GÜZEL Parti’de Lütfü Türkkan sonucu: İdare değişecek

kunteper

Member
UYGUN Parti, Meral Akşener’in Bingöl ziyareti sırasında reaksiyon gösteren bir bireye hakaret eden Küme Başkanvekili Lütfü Türkkan’la ilgili harekete geçti. Edinilen bilgiye göre YETERLİ Parti Genel Lideri Meral Akşener talimatıyla küme idaresinde değişim sonucu alındı. Küme Başkanvekili Lütfü Türkkan’ın yerine seçim yapılacak. YETERLİ parti Meclis küme idaresi ve milletvekilleri yarın saat 14.00’te toplanarak yeni küme başkanvekilini seçecek.

Lütfü Türkkan, ettiği hakaret niçiniyle şu açıklamayı yapmıştı:

“Türkkan görüntüde şunları söylemiş oldu: “Yaşanan bahtsız hadiseyle ilgili bu görüntüyü çekmeye karar verdim.
Bingöl’de daha evvel Sayın Meral Akşener’e toplumsal medya yoluyla hakaret ve küfür eden bir vatandaş karşımıza çıkarak artık burada tabir etmek istemediğim birtakım kelamları söylemeye devam etti. Ben de onu o kalabalıktan uzaklaştırmak isterken önemli küfürlere de maruz kaldım. Onların bir kısmı o görüntüde yoktu. Hatta söylemiş oldum. ‘Küfür etme’ diye de birkaç kere ikaz ettim. Sonuç itibariyle gelinen o hudut gerginliği o külfetli durum kararı hiç yapmam gereken bir şeyi yapmışım. Hakaret etmişim berbat kelamlar söylemişim. Bunlar hiç gerçek olmayan bana da yakışmayan sözler bunun da farkındayım. Ben o yüzden, burada başta bütün milletimizden, bir bayan olması hasebiyle başta genel liderimiz olmak üzere tüm bayanlardan, partililerimizden, arkadaşlarımdan da özür diyorum. Hakikat bir şey değildi bu yanlış bir şeydi fakat o hudut gerginliği, o atmosferin getirdiği tahminen de fazla bir heyecan hakikat olmayan bana da hiç yakışmayan, şimdiye kadar gerçek bulmadığım herkesi yadırgadığım bu mevzuda bu biçimde bir yanılgı yapmaya sevk etti. tekrar bütün milletimizden özür diliyorum. Bunun da kabulünü rica ediyorum. Teşekkür ederim.” (HABER MERKEZİ)