Hüsamettin Cindoruk: CHP benim de partim, var mı diyeceğiniz?

kunteper

Member
DUVAR- Basın Kurulunun 35. kuruluş yıl dönümü ötürüsıyla İstanbul’daki Büyük Kulüp’te merasim düzenlendi.

Programda eski TBMM Lideri ve Basın Kurulu Yüksek Konseyi Üyesi eski Demokrat Partili Hüsamettin Cindoruk’a “demokrasiye ve basın özgürlüğüne yaptığı katkılar” ötürüsıyla verilen “Onur Ödülü”nü, CHP Genel Lideri Kılıçdaroğlu takdim etti.

Cindoruk konuşmasında “Teşekkür ediyorum ancak bu belgeyi almak kâfi değil, hakkını vermek lazım. Bu kısa, 90 yıllık hayatımda daha bir yıllar kazanırsam, ben bu dava uğruna elimden gelen uğraşı göstereceğim ve bunları gösterirken de hem de bir ibadet yaptığıma da inanıyorum” dedi.

Siyasete ait de konuşan Cindoruk, CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun çabalarını takdir ettiğini belirtip şunları söylemiş oldu: “Gelinen noktada Türkiye Cumhuriyeti’ni müdafaa etmek durumuna düştük. Cumhuriyeti müdafaa etmek demek bedellerini müdafaa etmek demektir. İçi boşaltılmış bir cumhuriyet olur mu?

Vakit ortasında üyesi olduğumuz Avrupa Kurulu üzere NATO üzere ya da üye namzeti olduğumuz Avrupa Birliği üzere ülkelerle irtibatımız kesildi… Devletin organları kaybolmuştur. O hale gelmiştir ki kabinede Anayasa’da yer almayan çakma bir organ çıkarılmıştır. Kabinenin Anayasa’da yeri var mı? Kabine toplanıyor, karar alıyor. Bana kabinenin adresini bir verin. Kabine diye bir organ yok o bir boşluk doldurmadır.

Bugün CHP benim de partimdir. Var mı diyeceğiniz? Benim fikirlerimi savunuyorsa, benim hayal kırıklıklarımı gidermek istiyorsa, Türkiye Cumhuriyeti’ni tekrar teşhis etmek istiyorsa o benim partimdir artık problem budur.” (HABER MERKEZİ)