Hükümet oy kaybını göze alamadı… AKP’den ikinci geri adım

kunteper

Member
AKP Hükümeti mülteciler konusunda attığı geri adımın akabinde Temmuz ayında kamuda çalışanlara, emeklilere ve çalışanlara yönelik artırım yapmayacaklarına dair açıklamalarında da geri adım attı.

Bu duruma ait Çalışma ve Toplumsal Güvenlik Bakanı Vedat Alım Isparta’da Vilayet Özel Yönetim çalışanlarının da olduğu bir iftar programında yaptığı konuşmada dikkat çekti.

Temmuz ayında minimum fiyata artırım geleceği tezi hakkında konuşan Bakan Vedat Alım “Enflasyonun tahribatlarına karşı temmuz ayında bir daha çalışanları, kamu çalışanlarını, memurları ve emeklileri koruyacak düzenlemeleri yapacağımızın haberini vermek istiyorum” dedi.

Çalışma hayatının bir tarafının de çalışanların ekonomik ve toplumsal haklarını korumak olduğunu söyleyen bakan kelamlarına şu biçimde devam etti:

“Bildiğiniz üzere geçtiğimiz yıl hem kamu çalışanlarıyla birebir vakitte personellerimizle iki büyük toplu kontrat yaptık. Bu toplu mukavelelerde çalışanlarımıza geniş haklar sunduk. Daha evvel hiç bir toplu mukavele hususuna konmayan hakları koyduk. İşçilerimizin beklentilerini karşıladığımız için memnunuz.”

TEMMUZ AYINA DİKKAT ÇEKTİ

Taban fiyatı de Aralık ayında bir daha gündeme alacaklarını belirten Vedat Alım, “O tarih geldiği vakit bütün bu kuralları dikkate alarak bir daha minimum fiyatı değerlendirirken de Türkiye’nin çalışanlarını koruyacak bir düzeyde belirleyeceğimizi şimdiden tabir etmek isterim” diye konuştu.

Artan yüksek enflasyon ve hayat pahalılığı karşısında çalışanları ve emeklileri muhafazaya çalıştıklarını belirten Bakan Vedat Alım “Isparta’dan bir haberi vermek istiyorum. Bilhassa enflasyon sürecinin tahribatlarına karşı önümüzdeki temmuz ayında bir daha çalışanlarımızı, kamu çalışanları, memurları ve emeklilerimizi koruyacak düzenlemeleri yapacağımızın haberini vermek istiyorum” sözlerini kullandı Bakan, konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı:

“Bildiğiniz üzere geçtiğimiz yıl başında Sayın Cumhurbaşkanımızın deklare ettiğı siyasetlerle en düşük emekli aylığını 1500 liradan 2 bin 500 liraya getirmiştik. Ayrıyeten yüzde 30’un üstünde enflasyon farkını içeren bir artış gerçekleştirmiştik. Temmuz ayında da emeklilerimizi koruyacak gibisi bir düzenlemeyi, şimdiden haberini sizlere vermek istiyorum. Enflasyonun, bugünkü ekonomik kuralların ağır yükünü biliyoruz. Bunun için taban fiyata, emeklilere yaptığımız artırımın, toplu kontratlarda verdiğimiz bedellerin artış oranlarının erimemesi için evvela enflasyonu denetim altına alarak bu olağanüstü süreçte toplumsal gözetici önlemleri, siyasetleri uygulamaya devam edeceğiz.”