Gültekin Uysal ‘altılı masa’yı anlattı: Sayın Davutoğlu’nun bir serzenişi oldu, tartışma ve olumsuzluk yok

kunteper

Member
Muhalefet partilerinin oluşturduğu ‘Altılı masa’nın son mesken sahibi Demokrat Parti (DP) Genel Lideri Gültekin Uysal, kriz çıkaran kelamlarının son görüşmede da gündeme geldiğini deklare etti.

Uysal, Habertürk’te Fatih Altaylı’nın sunduğu programa katılarak gündemi ve ‘altılı masa’yı kıymetlendirdi.

Muhalefetin ortak cumhurbaşkanı adayını tanım ederken kullandığı “20 yıllık AKP periyodunda sorumluluğa ortak olmamış olmak” tabirine ait “6’lı masadaki bireyleri amaç alarak söylemedim” diyen Uysal şöyleki devam etti:

‘MASADA BİRLİKTE OTURDUKLARIMI AMAÇ ALACAK KELAMLAR DEĞİL’

“Son tweetimin öncesi var. Türkiye’de kendisini muhalefette konumlamış değerli bir muhalefet kitlesi var. Sürecin tanım ettikleri var. Hele hele masada birlikte oturduklarımı maksat alacak kelamlar değil. En nihayetinde kendilerini kast etmediğimi tabir ettim. O noktada sorun yok. Siyasetin ortasındayız. Biz de 70 yıllık hareketiz. Yeri gelir 70 yılın hesabı sorulur. Kendileri de açıklıyor ‘eğer bir sorumluluk düşüyorsa kabul ediyoruz’ diyorlar. İşin sahibi sayın Erdoğan’dır. O sürecin içerisinde isimleri merkeze alarak kıymetlendirme yapmadığımı da kendilerine söz ettim. Onlar da benim beyanımı temel olarak kabul ettiler…

‘DAVUTOĞLU’NUN BİR SERZENİŞİ OLDU’

Sayın Davutoğlu’nun bir serzenişi oldu. olağan olarak her partinin bir siyasi geçmişi var. Bütün sorunları konuştuk. Bir tartışma ve olumsuzluk olmadı. Uygar insanlarız. Sorumluluk hissiyle hareket ediyoruz. Kendi tasalarını lisana getirdi. İktidara itirazı olan kitleler var. İktidardan kopmuş ancak temayülleri netleşmemiş kitleler var. O kitlelerin kaygılarından bahsedildi. Ben bu biçimde yorumladım.” (HABER MERKEZİ)