Güç Bakanı Dönmez kesintinin 4. gününde Isparta’da: Bu sıkıntı günde devletimiz, milletimizin yanında

kunteper

Member
Güç ve Alışılmış Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, günlerdir ağır kar yağışının hayatı tam manasıyla felç ettiği Isparta’ya gitti. Dönmez 50 saati aşan kesintilerin yaşandığı kentte hasar bakılırsan elektrik gücü nakil çizgilerinin tamir çalışmalarını denetledi.

Bakan Dönmez evvel Vilayet Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nde yaptığı basın toplantısında, 3 Şubat’ta gün uzunluğu süren kar yağışı niçiniyle vilayet genelinde olumsuz birtakım durumların yaşandığını söylemiş oldu.

Vilayet Özel Yönetimi, belediye ve AFAD takımları ile ilgili elektrik dağıtım şirketinin afetten etkilenen bölgelere müdahale etmeye başladıklarını belirten Dönmez, an prestijiyle yolların tamamının açık olduğunu ve sıhhat kurumlarının hizmete devam ettiğini bildirdi.

Dönmez, ağır kar ve tipi niçiniyle güç altyapısında önemli hasar meydana geldiğini lisana getirerek, “Isparta’yı besleyen 3 tane de indirici trafo merkezi var. Bu trafo merkezlerinde arıza oluştuğundan vilayet genelinde maalesef güç ve elektrik kesintileri yaşanmış oldu. Gruplarımızın ağır çalışmasıyla birinci gün kesintilerde değerli bir azalma kelam konusu oldu” diye konuştu.

Kesinti anında vilayet merkezi, 8 ilçe merkezi ve 188 köyde toplam 113 bin 236 abonenin güçsüz kaldığını söyleyen Dönmez, “İlk günün sonunda bu sayı 35 bin 538 e geriledi. Şu an prestijiyle ilimiz genelinde bulunan 299 bin elektrik abonesinden yaklaşık yüzde 93’ü güçlü durumdadır. Kalan 20 bin abonemize elektrik verilmesiyle ilgili takımlarımız alanda canla başla çalışmaktadır” sözlerini kullandı.

‘GEREKLİ MÜDAHALE YAPILIYOR’

Son birkaç yıldır ülkenin çeşitli yerlerinde sel, yangın ve zelzelelerin yaşadığını, o günlerde olduğu üzere bugün de devletin birinci andan itibaren müdahalede bulunduğunu savunan Bakan Fatih Dönmez, şu biçimde devam etti: “Bugün de Isparta’daki bu sıkıntı günde devletimiz, milletimizin yanında, gerekli müdahaleleri yapıyor, ömrü olağana döndürmek için tüm gücümüzle çalışıyoruz. Niyetimiz, gayemiz, gün ortasında bilhassa kent merkezinde güçsüz bir tek abone kalmayıncaya kadar çalışacağız. Tüm planlamalarımızı yaptık. Ben yine Isparta’ya geçmiş olsun diliyorum. Göstermiş oldukları metanet, anlayış ve sabırdan dolayı Ispartalı hemşehrilerimize şükranlarımı sunuyorum. En kısa müddet ortasında bu afetin tesirlerini azaltacağız. Isparta’da hayatı olağana döndüreceğiz.” (AA)