Iğdır’da Aleyna’nın kuşkulu mevti: 4 aydır beraberydik

Melek

Global Mod
Yetkili
Global Mod
30 Eylül sabahı Iğdır’ın 14 Kasım Mahallesi’nde 18 yaşındaki Aleyna Ağgül ailesiyle birlikte yaşadığı binanın yanındaki apartmanın 5’inci katının merdiven boşluğundan atlayarak hayatına son verdi.

Olay yerine giden sıhhat takımları, Aleyna’nın hayatını kaybettiğini belirledi.

“ÖLÜMÜMDEN SORUMLUDUR”

Polis yaptığı araştırma ‘Ölümümden Gökhan Argın sorumludur’ yazılı bir not buldu.

Bunun üzerine kentte nakliyecilik ve emlakçılık yapan Gökhan Argın ve oğlu Göktürk Argın, (19) gözaltına alındı.

4 AYDIR BİRLİKTELERDİ

Emniyetteki tabirinin akabinde mahkemeye çıkarılan evli ve iki çocuk babası Gökhan Argın, Aleyna ile yaklaşık bir yıl evvel tanıştığını ve 4 aydır birlikte olduklarını söylemiş oldu.

Aleyna’nın oğlu Göktürk ile liseden arkadaş olduğunu belirten Gökhan Argın tabirinde, “Aleyna, intihar etmeden iki gün evvel pazartesi günü beni aradı. Annesinin rehabilitasyon merkezinde olduğunu, bir şeyler alacağını fakat parasının olmadığını söylemiş oldu. Kendisi ile buluştum, alışveriş yapıp hastaneye götürdüm. Gece de öteki konutumda kaldık. Lakin ortamızda bir şey olmadı. Çarşamba günü de bir daha bir şeyler alıp hastaneye bıraktık. daha sonra kendisini meskenine götürdüm. Perşembe saat 05.00’te polis gelip beni evimden aldı. Kendisinden daha evvel ayrılmak istedim fakat beni intihar etmekle tehdit etti.

“İKİ AY EVVEL BANA İLETİ YAZIP İNTİHAR EDECEĞİNİ SÖYLEDİ”

Hatta birkaç kere de intihara teşebbüs etti. Kendisi epeyce alkol alırdı. Okuldan atıldığı için liseyi dışardan bitirdi. Aleyna’nın intihar ettiği gece, kendi konutumda kaldım. Binanın kameralarında bunlar kayıtlı. Yapılan araştırmalar sonunda gerçekler ortaya çıkacak. Yaklaşık iki ay evvel bana ileti yazıp intihar edeceğini söylemiş oldu. Lakin inanmayıp telefonumu kapatarak uyudum. Sabah uyandığımda hastanede olduğunu söylemiş oldu. Yanına gittim. Şayet o gün ölseydi, ilgilenmediğim için hatalı olurdum. Zira attığı iletiler vardı.”
dedi.

OLAY YERİNE YAKIN BİR BÖLGEDE GÖZALTINA ALINDI

Aleyna’nın sevgilisi olduğu savlarını yalanlayan Göktürk Argın ise “Ben yurt haricinde okuyorum. Lise birinci sınıfta tıpkı okuldaydık. Kendisi sevgilim değil, görmem, tanımam bile.” dedi.

Bu ortada Göktürk Argın’ın olay yerine yakın bir bölgede gezerken gözaltına alındığı açıklandı.

“KIZIMI ÖLDÜRÜP ORAYA BIRAKTILAR”

Aleyna’nın vefatının akabinde konuşan baba Kemal Ağgül ise kızının ‘intihar izlenimi’ verilerek öldürüldüğünü söylemiş oldu.

