Günün polemiği… TELE1 ve HalkTV içinde

kunteper

Member
HalkTV’de program yapan Levent Gültekin, Demokrat Parti Genel Lideri Gültekin Uysal’ın Cumhurbaşkanlığı kriterleri hakkındaki açıklamasını amaç alarak bir elin Demokrat Parti Lideri’ne bu kelamları söylettiğini tez etti.

TELE1 Genel Yayın Direktörü Merdan Yanardağ, Levent Gültekin’in DP Önderi hakkındaki kelamlarına tenkit getirdi. Levent Gültekin, gelen tenkitler üzerine Merdan Yanardağ’ı ve TELE1’i Halk TV’de maksat aldı. Merdan Yanardağ, Gültekin’in gaye almasına 18 Dakika programında karşılık verdi.

Merdan Yanardağ şunları söylemiş oldu:

“Levent Gültekin epey kıymetli biri değil. Siyasal islamcı biri. Sonuçta Abdullah Gül’ü Millet İttifakı’nın adayı yapmaya çalışan biri. Halk TV’de yayın yapan Levent Gültekin, Gültekin Uysal’ın attığı tweeti uygunsuz bir lisanla değerlendirdiği için karşılık verdi. Tuhaf bir atak yapmış. Öncelikle belirteyim. TELE1 isimli toplumsal sorumluluk teşebbüsünün başkanıyım yalnızca. Genel yayın yönemeniyim. Burası ticari bir kuruluş değil. Kendi çalıştığı yer ticari bir yer olabilir lakin ben bir işveren değil gazeteciyim. Burada gazeteciler içinde alakalar var.

“MUHAFAZAKAR TOPLULUK İSMİNE BİR GRUP OPERASYONLARIN ARACIYSANIZ BUNA MÜSAADE VERMEYİZ”

Levent Gültekin, muhafazakar camiayı terk ettiği için hakaret ettiğimi söylemiş. Ben hakaret etmem eleştiririm yalnızca. Çok özgürlükçü münasebetlerle liberal bir perspektiften muhafazakar topluluk ismine bir ekip operasyonların aracıysanız biz buna müsaade vermeyiz. Burada TELE1 var. Halk TV, RTÜK ceza verdiği vakit TELE1’in ismini geçirmek üzere gazetecilik kuralını yerine getirsin kâfi.

Artık Gültekin şu biçimde söylemiş, ‘bir kanal bizi maksada koydu. beni koyabilirler ben alışığım o kanalın işvereni 10 yıl evvel yazmaya başladığımdan beri hakaret ediyor’. Levent Beyefendi kimseye hakaret etmedim. Ben gazetecilik terminolojisi içerisinde eleştiririm hakaret etmem. ‘Onunla ilgili tek bir olumsuz cümle kurmadım’ demiş. Benim derdim benimle güzel geçinip geçinmemeniz değil. Derdim sizin üstlendiğiniz misyon. bir müddetdir Abdullah Gül’ü ısıtıp ıstıp ekrana getiriyorsunuz. Niçin Gültekin Uysal’ın tweettini eleştirdiniz? Uysal, 20 yıllık AKP iktidarının sorumluluk almamış bir aday dedi. Bu 20 yıllık AKP iktidarında en değerli sorumluluk alan Abdullah Gül’dür. Abdullah Gül Cumhurbaşkanı seçildikten daha sonra devletin fethini tamamladılar. Devleti ele geçirip onu dönüştürmeye başladılar. Geri çevirdiği bir yasa yok. Siz ekranlarda Cumhurbaşkanı adayı olarak sunduğunuz andan itibaren eleştirdik. Ne vakit gündeme getirirseniz eleştireceğiz buna müsaade vermeyeceğiz ve buna geçit vermeyeceğiz. Bizde hakaret yok. Fikriniz var ise ortaya koyarsınız tartışırız. Bizi sağcı bir adaya mahkum edecek Cumhuriyet düşmanı İslamcı Muhafazakar bir adaya razı edecek bir tezgah var. Siz bu tezgahın kesimi üzere duruyorsunuz. Değilseniz söyleyin. sebebi şu bizi iki islamcı iki cumhuriyet düşmanı aday içinde tercihe zorlamayın. Fransa’da iki sağcı aday içinde insanları zorluyorlar. Misal bir tezgah var burada. Halk TV nerede bunun bilmiyorum. Halk tv’yi bir kenara bırakalım. Lakin sizin işlevisiniz bu.

