HDP saldırganıyla ilgili yeni gelişme

kunteper

Member
HDP İzmir Vilayet Binası’na hücum düzenleyen ve Deniz Poyraz’ı öldüren Onur Gencer’in rastgele bir örgütle alakasının olmadığını öne sürüldü.

DHA’da yer alan habere bakılırsa, HDP İzmir Vilayet binasına saldıran ve Deniz Poyraz’ı öldüren Onur Gencer’in, polis gruplarının çalışması kararı, rastgele bir örgütle ilişkisinin çabucak hemen tespit edilemediği öne sürüldü.

Gencer’in ailesi ve akrabalarının yanı sıra evvelce çalıştığı Kemalpaşa Devlet Hastanesi’ndeki mesai arkadaşlarının da sözüne başvurulduğu, geriye dönük olarak saatlerce güvenlik kamerası kaydı incelediği ve saldırganın irtibatlarının araştırıldığı belirtilirken, şu ana kadar herhangi bir örgüt izine rastlanmadığı kaydedildi.

“ÖLDÜRME NİYETİYLE İÇERİ GİRDİM”

Silahlı fotoğrafları ortaya çıkan Onur Gencer’in, emniyette ve savcılıkta verdiği sözde, ‘binada kaç kişi bulunursa bulunsun öldürme niyetiyle’ içeri girdiğini söylemiş olduği öğrenildi.

Gencer’in, toplumsal medyadan vakit zaman PKK sempatizanlarıyla tartışmalar yaşadığını belirttiği de kaydedildi. Gencer’in, tabirinde, “PKK’dan nefret ediyorum. Vakit zaman toplumsal medyada küfürleşiyoruz. Bina etrafına birkaç sefer keşif için gittim. Binaya gittiğimde orada birkaç kişinin olabileceğini düşündüm. Oraya PKK’lıların gittiğini bildiğimden rastgele bir ayrım yapmayacaktım. Kim olsa ateş edecektim. Silahımda olan 10 mermiyi de ateşledim” dediği öğrenildi.

SAVCILIKTA DA TIPKI İFADEYİ VERMİŞ

Tutuklanan Gencer’in savcılıkta verdiği sözde de olayı rastgele bir örgütün yönlendirmesiyle yapmadığını, şahsi olarak planladığını söylemiş olduği öğrenildi. Gencer’in ailesi ve akrabalarının tabirine başvuran, hem HDP vilayet binası etrafında birebir vakitte Gencer’in gittiği başka yerlerdeki güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen polis, saldırganın öncesinden çalıştığı Kemalpaşa Devlet Hastanesi’ndeki mesai arkadaşlarının da bilgisine başvurdu. Yapılan çalışma kapsamında, şu ana kadar Gencer’in rastgele bir örgütle ilişkisine rastlanmadı.

YİVSİZ AV TÜFEĞİ BULUNDURMA RUHSATI VARMIŞ

Öte yandan atak daha sonrası yeni bilgilere de ulaşıldı. Onur Gencer’in konutunda, polis tarafınca arama yapıldı. Arama kararı 1 av tüfeğiyle 1 kurusıkı tabanca ele geçirildi. Gencer’in, yivsiz av tüfeği bulundurma ruhsatı aldığı ve yasal olarak avlanmak için bu tüfeği kullanma müsaadesinin olduğu öğrenildi.

KAMERA KAYITLARINA POLİS İNCELEMESİ

Polis grupları, HDP vilayet binasının etrafındaki 6 işyerindeki son 1 aya ilişkin kamera kayıtlarını incelemeye aldı.