Ağgül, “Bu intihar değil, çocuğuma komplo kurdular. Kızımın düştüğünün söylendiği yer amcamların apartmanı. Kızımın bedeninden hiç bir kırık yoktu yalnızca başının ardında bir darbe vardı. Kızımı öldürüp, oraya bıraktılar. Çantası ve ayakkabısı alınarak gdolayılmüş. O binanın üst katına bırakıp, ‘intihar süsü’ verdiler. Bu adamın evvelde de hemşire ve öğretmen sevgilisi olduğunu söyleniyordu. Kızım 18 yaşına yeni girdi, üniversiteye hazırlanıyordu, özel öğretmen tutmuştum, matematik dersi alıyordu. Öldüğü gece 9’da alıp götürmüşler. Kızıma zorla içki içirmişler, Aleyna içmez.” dedi.

“BU İŞ TAMAM” İLETİSİ TEZİ

Baba Ağgül ayrıyeten Göktürk Argın’ın babası Gökhan Argın’a “Bu iş tamam” diyerek ileti attığını da sav etti.

Yapılan otopsinin akabinde Aleyna’nın cenazesi, Iğdır Asri Mezarlığı’na defnedildi.

Genç kızın kesin mevt sebebi ise isimli tıp raporu ile ortaya çıkacak.

Aleyna’nın kendisinden 6 yaş büyük ağabeyinin de 3 yıl evvel Marmaris’te denizde boğularak ömrünü kaybettiği açıklandı.

IĞDIR’DA BAYAN MECLİSİ ALEYNA İÇİN TOPLANDI

Iğdır’da intihar ettiği tez edilen Aleyna Ağgül için bir ortaya gelen Bayan Meclisi üyeleri katil ya da katillerin yakalanması için basın açıklaması yaptı.

Zübeyde Hanım Bulvarında toplanan küme, ‘Aleyna için adalet istiyoruz’, ‘Kadın cinayetleri olmasın’ sloganları attı.

Küme ismine açıklamayı okuyan Bahar Güleç, “Geçtiğimiz perşembe günü Iğdır’da hayatını yitiren 18 yaşındaki Aleyna Ağgül için buradayız. Aleyna gerisinde bıraktığı notta vefatından G.A.’nın sorumlu olduğunu yazdı. Şüpheliler Aleyna’nın vefatının akabinde gözaltına alındıktan daha sonra kanıt yetersizliği sebebiyle özgür bırakıldılar. Aleyna’nın vefatıyla ilgili tüm kuşkular, aktif bir soruşturma süreci ile açığa çıkarılmalıdır. Aleyna’nın vefatına niçiniyet vermiş olabilecek hiç bir ayrıntı atlanmadan titizlikle bir inceleme yapılması tüm yetkililerin asli vazifesidir. Biliyoruz ki kuşkulu bayan vefatlarında aktif türel süreçleri işletmeyenler de failler kadar sorumludur. ‘Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’ ve ‘Kadın Meclisleri’ olarak sürecin takipçisi olacağımızı buradan bir defa daha duyuruyoruz.” dedi.

YALNIZCA EYLÜL’DE 26 BAYAN ÖLDÜRÜLDÜ, 19 BAYANIN VEFATI KUŞKULU

Bahar Güleç, eylül ayı içerisinde 26 bayan cinayeti ve 19 kuşkulu bayan mevti gerçekleştiğine dikkat çekerek, “Türlü zorluklara karşın, mevti değerine direnen bayanlar, hepimize yürek veriyor. Bayanların yükselen çabası, eşit ve özgür bir hayatın imkansız olmadığını bize gösteriyor. Bayanlar pes etmeyerek er ya da geç kendi hayatlarını da yaşadıkları toprakları da değiştirecek. Kendi hayatlarında direnen bayanların aralamış olduğu özgürlüğün kapısını örgütlü gayretimizle sonuna kadar açacağız. Uğraşımızla dünyada ve Türkiye’de bayanlar özgür yaşayacak.” diye konuştu.

Iğdır Bayan Meclisi olarak Aleyna Ağgül için de sessiz kalmayacaklarını belirten bayanlar, failler ve sorumluların cezasız kalmayacağını söylemiş oldu.

Kalabalık slogan ve açıklamaların akabinde dağıldı.