“SENİN ÜZERE BİR SİYASAL İSLAMCI BU TOPLULUĞA BU TOPLUMA DERS VERMEYE KALKMAYACAK”

niye Levent Gültekin’in tweetine o denli saldırdınız? ‘Fındık kadar beyni olsa’ diye hakaret ederek değerlendirdiniz. Orada iki şey söylüyor. Cumhuriyet’i bir daha ihya edecek yeteneğe sahip olmak ve 20 yıllık AKP iktidarında sorumluluk almamış olmak. Biz buna imzamızı atarız. ‘Ben muhafazakar kesiti ulaşmak için Erdoğan’ı eleştirdiğim için TELE1’in işvereninde dayak yedim’ demiş. Evet o kişi ben oluyorum. Bu teşebbüsün başındayım lakin burası bir gazeteciler teşebbüstür. Çalıştığınız kapitalist işletmelerle kar emelli kuruluşlara işverenlerin gözünün paradan öteki bir şey görmediği medya kuruluşları ile burayı karıştırmayın. Burası bir toplumsal sorumluluk teşebbüsüdür. Burası ticari bir kuruluş değildir. TELE1 halkın dayanağı ile ayakta. Emin olun siz ve sizin gibiler İslamcı Erdoğan’ın karşısına bir daha o tarihin kesimi olan birini çıkarmak istediğinde buna karşı koyup eleştireceğiz. Gazetecilik terminolojisi ortasında yapacağız. Ben dayak atmadım ancak tartıştım ve tartışmaya devam edeceğim. Gültekin diyorki AKP’den ayrılan seçmen Millet İttifakı’na gelmesin diye gayret sarf ediyormuşum. Ayıptır burada palavra söylemeyeceksiniz. İftira atmayacaksınız. Senin üzere bir Siyasal İslamcı bu topluluğa bu topluma ders vermeye kalkmayacak.

“BIRAKIN BU TERBİYESİZLĞİ VE PALAVRAYI. ADAM ÜZERE TARTIŞIN BİZİMLE”

Oradan kopmuş olman âlâ bir gelişme tahminen. TELE1 AKP’den ayrılan seçmen gelmesin diye uğraşıyormuş. El insaf ya TELE1 izleyenler bizim ne için uğraştığımızı bilir. Bu iftira bu demogoji bu çapsızlıktır bunu yapmayacaksınız. bu biçimde bir çapsızlıkla benimle tartışamazsınız. Bu bir palavra. AKP’ye oy veren seçmenin AKP’den kopmaması için yaptığımız bir hareketi örnek gösterin TELE1’in anahtarını size teslim edelim. Halk TV neresinde bunun bilmiyorum. Halk TV muhalafet alanında bağımsız bir medya kuruluşu destekliyoruz. RTÜK ceza verdiği vakit dayanışma için ekran kararttık.

‘Eğer AKP’li siyasetçileri koruyor olsaydım Soylu’nun karşısına ben çıkardım’ demiş. Biz Soylu’nun karşısına çıktık bütün sorularımızı sorduk. Bırakın bu terbiyesizlği ve palavrayı. Adam üzere tartışın bizimle. Sizin tartışacak çapınız yok. bu biçimde iftiralar bu biçimde belaltından vurmaya çalışan ucuz polemik lisanı ile bizimle tartışamazsınız. Terbiyenizi koruyacaksınız. Çıktık sorularımızı sorduk. Evraklar orada yazılanlar orada. Siyasal islamcı kökenden geliyorsunuz kimse için ayıp değildir bu ancak güya değişmiş üzere davranıp bize bir daha İslamcı ve Cumhuriyet düşmanı bir adayı pazarlamaya kalkmayacaksınız. Halk TV’de buna alet olmamalı. Tartışmayı tahminen bir nezaket ortasında yürütmekte fayda var. Bir AKP’liyi bize aday olarak sunmayın. tekrar Ekmeleddin İhsanoğlu faciası yaşanmamalı diye uğraşıyoruz. Biz geçit vermeyeceğiz. Nezaketinizi koruyun uygar beşerler üzere tartışalım.”

LEVENT GÜLTEKİN NE DEMİŞTİ

Halk TV’de yayınlanan programda konuşan Levent Gültekin, “Şu anda bir el Davutoğlu’nu ve Babacan’ı Millet İttifakı’ndan uzaklaştırma operasyonu yapıyor. Bunu kimin yaptığını biliyorum. tıpkı vakitte o masada kimin yaptığını biliyorum. Nerelere gidip Davutoğlu ve Babacan’ın aleyhine konuştuğunu, hain dediğini biliyorum. Burada bir oyun var. Güğltekin Uysal, 60 bin oyla konuşacak hadde sahip değil. O masadakiler de biliyor bunu. Kemal beyefendi de biliyor bunu” demişti.

Abdullah Gül’e yönelik Atatürkçülerin tenkitlerinin yanlış olduğunu savunan Gültekin, “Abdullah Gül’e Atatürk düşmanı demek fazlaca büyük ayıp ve haksızlık. Atatürk düşmanı bir adamla ben oturup konuşmam. O adamla yan yana selam vermem” demişti.