vardır. Bir tanesi CHP Genel Lideri, benim genel liderim Kemal Kılıçdaroğlu, bir tanesi de ittifak sürecinde özel bir rol üstüne alan DÜZGÜN Parti Genel Lideri Meral Akşener. Süreci onlar yönetiyorlar ve tabi ki onların ‘dostlarım’ diye tarifledikleri, mümkün olduğu kadar bileşeniyle kuvvetlenecek bir müddetç olgunlaşmalı. Değişimde yarın kimin ne rolde olacağının kıymeti yoktur. Değerli olan bu değişimi hazırlamaktır. O bakımdan iki lokomotif siyasi parti, ben inanıyorum ki nazaranvini en âlâ biçimde yapmaktadır. Bizim de şu an tarifli bir nazaranvimiz var. Dünyanın en hoş kenti, Avrupa’nın en hoş kenti olan İstanbul’a hizmet etmek. 16 milyon İstanbullunun belediye lideriyim. Duyurulur; Trabzon’un yetiştirdiği birinci İstanbul Belediye Lideriyim.

NEZAKETEN VALİMİZ BENİ ARAYANA KADAR BASINA BİR BİLGİ VERMEYİ UYGUN GÖRMÜYORUM: Dün İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ile yüz yüze bir görüşmemiz oldu. Bu görüşmemizde hukukun masada görüşülmesi gerektiği fikrine karar verdik. Hukukun görüşülmesi ismine benim temsilcilerimle, gorevlendirilen vali yardımcısı ve valilik temsilcileri toplantı yaptılar. Toplantının kararı bana iletildi. Toplantının kararı gereği İstanbul Valimiz Ali Yerlikaya’nın beni arayacağı iletildi. Nezaketen valimiz beni arayana kadar basına bir bilgi vermeyi uygun görmüyorum. Valimizin vereceği karar ya da beni arayacağı bildirisinden daha sonra gerekirse kamuoyunu bilgilendiririm, gerekirse bilgilendirmeme gerek kalmaz. Bu tarafıyla şu an beklemedeyim. Bugün valimizin istediği bir halde hukuken masanın kurulması noktasında biz üzerimize düşeni yaptık. Görüşüldü, karar noktasında teklif ve bir olgunlaşma yapıldı. Kendilerinin sonucunı yahut bana ileteceği bir ileti bekliyorum.

SORUSU BİLE ÇOK GEREKLİ DEĞİL: (Olimpiakos’un lideri Vangelis Marinakis’in açıklamaları) Siz Olimpiakos kulüp liderinin lafına paha mi verdiniz ki ben vereyim? Niçin vereyim yani. Kıymetsiz cümlelere biz yanıt vermeye kalksak benim Türkiye’de her gün bine yakın bedelsiz cümleye ve bedelsiz insan uygulamasına yanıt vermem lazım. örneğin dün İstanbul’da olanlarla ilgili yüz tane cümle kurmam gerekirdi basına. Kimi kıymetsiz işlere karşılık vermemek en kıymetli karşılıktır. İnanın bunun; yanlış anlamayın, siz kıymetli bir gazetecisiniz, yanlış anlamayın lütfen; sorusu bile epeyce gerekli değil. Aşikâr ki bunu birileri kaşımış ki siz de sorma gereksinimi hissettiniz, ben o denli düşünüyorum

EN KALİTESİZ TAKSİ HİZMETLERİNDEN BİRİ İSTANBUL’DA: (Kentteki taksi sorunu) Bu iş çözülecek, goreceksiniz, bu iş çözülecek. İstanbul’da, dünyanın metropolleri içinde, kişi başı en az taksi düşen sayıya sahibiz. Bunun derhal düzeltilmesi ve düzelmesi lazım. Tahminen de en kalitesiz taksi hizmetlerinden biri İstanbul’da var. Bunun düzelmesi için hem sayı artışına hem hizmet tertibi oluşturulmasına muhtaçlık var” diye konuştu.

‘BENİM KURDUĞUM YA DA KURACAĞIM HİÇBİR ALAKANIN SİYASİ KARŞILIĞI YOKTUR’

İmamoğlu, bir gazetecinin “HDP ile bilhassa hayli sıcak münasebetleriniz var. Bunu takip edebiliyoruz. Fakat Trabzon’un HDP ile ilgileri hiç o denli sıcak değil. Türkiye’de teşkilat kuramadığı vilayetlerden biri de Trabzon. Bu münasebetinizi Trabzon sosyoloji ile nasıl bağdaştırabiliyorsunuz ya da nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusu üzerine ise şunları söylemiş oldu:

“Yanlış anlamayın, sıcak diye tariflediğiniz için, kurduğum ya da kuracağım her bağlantının derecesini ben planlarım. İnsani bir ilgi neden size sıcak geldi, onu bilemem. Lakin şunu söyleyeyim; kurduğum ya da kuracağım kurumsal bağlantıların tek kuralı vardır; vatanımızın ve milletimizin birliği, birlikteliği, bütünlüğü, bayrağımızın dimdik ayakta duruşu, 84 milyon insanımızın tek bir adedinin bile hukuksuzluğa uğramayacağı bir ülke var etme konusuna katkı sunmakla alakalıdır. Benim kurduğum ya da kuracağım hiç bir münasebetin siyasi karşılığı yoktur. Bugün burada bulunuşumun da yoktur. Bugüne kadar popülizmle siyaset yapmadım. Allah da nasip etmesin. Benim şu anda kanunen ülkenin siyasi partisi olan ve ülkenin kanunları gereği TBMM’yi dahi yöneten bireyi olan bir siyasi parti ile yaptığım makul siyasi görüşmelerin, Trabzon kentinde de vatanını seven, en az benim üzere vatanını, milletini, bayrağını seven, ulusal hisleri olan bu hoş kentin bu hoş insanlarının garibine gitmeyeceğini düşünüyorum.” (AA)